Sava Lolov: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Schlafkrankheit

2011 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Nederland 2011. Drama van Ulrich Köhler. Met o.a. Pierre Bokma, Jean-Christophe Folly, Jenny Schily, Hippolyte Girardot en Sava Lolov.

Dokter Velten (Bokma) werkt al een tijd in Kameroen, waar hij onder andere een uitbraak van de slaapziekte onder controle probeert te krijgen. Zijn vrouw en dochter willen graag dat hij met hen teruggaat naar Duitsland, maar Velten blijft liever in Afrika, waar hij zich aardig weet te redden. In elk geval beter dan WHO-dokter Nzila (Folly), die vanuit Europa op bezoek komt. Interessante film over de complexe problematiek van voormalige koloniën in Afrika. Regisseur Köhler baseerde de film deels op zijn eigen jeugd als kind van ontwikkelingswerkers in Zaïre.

Monkeys in Winter

2006 | Drama

Bulgarije​/​​Duitsland 2006. Drama van Milena Andonova. Met o.a. Angelina Slavova, Bonka Illieva-Boni, Diana Dobreva, Sava Lolov en Valentin Tanev.

Drie verhalen over drie vrouwen van verschillende afkomst en toekomst die zich in verschillende tijden afspelen. De verhalen geven drie inzichten in het tragische resultaat van de relaties tussen mannen en vrouwen.

Lady Chatterley

2006 | Drama, Romantiek

Frankrijk​/​​België 2006. Drama van Pascale Ferran. Met o.a. Marina Hands, Jean-Louis Coullo'ch, Hippolyte Girardot, Hélène Alexandridis en Hélène Fillières.

Het klassieke verhaal van D.H. Lawrence - over de jonge vrouw van een invalide man die wegkwijnt in een saai huwelijk, maar helemaal opleeft als ze een knappe tuinman leert kennen - werd al meerdere malen verfilmd, met gemengd resultaat. Ferran is de eerste vrouwelijke regisseur die zich aan het verhaal waagt. Ze baseerde zich niet op de uiteindelijk gepubliceerde versie van het boek, maar vond een eerdere, minder grove en meer liefdevolle versie. Perfectioniste Ferran liet haar acteurs lang repeteren, en dat wierp vruchten af: ze kreeg een César, net als haar hoofdrolspeelster.

Sabine j'imagine

1992 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1992. Drama van Denis Berry en Dennis Berry. Met o.a. Jennifer Covillaut, Gérard Klein, Corinne Dacla, Jean-Paul Comart en Boris Roatta.

Covillaut is een energiek dertien-jarig meisje dat niet snel bang is. Het dreigt echter verkeerd af te lopen wanneer drie jonge belhamels haar plagen. Ongelukken worden echter voorkomen door tussenkomst van een vriend van haar vader. Deze laatste, Klein, wijst de aanvoerder van het trio hardhandig terecht en verbiedt hem alle omgang met zijn dochter. Volgende zondag, terwijl Klein met de notabelen van het dorp op jacht is, vindt Covillaut het met kogels doorzeefde lijk van haar belager. Klein is natuurlijk verdachte nummer 1. Oppervlakkig melodrama dat het portret brengt van een jong meisje dat in een beschermde plattelandsomgeving geconfronteerd wordt met geweld. De jonge Covillaut houdt ongetwijfeld een belofte in, maar het scenario van Véronique Herbaut en Pierre Uytterhoeven geeft weinig diepte aan de personages. Fotografie van Cyril Lathus.

Diên Biên Phú

1992 | Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Vietnam 1992. Oorlogsfilm van Pierre Schoendoerffer. Met o.a. Donald Pleasence, Patrick Catalifo, Ludmila Mikaël, Jean-François Balmer en Maxime Leroux.

Het Franse leger geeft zich op 7 mei 1954 over en de regisseur - vaak een knap portretteur van de mensheid in staat van oorlog - schotelt de kijker een groots epos in unanimistische stijl voor over de tragische gebeurtenissen. Met prachtige beelden van Bernard Lutic en op de achtergrond het schitterende Concerto de l'adieu van Delerue. Het zwakke punt van de film is helaas het scenario van de regisseur zelf, dat is samen te vatten als een reeks verplichte scènes met tal van personages die een tijdje uit beeld verdwijnen, er weer in terugkeren, enzovoort, zodat het niet eenvoudig is zich aan een van hen te hechten. Echt op hun gemak voelen ze zich overigens zo te zien niet in een uniform. En echt duidelijk geïnformeerd over de oorzaken voor deze al ver weg lijkende oorlog wordt de kijker ook al niet. Jammer, want deze film is het bekijken waard vanwege de sterke momenten. Camerawerk van Bernard Lutic.