Ismael Rodríguez is regisseur.
Er zijn 27 films gevonden.

Olor a muerte

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Gilberto Trujillo, Alma Delfina en Raúl Trujillo.

Op straat worden de lijken van drie jongeren gevonden. De drie leefden in een wereld van drugs, prostitutie, vandalisme en oorlog tussen straatbendes. Goed scenario, uitgewerkt met behulp van flash-backs en een goede vertolking van de jonge hoofdrolspelers, maar vreselijk melodramatisch.

Corrupción

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Eduardo Loys, Abril Campillo en Carmen Salinas.

Een plattelandsdokter trekt naar de stad en laat zich omkopen om dubieuze medicijnen voor te schrijven. Zijn dochter neemt de medicijnen in, nadat ze een abortus heeft ondergaan, en sterft. Smakeloos en belachelijk melodrama, naar de smaak van de regisseur.

Blancanieves y sus 7 amantes

1981 |

Mexico 1981. Ismael Rodríguez. Met o.a. Sasha Montenegro, Eric del Castillo, Noe Murayama en Rafael Inclán.

De avonturen van een mooie politieagente, die zeven gevaarlijke voortvluchtigen moet arresteren. Een domme parodie op de onsterfelijke SNOW WHITE AND THE SEVEN DWARFS.

El niño y el muro

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Daniel Gélin, Nino del Arco, Yolanda Varela, Linda Christian en Jorge Rigaud.

De bal waarmee een kind voor de Berlijnse muur speelt komt in de oostelijke sector terecht. Een slappe en dubbelzinnige weergave van een brandende kwestie.

El hombre de papel

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Ignacio López Tarso, Luis Aguilar, Columba Domínguez en Rita Macedo.

Een oude, eenzame man die niet kan spreken, wordt plotsklaps door het fortuin toegelachen, maar blijft desondanks vreselijk alleen. Fantasierijke regie en goed spel van de hoofdrolspeler.

Animas trujano

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Toshirô Mifune, Columba Domínguez, Antonio Aguilar en Flor Silvestre.

De film schildert de vreugde en het verdriet van een typisch Mexicaanse boer: drankzuchtig en twistziek. Een heel aanvaardbare film, met als bijzonderheid Toshiro Mifune in de rol van Mexicaan.

Los Hermanos del Hierro

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Ismael Rodríguez. Met o.a. Antonio Aguilar, Julio Alemán, Columba Rodríguez en Patricia Conde.

Twee broers willen de dood van hun vader wreken met hulp van een sluipschutter. Een van de broers is het er echter niet mee eens. Een van de beste films van Rodríguez, prachtig gesitueerd en uitstekend vertolkt. Een overdenking met betrekking tot geweld. Ook bekend als LOS LLANEROS.

La Ciudad sagrada

1959 | Avonturenfilm

Mexico/Verenigde Staten 1959. Avonturenfilm van Ismael Rodríguez. Met o.a. David Dalie, Antonio Gutiérrez en Rosenda Montero.

De liefdesgeschiedenis van een stel dat moet vechten voor het geluk. De eerste van de films die Hunter in Mexico zou opnemen in zijn periode als producent. Het resultaat was niet opzienbarend, wel exotisch. Niet voor niets waren al zijn films gesitueerd in het land van de Azteken met zijn vele legenden.

Pancho Villa y La Valentina

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, Elsa Aguirre, Carlos López Moctezuma en Humberto Almazán.

Een film bestaande uit zeven episoden uit het leven van de beroemde Pancho Villa. Deze film zou een vervolg krijgen in CUANDO !VIVA VILLA! ES LA MUERTE, eveneens met anekdotes over het leven van de beroemde revolutionair. Middelmatig.

Cuando !Viva Villa! es la muerte

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, Alma Rosa Aguirre, Elda Peralta en Carlos López Moctezuma.

Vervolg op PANCHO VILLA Y LA VALENTINA, eveneens bestaande uit zeven episoden uit het leven van Pancho Villa, en net zo middelmatig als zijn voorganger.

Así era Pancho Villa

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, María Elena Marqués, Elsa Aguirre, Carlos López Moctezuma en Humberto Almazán.

Zeven vertellingen rond de heldendaden van Pancho Villa, te weten: No materás, El herreje, Boda macabra, Qué lindo pelao!, Las mujeres de mi general, Mi coronel, El señor cura en Jesusita en Chihuahua. Simpel en voorspelbaar, maar grappig en goed verfilmd.

Tierra de hombres

1956 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1956. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Domingo Soler, Antonio Aguilar, Joaquín Cordero en Julio Aldama.

Het leven van een arme familie ten tijde van de Mexicaanse Revolutie wordt uitgebeeld met sympathieke personages.

Tizoc

1954 | Romantiek

Mexico 1954. Romantiek van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, María Félix en Eduardo Fajardo.

Binnen een stam Indiaanse Mexicanen ontluikt de liefde. Een melodrama met poëtische pretenties, gemaakt ter ere van het paar Armendáriz en Félix. Geen slechte film.

