Anita Blanch is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

El testamento

1979 | Komedie

Mexico 1979. Komedie van Gonzalo Martínez. Met o.a. María Elena Marqués, Bruno Ray, Anita Blanch en Carmen Salinas.

Een film over de avonturen van een rijke weduwe die een textielfabriek geërfd heeft en over haar relaties met de secretaris-generaal van de vakbond. Weinig succesvolle en enigszins grove zwarte komedie.

Los Días del amor

1971 | Drama, Oorlogsfilm

Mexico 1971. Drama van Alberto Isaac. Met o.a. Jorge Martinez de Hoyos, Anita Blanch, Marcelo Lopez-Rey, Arturo Beristain en Hector Orte.

Tegen de achtergrond van een opstand van fanatieke katholieken tegen de regering in het Mexicaanse binnenland van de jaren twintig, volgen we de ontluikende liefde van de jonge Gabriel voor de vrouw van de plaatselijke militaire bevelhebber. Regisseur Isaac neemt bepaald veel hooi op zijn vork maar slaagt er wonderwel in de verschillende thema`s (oorlog, het dagelijkse leven in een provinciestadje, politiek, liefde, de verwarring van een adolescent) met elkaar te verzoenen en min of meer samen te smelten tot een coherent, boeiend geheel.

Un tipo a todo dar

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Javier Solís, Dacia González, Anita Blanch en Elsa Cárdenas.

Een plattelander probeert zich in de stad uit zijn proletarische staat te bevrijden met boksen en zingen. De afgezaagde onderwerpen zijn al zoveel in het Mexicaanse drama gebruikt.

La Chamaca

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, Kitty de Hoyos, Jorge Mistral en Anita Blanch.

Na aangereden te zijn door een auto, wordt een jonge zwerfster door een arts in huis genomen. Hij begint haar op te leiden met de bedoeling een dame van haar te maken. Het Pygmalion-verhaal, maar dan op z'n Mexicaans, wat nogal matig uitviel, ondanks de goede bedoelingen en acteerprestatie van 'Resortes'.

Aventuras de Joselito y Pulgarcito

1959 | Drama, Musical

Mexico/Spanje 1959. Drama van René Cardona en Antonio del Amo. Met o.a. Joselito, Pulgarcito, Enrique Rambal en Anita Blanch.

De eerste Mexicaanse produktie met de Spaanse zanger Joselito, gemaakt naar aanleiding van diens monsterachtige succes in het land van de Azteken. Om de co-produktie inhoud te geven moest Joselito een autochtone rivaal dulden, een zekere Pulgarcito. Zeer matig.

Los Salvajes

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Mary Esquivel, Carlos Baena en Anita Blanch.

Een meisje wordt gedwongen om met een ruwe en boertige man te trouwen, totdat diens broer op het toneel verschijnt: een blijmoedige en ongedwongen jongeman op wie zij verliefd wordt. Vertoond op het Festival van Venetië van dat jaar; ter illustratie het commentaar van de regisseur Eric Rohmer: 'Ik heb er maar de voorkeur aan gegeven te lachen'. Een melodrama van de slechtste soort.

La Torre de marfil

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Marga López, Yolanda Varela, Ernesto Alonso en Anita Blanch.

De tragedie die zich voltrekt tussen twee geliefden, beiden getrouwd. Een ambitieus melodrama, met zorg afgewerkt, iets zeer ongewoons in de toenmalige Mexicaanse film.

Maldita ciudad

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Francisco Soler, Anita Blanch, Carlos Orellana en Martha Mijares.

Een schrijver bedenkt een gruwelijk verhaal, waarin hij al zijn dorpsgenoten verwikkelt, met de bedoeling het aan een filmregisseur te verkopen. Een waardige film van de wisselvallige Rodríguez.

Me perderé contigo

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Ramón Gay, Víctor Parra en Anita Blanch.

Een meisje wordt verliefd op een man met een slechte levenswandel en gaat er met hem vandoor, zonder zich te bekommeren om haar goede naam en haar familie. Conventioneel en onbeduidend.

Misericordia

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Sara García, Carmen Montejo, Anita Blanch en Angel Garasa.

Een dienstbode moet uit bedelen gaan om haar mevrouw en haar dochter te helpen het hoofd boven water te houden. Naar de gelijknamige roman van Benito Pérez Galdós; het besluit het verhaal in Mexico te laten spelen heeft het verhaal iedere geloofwaardigheid ontnomen.

Los Hijos artificiales

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Anita Blanch, Andrés Soler en Irma Torres.

Om zijn enorme uitgaven in de stad te rechtvaardigen doet een libertijnse dorpeling zijn vrouw geloven dat hij daar een buitenechtelijk kind heeft, vrucht van een misstap in zijn jeugd. De derde en slechtste versie van hetzelfde verhaal (van de vorige twee was de ene Argentijns, de andere Spaans; de laatstgenoemde onder de titel LLUVIA DE HIJOS).

