Richard Green: cast en productie.
Er zijn 4 films gevonden.

The Wooden Camera

2004 | Actiefilm, Romantiek, Drama, Familiefilm

Frankrijk​/​​Zuid-Afrika​/​​Verenigd Koninkrijk 2004. Actiefilm van Ntshaveni Wa Luruli. Met o.a. Junior Singo, Innocent Msimango, Dana de Agrella, Jean-Pierre Cassel en Andre Jacobs.

Twee 14-jarige jongens vinden nabij Kaapstad het lijk van een man, die een vuurwapen en een camera bij zich draagt. Madiba neemt de camera mee, Sipho pikt het pistool in. Allebei ontlenen ze aan hun object een nieuwe status. Terwijl Sipho het vervolgens tot bendeleider schopt, leert Madiba kijken naar zijn omgeving. De symbolische betekenis van de objecten - die beide zijn bedoeld om mee te 'schieten' - wordt mooi verbeeld in de verschillende wendingen die de levens van de twee vrienden nemen. Regisseur Ntshaveni Wa Luruli (1955) werd op het filmfestival van Rotterdam genomineerd voor de VPRO Tiger Award.

Where Angels Tread

1994 | Drama, Historische film

Zuid-Afrika 1994. Drama van David Lister. Met o.a. Paul Buckby, Jennifer Steyn, David Butler, Zukile Gqobose en Louise Barnes.

Pietermaritzburg rond 1860. Een rustige, religieuze uithoek in Zuid-Afrika die voor het minste in rep en roer staat. Zeker nu de plaatselijke bisschop Colenso (Elliott) geschreven heeft dat de eerste vijf boeken van de bijbel onmogelijk door Moses zelf op papier gezet kunnen zijn. Dit brengt hem in scherp conflict met de vrome priester Avercombie (Hopkins), die de aartsbisschop van Canterbury zover wil drijven dat hij Colenso uit zijn functie ontzet. Tijdens deze zinloze ruzie experimenteert boerenzoon Goodman Household (Buckby) met vliegers, tot ongenoegen van zijn vader en broer, die willen dat hij mee de grond bewerkt. Goodman is een dromer en zijn grootste wens is zelf te kunnen vliegen, zoals de vogels. Deze experimenten worden echter als duivels aanzien door de goegemeenschap. Als Colenso de kant van Goodman kiest wordt het stadje in twee partijen verdeeld. Ondertussen komen de inboorlingen in opstand tegen de blanke kolonisten. Een leuke Zuidafrikaanse stadskroniek die echter wat teveel hooi op de vork neemt om alle thema's grondig uit te werken. De acteurs zetten hun personage met veel overtuiging neer, vooral Elliott als de opstandige bisschop Colenso. Het einde zit vol zwevende poëzie, maar de rust keert toch wat te kunstmatig weer in het stadje. Chris Dresser, George Goldsmith en Rose Davis baseerden hun scenario op een verhaal van Graham Hickson. Mooie fotografie van Nicholas Heroldt. Wordt uitgezonden in twee of vier delen.

Christine Cromwell: In Vino Veritas

1989 | Mysterie

Verenigde Staten 1989. Mysterie van Harry Falk. Met o.a. Jaclyn Smith, Celeste Holm, Ralph Bellamy, Rebecca Cross en Tom Mason.

Advocate-detective Smith belandt op het eeuwfeest van een Californische wijngaard, waar de druiven op traditionele manier gekneusd worden en treft daar het levenloze lichaam van wijnbouwer Ireland. Het lijkt alsof hij vermoord is, en daarmee is een einde gekomen aan een langdurige vete met zijn broer Prosky. Die wordt algauw beschuldigd, maar Smith komt erachter dat de ongeneeslijk zieke Ireland zijn eigen naderende dood ensceneerde om zich op zijn gehate broer te wreken. Veteraan Ferrer is te zien als Dr. Harald Brooks. Het niet al te originele scenario werd gemaakt door Sue Jett en Tony Mark.

Street of Dreams

1988 | Mysterie, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1988. Mysterie van William A. Graham. Met o.a. Ben Masters, Morgan Fairchild, John Hillerman, Diane Salinger en Michael Cavanaugh.

Private-eye Masters redt de mooie Fairchild uit handen van een belager en komt daardoor terecht in een wespennest. Een dag later is zij verdwenen. Haar man, een filmregisseur die werkte met geld van de maffia, wordt vermoord aangetroffen terwijl het scenario voor zijn nieuwste film spoorloos is. Zij is verdachte nummer een, maar Masters is de enige die een verband legt tussen het verdwenen scenario en de moord. Er volgen nog meer moorden. Naar de roman Good Night And Good Bye van Timothy Harris brouwde scenarist Bill Stratton een Raymond Chandler-achtige intrige, waarvoor op zijn minst een Bogart en Bacall nodig waren geweest. Wat overblijft is een ingewikkeld, vaag en niet te pruimen plot. Hillerman, als de schrijver van het gestolen scenario, is de enige die zijn rol met overtuiging neerzet. Fotografie van Dennis Lewiston.