Gérard Zimmerman

Acteur

Gérard Zimmerman is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Des Enfants gâtés

1977 | Drama

Frankrijk 1977. Drama van Bertrand Tavernier. Met o.a. Michel Piccoli, Christine Pascal, Michel Aumont, Arlette Bonnard en Gérard Jugnot.

Een filmer huurt een flat in een buitenwijk om rustig een scenario te kunnen schrijven, maar wordt gevraagd voor een actiecomité dat zich verzet tegen huurverhogingen. Er ontstaat een verhouding met een militante jonge vrouw, zo lang als de actie duurt en tot het script voltooid is. Ondertussen is hij wel losgekomen van het ivoren-torenkunstenaarschap. Taverniers vierde film - geschreven in samenwerking met actrice Pascal en regisseuse Charlotte Dubreuil - heeft een directer maatschappelijk engagement dan gebruikelijk en ook reportage-achtige aspecten; de optelsom echter van de op zichzelf rake maar zeer onderscheiden elementen maakt het resultaat nogal topzwaar.

Rak

1971 | Drama

Frankrijk 1971. Drama van Charles Belmont. Met o.a. Sami Frey, Lila Kedrova, Anne Deleuze, Maurice Garrel en Philippe Léotard.

Een musicus verneemt dat zijn moeder kanker heeft en nog maar enkele maanden zal leven. Hij verzwijgt de waarheid voor haar en praat meer over haar toekomstplannen na haar herstel, tot de ernst van haar toestand niet meer te loochenen valt. Een sobere en niet met nobele sentimenten afgezwakte film over een aftakelingsproces die de onpersoonlijke aanpak van de moderne medische wetenschap aanvalt. Goed gespeeld door Frey en Kedrova (wier rol vooruitloopt op TELL ME A RIDDLE).

Un Eté sauvage

1970 | Komedie, Muziek

Italië/Frankrijk 1970. Komedie van Marcel Camus. Met o.a. Nino Ferrer, Daniel Beretta, Jessica Dorn, Juliet Berto en Katina Paxinou.

Een studentencommune brengt de zomervakantie in Juan-Les-Pins door, waar de leden als straatzangers of -tekenaars in hun onderhoud voorzien. Een jong en gereserveerd meisje uit de groep wordt verliefd op een door één van de anderen meegebrachte nieuweling. Toeristische locaties en een oppervlakkige portrettering van Franse 'flower power-jeugd', in zó'n mager verhaal dat de film op lengte moet worden gebracht door chansonnier Ferrer te pas en te onpas te laten zingen wat hem overigens beter afgaat dan het acteren.

Le Père Noël a les yeux bleus

1966 | Drama

Frankrijk 1966. Drama van Jean Eustache. Met o.a. Jean-Pierre Léaud, Gérard Zimmerman, Henri Martinez en René Gilson.

Om een winterjas te kunnen aanschaffen, verhuurt een berooide en eenzame jongen in de provincieplaats Narbonne zich als kerstman die met kopers in een warenhuis op de foto moet. Deze vermomming en poses geven hem de kans tot enig voorzichtig contact met meisjes zonder gevolgen, zodat de avonden gevuld blijven met drank en bralverhalen met enkele vrienden. Indringend en ontroerend beeld van de eenzaamheid in dwarse episodische filmvorm, die geaccentueerd wordt door quasi-bravoure en galgehumor. (Voor goed begrip van het eindbeeld als de vrienden door de uitgestorven stad lopen met het spreekkoor 'op naar het bordeel': Narbonne heeft geen bordeel.)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gérard Zimmerman op televisie komt.

Reageer