Bobbejaan Schoepen is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Kamel

1997 | Drama

België 1997. Drama van Taylan Barman en Mourad Boucif. Met o.a. Mourad Maimuni, Abdelslam Arbaoui, Mohamed El Mokkaddem, Mourad Boucif en Karima Barnoussi.

De jonge allochtoon Kamel (Maimuni) woont met zijn ouders, broers en zus in de kanaalbuurt van Sint-Jans-Molenbeek, een voorstad van Brussel. Hij is een intelligente en sportieve jongeling, populair in zijn omgeving en de familiewaarden zijn het hoogste goed voor hem. Op een dag echter ontmoet hij een vroegere schoolkameraad die hem introduceert in de `uitgangsbuurten` van Brussel. Daar wordt Kamel geconfronteerd met het wereldje van drugs en snel geldgewin. Al vlug moet hij vaststellen dat vanuit dit milieu geen weg terug is. De ontstaansgeschiedenis van deze rolprent is boeiender dan de film zelf. Hij werd gemaakt door een groep jonge mensen, die allen in het Quartier Maritime wonen. Ze hadden geen ervaring met film, maar schreven het scenario, zetten de productie op stapel en acteerden met volle overgave. Ze kregen de hulp van verschillende professionelen, w.o. de gebroeders Dardenne (makers van LA PROMESSE). Het is echter aan de film aan te zien dat hij door amateurs gedraaid werd. De wanordelijke montage en de haast onverstaanbare dialogen maken het niet gemakkelijk om de film te volgen. Bovendien wordt hij barslecht gespeeld, vooral door de nevenfiguren. Barman en Boucif schreven het scenario en hanteerden de video-camera waarop de film werd vastgelegd. Interessant maar verre van geslaagd.

De ordonnans

1962 | Komedie, Historische film

België 1962. Komedie van Charles Frank. Met o.a. Bobbejaan Schoepen, Denise de Weerdt, Eve Eden, Yvonne Lex en Roger Coorens.

Bobbejaan wordt met een tijdmachine teruggestuurd naar 1801, wordt ordonnans van Napoleon en belandt na een romantisch avontuur met de mooie Eden bijna onder de guillotine. Een Vlaamse klucht die typisch is voor zijn tijd. Er is ook een Engels nagesynchroniseerde versie met als titel AT THE DROP OF A HEAD. De film kwam moeizaam tot stand door financiële problemen en een regisseurswisseling. De Engelsman Frank verving de Amerikaan Bill Edwards. Ook bekend als CAFE ZONDER BIER en AT THE DROP OF A HEAD.

O sole mio

1960 | Muziek, Komedie

Duitsland 1960. Muziek van Paul Martin. Met o.a. Senta Berger, Jerome Courtland, Gunther Philipp, Angèle Durand en Trude Herr.

Een muzikale komedie met een flinterdun verhaaltje maar veel schlagermuziek. De film was destijds een groot succes en behoort nu tot de meest gevraagde schlagerfilms op video. Met medewerking van de orkesten: Billy Longstreet's Jazzband, Paul-Kuhn-Ensemble en het RIAS-Tanzorchester.

Ah! Qu'il fait bon chez nous

1951 | Komedie, Muziek

België 1951. Komedie van Jacques Loar. Met o.a. Jacques Loar, Jules de Neumostier, Germaine Broka, May Dale en Christiane Marlier.

Gus Vermeulen (Loar) is een lichtgelovige Brusselse kaashandelaar. Zijn dochter Francine (Marlier) is verloofd met Jean-Pierre (Tilmont), de zoon van Vermeulens vennoot Mironval (Marchal), maar deze heeft meer belangstelling voor zijn muziek dan voor haar. Jean-Pierres band heeft geld nodig en vermits Vermeulen een liefhebber is van spirituele séances zorgt hij ervoor dat de geesten antwoorden. Op die manier slaagt hij erin geld los te peuteren van de gierige Vermeulen. Hierdoor komt het tot een fikse ruzie tussen beide zakenpartners. Sterk verouderde, theatrale muzikale komedie die enkel nog historische archiefwaarde heeft. Neumostier als de knecht Jules is de enige die spontaan acteert in de hele film. Wel maken we een mooie uitstap doorheen historisch Vlaanderen met een optreden in Mechelen, een bezoek aan de zoo van Antwerpen, baden aan de kust, de boeteprocessie van Veurne en een ontmoeting met bokser Cyrille Delannoit in Geraardsbergen, waar een traditioneel jenevertje met levend visje gedronken wordt. En dit alles eindigt aan het standbeeld van Manneken Pis. Regisseur/hoofdacteur Loar schreef het scenario samen met Marcel Roy. E.G. De Meyst trad op als technisch raadgever en Jef Bruyninckx was verantwoordelijk voor de montage. Fotografie is van Henri Barreyre.