Peter Djigirr

Regisseur, Acteur, Producer

Peter Djigirr is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Charlie's Country

2013 | Biografie, Drama

Australië 2013. Biografie van Rolf de Heer. Met o.a. David Gulpilil, Peter Djigirr en Luke Ford.

Acteur David Gulpilil werd een ster dankzij Nicolas Roegs Walkabout (1971), maar net als veel Aboriginals raakte hij aan lager wal door drankmisbruik. Na een korte celstraf besloot hij zijn leven te beteren: samen met bevriende regisseur De Heer trok hij naar zijn geboortegrond voor het semi-autobiografische Charlie's Country: een sober en teder portret van een man die maar niet kan aarden in een door blanken geregeerd Australië. Een uiterst simpele vertelling, maar onvergetelijk gemaakt door Gulpilil, die in Cannes werd bekroond met de prijs voor beste acteur. In 2015 de Australische inzending voor de Oscars.

Ten Canoes

2006 | Avonturenfilm, Komedie, Drama, Historische film

Australië 2006. Avonturenfilm van Rolf de Heer en Peter Djigirr. Met o.a. Peter Minygululu, Jamie Gulpilil, Crusoe Kurrdal, Johnny Buniyira en Peter Djigirr.

Een groep Aboriginals gaat per kano op jacht naar ganzeneieren. Om de tijd te doden vertelt de leider een verhaal - dat afwijkend in beeld wordt gebracht - over een man met drie heel verschillende vrouwen. Er komen vijandige stammen in voor, een moord, exotische rituelen, een tovenaar. De Nederlands/Australische regisseur De Heer pleegde intensief overleg met zijn volledig uit Aboriginals bestaande cast. Ze wilden alleen meewerken als voldoende respect zou worden betoond aan hun culturele achtergrond. Geplaagd door bloedzuigers, muggen en krokodillen creëerden cast en crew een historisch document én een fraai staaltje vertelkunst.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Djigirr op televisie komt.

Reageer