Joseph Poli

Acteur

Joseph Poli is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le miel amer

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Maurice Frydland. Met o.a. Gilles Ségal, Gérard Desarthe, Jean Lescot, Francis Lemarque en Marcel Bluwal.

Parijs rond 1965. De joodse gemeenschap trekt naar de synagoge om pesach te vieren. Zoals elk jaar zal Ségal na de dienst deelnemen aan de feestelijke maaltijd bij zijn zoon. Maar eerst heeft hij nog een taak te vervullen. Sinds eind WO II begeeft hij zich jaarlijks op deze dag naar het station, waar hij de Messias hoopt te kunnen begroeten. Gehypnotiseerd door zijn verlangen wordt hij overhoop gereden door een electrisch bagagewagentje. In de eerste persoon die hij hierna ziet, de clochard Desarthe, herkent hij de verlosser. Bitter komisch, maar warm aangrijpend melodrama van een man die zijn droom kost wat kost in vervulling wil zien gaan. Gevoelig gespeeld door de hele cast en een unieke gelegenheid om de wereldberoemde violist Gitlis als acteur te zien. Het nostalgische scenario werd geschreven door Jean-Claude Grumberg in onvervalste Woody Allen- stijl. Oogstrelend camerawerk van Mario Barroso en een sentimentele score van Jean-Marie Senia.

Papy Superstar

1990 | Mysterie

Frankrijk 1990. Mysterie van Serge Penard. Met o.a. Pierre Tornade, Joseph Poli en Gaëtan Jor.

Een stompzinnige titel voor een debiel soort vermaak. Een gepensioneerde spoorwegman besteedt al zijn tijd aan zijn hobby: muziek. Met een vriend richt hij een snarentrio op en hij zou zo tot aan zijn dood doorgevegeteerd kunnen hebben als er verder niets gebeurde. Maar hij bezoekt twee maal per week het graf van Attilio Alboretti, een Italiaanse componist die beroemd geworden is door zijn `Adagio` (lees Tomaso Albinoni, 1671-1750, waarvan het graf natuurlijk niet in Frankrijk te vinden is!). Alles verandert wanneer de musicus hem van buiten zijn graf toespreekt, zoals de titel al duidelijk genoeg aangeeft. Meer dan verschrikkelijk. De acteurs zijn verkeerd gekozen, maar wat moeten we anders verwachten van regisseur Penard, afkomstig van het witte doek, die niets anders dan dit soort flauwe grappen draait?

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joseph Poli op televisie komt.

Reageer