Maldita ciudad

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Francisco Soler, Anita Blanch, Carlos Orellana en Martha Mijares.

Een schrijver bedenkt een gruwelijk verhaal, waarin hij al zijn dorpsgenoten verwikkelt, met de bedoeling het aan een filmregisseur te verkopen. Een waardige film van de wisselvallige Rodríguez.

Los Paquetes de Paquita

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. María Victoria, Carlos Orellana, Luis Beristáin en Rosario Gálvez.

Een dienstmeisje moet bij herhaling ondervinden hoe haar bazen misbruik van haar willen maken en steekt zich danig in de nesten. Een aanstekelijke komedie met vermakelijke dialogen.

Cupido pierda a Paquita

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. María Victoria, Carlos Orellana, Julie Aldama en María de Lourdes.

De vrolijke avonturen van een brutaal en ijdel dienstmeisje. Vervolg op LOS PAQUETES DE PAQUITA, met een aantal vermakelijke scènes.

Romance de fieras

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Martha Roth, Armando Calvo, Joaquín Cordero en Verónica Loyo.

Een rijke Spaanse filantroop, die zojuist zijn beste vriend en beschermheer heeft vermoord, neemt een jonge advocaat in de arm om zich te verdedigen. Hoewel het de eerste keer was dat Rodríguez zich op het terrein van het psychologisch melodrama begaf, bracht hij het er niet slecht af.

Borrasca en las almas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. María Elena Marqués, Roberto Cañedo, Gustavo Rojo en Carlos Orellana.

Een werknemer komt terug op zijn werk nadat hij bij een ongeval een hand heeft verloren. Moraliserend en ouderwets, deze film, waarin ons voor de zoveelste maal wordt voorgehouden dat de armen duizend maal beter zijn dan de rijken.

Pepe el Toro

1952 | Drama, Sportfilm

Mexico 1952. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Evita Muñóz, Joaquín Cordero en Irma Dorantes.

Omdat hij alles heeft verloren, wordt een man bokser. Een laat vervolg op NOSOTROS LOS POBRES en USTEDES LOS RICOS. Belachelijk slecht.

Dos tipos de cuidado

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Jorge Negrete, Pedro Infante, José Elías Moreno en Carmen González.

Een 'ranchero' is verliefd op een meisje, maar zij trouwt met een ander omdat hij een rokkenjager is. Vulgaire macho-film.

Del rancho a la televisión

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Luis Aguilar, María Victoria, Chela Campos en Carlos Orellana.

Een jongeman gaat naar de grote stad om beroemd te worden door middel van een sollicitatie voor de televisie. Gebrekkige ontwikkeling.

Qué te ha dado esa mujer?

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Luis Aguilar, Carmen Montejo en Rosa Arenas.

Twee boezemvrienden hebben elkaar beloofd nooit te zullen trouwen. Als ze dan toch allebei verliefd worden, durven ze het elkaar niet te vertellen. Vervolg op de film A TODA MAQUINA, die tegelijkertijd door dezelfde regisseur werd opgenomen. Een eenvoudige en sympathieke film.

Mátenme porque me muero!!!

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Tin Tan, Oscar Pulido, Tongolele en Marcelo.

Een circusclown wordt op de hielen gezeten door een hele serie mensen, onder wie zijn eigen vriendin, die allemaal denken dat hij een fortuin bezit. De kwaliteiten van zowel 'Tin Tan' als van 'Tongolele' zijn volkomen verspild aan deze erbarmelijke komedie.

ATM

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Luis Aguilar, Aurora Segura en Alma Delia Fuentes.

Na een eindeloze reeks verwikkelingen komen Pedro en Luis tot de conclusie dat zij nooit zullen trouwen. Het grote succes van deze innemende komedie rechtvaardigde een vervolg en dat kwam in de vorm van de film QUE TE HA DADO ESA MUJER, die tegelijkertijd werd opgenomen.

Las Mujeres de mi general

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Lilia Prado, Chula Prieto en Miguel Manzano.

Een revolutionair generaal wil zijn vroegere minnares, die nu getrouwd is met de rijkste man van de stad, in diskrediet brengen. Ondanks de uitstekende hoofdrolspelers levert het niet onaardige verhaal door de onbekwaamheid van Ismael Rodríguez een ongeloofwaardige film op.

No desearás la mujer de tu hijo

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Fernando Soler, Pedro Infante, Andrés Soler en Carmen Molina.

Nadat hij zijn vrouw heeft verloren sluit een man zich op in zijn kamer om van honger te sterven. De opvolger van de populaire film LA OVEJA NEGRA, gemaakt door hetzelfde team en even zwak als zijn voorganger.

La Oveja negra

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Fernando Soler, Pedro Infante, Amanda del Llano en Andrés Soler.

Een vader en zijn zoon raken door hun uitbundig uitgaansleven verstrikt in een eindeloze reeks verwikkelingen. Deze zeer matige komedie werd toch een groot kassucces.