Canción de cuna

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. María Elena Marqués, Carmen González, Alma Delia Fuentes en Anita Blanch.

Een meisje dat te vondeling wordt gelegd voor de poort van een klooster, wordt door de nonnetjes opgevoed. Als ze groot is wordt ze verliefd op een ingenieur. Het was betreurenswaardig dat de laatste film van Fuentes (hoewel hij reeds op zijn retour was) dit walgelijke melodrama moest zijn, waarin hij ons per se wil doen geloven dat het leven in een nonnenklooster prachtig is.

Mujeres sacrificadas

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Roberto Cañedo, Víctor Junco en Anita Blanch.

Als een meisje erachter komt dat haar moeder in een revue werkt om haar studie te betalen, besluit zij er zelf te gaan werken. Ze raakt verwikkeld in een moordzaak. Ondanks alle zorg die Gout aan zijn film heeft besteed, proef je uit alles het schrikbarende verval van het Mexicaanse melodrama.

La Noche avanza

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Rebeca Iturbide, Anita Blanch en José María Linares.

Een sportman wordt vermoord bij een overval om een vrouw. Veel te ingewikkeld en uiteindelijk nietszeggend.

No te dejaré nunca

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Francisco Elías. Met o.a. Anita Blanch, Tito Novaro en Pilar Sen.

Een oude vrouw doodt met een schot een afperser die haar in een vuil zaakje wil betrekken. De film is erg verward.

Toda una vida

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. María Antonieta Pons, Anita Blanch en Alberto Galán.

Een man wordt verliefd op de boezemvriendin van zijn vrouw. Zo middelmatig en huilerig als men maar zelden ziet.

La Barraca

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Domingo Soler, Anita Blanch, Amparo Morillo en José Baviera.

Een familie komt in het bezit van de grond die werd afgepakt van een dorpeling, en ondervindt daarbij allerlei moeilijkheden. Gebaseerd op de roman van Vicente Blasco Ibáñez, voor het witte doek aangepast door zijn eigen dochter, zeer treffend en geslaagd.

El Abanico de Lady Windermere

1944 | Komedie, Drama

Mexico 1944. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Susana Guízar, Anita Blanch en René Cardona.

Uit wraak voor de ontrouw van haar man, gaat Margarita er met een minnaar vandoor. Naar de gelijknamige roman van Oscar Wilde. Statisch en kil melodrama.

La Pequeña madrecita

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Joselito Rodriguez. Met o.a. Evita Muñoz, Narciso Busquets en Anita Blanch.

Een klein meisje staat er helemaal alleen voor om zich in het gezin ook echt thuis te voelen. Een huilerige, stupide, melodramatische draak. Wat wil je nog meer?

La Virgen roja

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Francisco Elías. Met o.a. Anita Blanch, José Baviera en Elena D'Orgaz.

Een meisje veracht mannen doordat zij in een mannenomgeving is opgevoed, maar tenslotte zal zij zich toch overgeven aan de liefde. Deze overigens middelmatige, langdradige film heeft vanaf het moment waarop hij in première ging, een onverwacht succes gekend.

Casa de mujeres

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Gabriel Soria. Met o.a. Anita Blanch, Isabelita Blanch en Amparo Morillo.

De zeven bewoonsters van een bordeel ontdekken hun moedergevoel als er een baby voor hun deur wordt achtergelaten. Flauw melodrama, zeer naar de smaak van die tijd.

La Casa del rencor

1941 | Drama, Mysterie

Mexico 1941. Drama van Met o.a. Anita Blanch, René Cardona, Isabela Corona en Tomás Perrín.

Een jonggetrouwd paar moet door pech zijn toevlucht nemen tot een luguber huis waar een oude vrouw de pas gehuwden een sinister verhaal vertelt. Aardige mysteriefilm waarin duidelijk invloeden zijn waar te nemen van WUTHERING HEIGHTS en REBECCA.

Alejandra

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van José Benavides Jr.. Met o.a. Arturo de Córdova, Susana Guízar, Sara García en Anita Blanch.

Een schrijver vindt voor de deur van zijn huis een baby die zijn dochter blijkt te zijn. Ze groeit op zonder dat haar vader iets weet. Belachelijk, onuitstaanbaar melodrama dat zich verlustigt aan het onderwerp incest, dat in die tijd nogal beladen was.

Luponini de Chicago

1935 | Misdaad

Mexico 1935. Misdaad van José Bohr. Met o.a. José Bohr, Anita Blanch, Carlos Villatoro en Isabelita Blanch.

Een gelukkig getrouwd man raakt verzeild in een dievenbende en wordt gedwongen aan hun misdaden mee te werken. Een soort gangsterfilm à la SCARFACE maar dan op z'n Mexicaans. Erg vermakelijk en geregisseerd met een groot gevoel voor datgene wat de avonturenfilm behoort te zijn. Een goed verhaal en prima camerawerk.