Tamio Kawaji

Acteur

Tamio Kawaji is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Daikanbu

1969 | Misdaad

Japan 1969. Misdaad van Toshio Masuda. Met o.a. Tetsuya Watari, Chieko Matsubara, Mitsuo Hamada en Tamio Kawaji.

Goro, zoon van een prostituée en een onbekende vader, heeft een jonger zusje dat sterft van de honger.Hij ziet zich genoodzaakt om zich in de misdaad te begeven. Een politiefilm met de nadruk op de sociale achtergronden van de criminaliteit, waardoor deze algauw gaat moraliseren.

Daikyoju Gappa

1967 | Horror, Drama

Japan 1967. Horror van Haruyasu Noguchi. Met o.a. Tamio Kawaji, Yoko Yamamoto, Yuri Okada, Koji Wada en Tatsuya Fuji.

Op een eiland in de Stille Zuidzee vindt een team Japanse onderzoekers een reuzenei en het neemt dit mee naar Tokio. Uit het ei komt een gappa (vliegend draakje). Paniek op nationale schaal ontstaat als het gigantische gappa-ouderpaar in geprikkelde stemming zijn verdwenen spruit komt opeisen. Een kinderlijke, maar verrukkelijke monsterfilm, waarin een wereldstad geanimeerd van de kaart wordt geveegd. De meeste kopieën zijn rond 80m. Ook bekend als GAPPA THE TRIPHIBIAN MONSTER, MONSTER FROM A PREHISTORIC PLANET en GAPPA.

Shumpuden

1965 | Oorlogsfilm, Drama

Japan 1965. Oorlogsfilm van Seijun Suzuki. Met o.a. Tamio Kawaji, Yumiko Nogawa, Isao Tamagawa en Shoici Ozawa.

Kawaji is een Japanse prostituée die tijdens de Japans- Chinese oorlog wordt toegevoegd aan een kazerne in Noord-China, waar ze samen met een aantal andere vrouwen tussen de gevechten door voor de ontspanning van de soldaten moet zorgen. Evenals haar collega's ondergaat ze heel wat vernederingen. Vooral de adjudant, die haar als zijn persoonlijk eigendom beschouwt, vervult haar met walging. Ze zweert dat ze zijn macht zal breken. Spectaculair gefilmd drama over vrouwen die niet de baas zijn over hun eigen lichaam. Ze leven in een wereld waarin menselijkheid een onbekend begrip is en moeten aan elke gril gevolg geven. Uitstekend spel. De roman van Tamura Taijiro werd bewerkt door Hadjime Takaiwa. Camerawerk is van Kazue Nagatsuka. Scope.

Onna no Uzu to Fuchi to Nagare

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Ko Nakahira. Met o.a. Noboru Nakaya, Kazuko Inano, Sasako Sawamura en Tamio Kawaji.

Een leraar voelt zich in toenemende mate ontevreden over de vrouw met wie hij is getrouwd. Een zwaar moraliserend drama waar niet veel vaart in zit.

Yaju no seishun

1963 | Misdaad

Japan 1963. Misdaad van Seijun Suzuki. Met o.a. Jo Shishido, Tamio Kawaji, Misako Watanabe, Watanabe Misako en Kawaji Tamio.

Gewelddadige B-film van de ongekroonde genre-koning: twee lijken en een politieman met een vrouw in zijn armen - dat alles wordt in een hotelkamer aangetroffen. De dader moet opgespoord. Liefhebbers gaat dat zien, want werk van Suzuki - dikwijls gekruid met sarcasme en seks - komt maar zelden naar het Westen. Scenario van Ikeda Ichiro en Yamazaki Tadaaki naar een roman van Oyabu Harushiko. Camerawerk van Nagatsuka Kazue.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tamio Kawaji op televisie komt.

Reageer