Jimmy Osmond

Acteur, Producer, Componist

Jimmy Osmond is acteur, producer en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Inside the Osmonds

2001 | Biografie, Muziek

Verenigde Staten 2001. Biografie van Neill Fearnley. Met o.a. Bruce McGill, Veronica Cartwright, Joel Berti, Ryan Golden Kirkpatrick en Jason Knight.

Zoals de titel al voorspelt gluurt dit televisiedrama achter de stralende lach van de Osmonds, de zingende mormonenfamilie die in de jaren zestig via televisie bekendheid kreeg, in de jaren zeventig popstatus verwierf en vervolgens het Osmond-imperium draaiende moest zien te houden. Afgunst, artistieke conflicten en gierigheid steken de kop op, maar en passant krijg je ook een indruk van veranderend Amerika: van het hippietijdperk tot de harde jaren tachtig.

It Nearly Wasn't Christmas

1989 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1989. Familiefilm van Burt Brinckerhoff. Met o.a. Charles Durning, Ted Lange, Wayne Osmond, Annette Marin en Risa Schiffman.

Durning speelt de kerstman, die er meer dan genoeg van heeft om via de schoorsteen cadeautjes af te leveren bij gezinnen die opgehitst door de commercie hoge eisen stellen en geen waardering voor hem kunnen opbrengen. Hij besluit de pijp aan Maarten te geven maar dan ontmoet hij de acht-jarige Schiffman, die van New York op weg is naar haar vader in Californië. Ze reizen samen een stuk door Amerika en Durning besluit uiteindelijk toch maar zijn plicht te doen. Een kerstfilm die snel in elkaar geflanst is door de Osmond-familie en waar niet veel aan is. Wayne kweelt de titelsong.

The Great Brain

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Sidney Levin. Met o.a. Jimmy Osmond, James Jarnigan, Len Birman, Pat Delaney en Fran Ryan.

Slome, maar best vermakelijke familiefilm geproduceerd door The Osmonds naar John D. Fitzgeralds boek, waarmee hij een Award won, over een op Tom Sawyer gelijkende avonturier/artiest (Jimmy) rond de eeuwwisseling.

Hugo the Hippo

1976 | Musical, Animatie

Verenigde Staten 1976. Musical van William Feigenbaum. Met o.a. Jimmy Osmond, Marie Osmond, Burl Ives en Robert Morley.

Een prima getekende musical voor kinderen over de pogingen van een jongetje een nijlpaard van de dood te redden in het oude Zanzibar. Stemmen van: Burl Ives, Marie Osmond, Jimmy Osmond, Robert Morley en Paul Lynde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jimmy Osmond op televisie komt.

Reageer