Amparo Moreno

Acteur

Amparo Moreno is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La ciudad de los prodigos

1999 | Thriller, Misdaad, Historische film

Frankrijk/Spanje/Portugal 1999. Thriller van Mario Camus. Met o.a. Olivier Martinez, Emma Suárez, François Marthouret, Joaquín Díaz en Héctor Colomé.

Voor de wereldtentoonstelling van 1888 in Barcelona stromen talloze werkloze landarbeiders naar de grote stad in de hoop werk te vinden. Tussen hen bevindt zich Onofre Bouvila (Martinez), maar zijn hoop zoals die van vele anderen, wordt niet vervuld. Via Delfina (Su[KA1]arez), de dochter van zijn kostbaas Braulio Marthouret, komt Onofre in contact met anarchisten, die sociale gelijkheid willen. De idealen lopen op niets uit, omdat anarchisten niet in staat zijn de eenheid te bewaren. Onofre, die Delfina hardhandig behandeld heeft (hij verkracht haar aanvankelijk), daalt af in de maffia van de Catelaanse hoofdstad. Hier stijgt zijn ster snel en hij belandt in invloedrijke politieke kringen. Onofre wordt een rijk man, maar één ding ontbreekt: een vrouw die van hem houdt. In de finale verleidt hij echter met zijn welstand de naar Frankrijk uitgeweken Delfina, die ondanks alles van hem blijkt te houden. De bewerking van de complexe roman van Eduardo Mendoza voor het scenario door regisseur Camus, Gustav Hernández, Esther Cases en Olivier Rollin is te veel een gedrocht. Bijgevolg zijn de personages tamelijk vlak en lukt het hoofdrol Martinez, die zijn best doet, na een uur niet meer om de aandacht vast te houden. Bovendien is deze veel te lange film door zijn oppervlakkigheid en de grote hoeveelheid van hoofd- en bijpersonages en subplots niet gemakkelijk meer te volgen als je even de aandacht laat verslappen. Hoewel de roman het potentieel voor een boeiende epische film heeft, is deze rolprent opgebouwd uit een groot aantal korte fragmenten, die soms niet goed op elkaar aansluiten. Het eerste halfuur en de laatste twintig minuten zijn het best. Het camerawerk van Acacio de Almeida is uitstekend en heel sfeervol. De versie die in Spanje circuleert, is 17 minuten langer en de Franse versie is 16 minuten korter.

Puta miseria

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van Ventura Pons. Met o.a. Antonio Ferrandis, Amparo Moreno, Angel Burgos en Paco Morell.

Twee jongeren die zonder werk en geld zitten, besluiten de rijkste man uit hun dorp te ontvoeren om zodoende aan hun ellendige situatie te ontsnappen. Deze min of meer zwarte komedie over de onderontwikkeling van het platteland, is een mislukking door de middelmatigheid van het scenario en de uitvoering. Bovendien is ook de humor van geringe kwaliteit.

El Teatro Museo Dalí se cierra a las siete

1989 | Komedie

Spanje 1989. Komedie van José Montalat. Met o.a. Emilio Gutiérrez Caba, Amparo Moreno, Josefina Guell en Mercedes Molina.

Op een toeristische, zomerse dag vinden er in het 'Teatro Museo Dalí' een reeks gebeurtenissen plaats, waarvan de een nog dwazer is dan het andere. Deze komedie is noch geestig, noch interessant en is de eerste speelfilm van deze regisseur die tevens het script schreef.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amparo Moreno op televisie komt.

Reageer