Annick Christiaens (1961): cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Quixote's Island

2011 | Drama, Fantasy

België 2011. Drama van Didier Volckaert. Met o.a. Tiemen Van Haver, Jeroen Willems en Annick Christiaens.

De zestienjarige San (Van Haver) heeft het moeilijk: moeder overleden, geen vrienden en een drukbezette vader. In zijn fantasie verzint hij een manier om de stoere Isabelle (Kuppens) voor zich te winnen, en krijgt daarbij hulp van de historische avonturier Don Quichot. Prima cast kan niet verhelpen dat dit dromerige drama, de eerste lange speelfilm van scenarist-regisseur Volckaert, uiteindelijk niet helemaal overtuigt. Jeroen Willems heeft evengoed een mooie dubbelrol als de vader die geen grip krijgt op zijn zoon én als Cervantes' dolende ridder.

Any Way the Wind Blows

2003 | Drama, Komedie

België 2003. Drama van Tom Barman. Met o.a. Frank Vercruyssen, Diane De Belder, Eric Kloeck, Natali Broods en Matthias Schoenaerts.

Gefragmenteerd speelfilmdebuut van dEUS-voorman Tom Barman, waarin acht mannen en vrouwen op een vrijdag in juni worden gevolgd in de Antwerpse binnenstad. Ze zijn zijdelings met elkaar verbonden, passeren elkaar af en toe in beeld, en bezoeken allemaal hetzelfde feestje. Toch zijn ze op deze warme dag voornamelijk op zichzelf. Barman verbeeldt met korte, snel gemonteerde episodes - als in een van de stedenfilms uit de jaren twintig - de sfeer van de Antwerpse binnenstad. De film ontbeert soms richting, maar in de dialogen, montage en soundtrack heeft Barman zijn ritme direct gevonden.

L'instit: Le rêve du tigre

1997 | Drama

België​/​​Frankrijk 1997. Drama van José Pinheiro, JoséPinheiro en Vincent Deveux. Met o.a. Gérard Klein, Désiré Zinga, Thibault Hercod, Tommy Onraedt en Jessica Ghysels.

Gefragmenteerd speelfilmdebuut van dEUS-voorman Tom Barman, waarin acht mannen en vrouwen op een vrijdag in juni worden gevolgd in de Antwerpse binnenstad. Ze zijn zijdelings met elkaar verbonden, passeren elkaar af en toe in beeld, en bezoeken allemaal hetzelfde feestje. Toch zijn ze op deze warme dag voornamelijk op zichzelf. Barman verbeeldt met korte, snel gemonteerde episodes - als in een van de stedenfilms uit de jaren twintig - de sfeer van de Antwerpse binnenstad. De film ontbeert soms richting, maar in de dialogen, montage en soundtrack heeft Barman zijn ritme direct gevonden.

De ooggetuige

1995 | Drama

België​/​​Nederland 1995. Drama van Emile Degelin. Met o.a. Pieter Embrechts, Annick Christiaens, Tania Bari, Toon Brouwers en Veerle Dobbelaere.

Paul Anderson (Embrechts) is al twintig jaar blind. Hij laat zich overhalen om een ingreep van de vermaarde professor Strampelli te ondergaan. De operatie slaagt en het oog van Paul functioneert zoals het moet, maar zijn hersenen zijn nog niet in staat een zinvolle betekenis te geven aan de diverse waarnemingen, die ontvangen worden. De evenwichtige blinde jongeman lijkt nu op een mentaal gehandicapte, die op volwassen leeftijd in de primaire gezichtsfase belandt van een pasgeborene die spelenderwijs leert zien. Wanhopig probeert hij de talloze voorwerpen van de schepping te ontdekken, een exploratie waaraan iemand met een gezond gezichtsvermogen zijn hele jeugd besteedt. Voor zo`n pati[KA3]ent is het tragischer te leren zien, dan voor een ziende om blind te worden. De chirurg doet beroep op de aantrekkelijke Margot Pascoli (Christiaens), een Italiaanse pedadoge, om Paul te leren zien. Pauls revalidatie wordt de allegorie van een persoonlijke wedergeboorte en doet een amoureuze ontdekking. De vele facetten van deze problematiek beschreef cineast-romancier Degelin eerder (in 1987) in zijn gelijknamige roman, die hij hier verfilmde in de vorm van een docudrama. Het filmdebuut van Embrechts. Het camerawerk is van Bernard Delville. Nadrukkelijk instructief en dat veroorzaakt een wat tamme dramaturgie.

De zevende hemel

1993 | Komedie, Romantiek

Nederland​/​​België 1993. Komedie van Jean-Paul Lilienfeld. Met o.a. Urbanus, Renée Soutendijk, Peter Van den Begin, Ann Petersen en Kitty Courbois.

Weinig indrukwekkend regiedebuut van Frans acteur Lilienfeld waarin Vlaamse graphals Urbanus buurvrouw Soutendijk, die zelfmoord wil plegen, het leven redt. Hij doet zich voor als haar engelbewaarder en zij trekken er samen op uit wat dan aanleiding moet geven tot situatiehumor. Later blijkt dat Soutendijk eigenlijk Urbanus' engelbewaarder is en zij zorgt voor wat geluk in zijn schlemielachtige leven. Wat zich als een vriendelijk romantisch sprookje aankondigt, ontaardt in amateuristisch gestoethaspel rond een beschadigde anti-held. Urbanus, die als acteur beslist wat in zijn mars heeft, verdiende een veel beter script en regisseur. Het nadrukkelijke happy end is een van de banaalste uit de lange rij in de filmgeschiedenis. Soutendijk, die per se een komische rol wilde spelen, heeft niet alleen weinig ervaring met de eisen van het genre, maar faalt zelfs als aangeefster.

Lucas

1992 | Drama

Frankrijk​/​​Zwitserland 1992. Drama van Nadine Trintignant. Met o.a. Evelyne Bouix, Jean-Claude Brialy, Danièle Lebrun, Robinson Stévenin en Serge Marquand.

Bouix is verkoopster in een kledingzaak. Ze wordt niet verwend door het leven en voedt haar zoontje Stévenin alleen op. Het kind wordt elf en wil dolgraag een bepaalde jas, die ze niet kan betalen. Ze gaat over tot diefstal en wordt betrapt. Ze weigert voor de rechtbank te verschijnen en wordt bij verstek veroordeeld tot drie maanden. Stévenin wordt ondergebracht bij zijn grootvader, Marquand, maar vlucht weg, op zoek naar zijn moeder. Brialy, de echtgenoot van een beroemde zangeres, vangt hem op. Het is allemaal even erg als het klinkt. Het stroopvaatje wordt flink opengetrokken en de kijker kan de tranen rijkelijk laten stromen. De sterke cast slaagt er niet in het drama verteerbaar te maken. Trintignant schreef het scenario samen met Emmanuelle Bernheim, naar de roman van Alain Leblanc. Charlie Gaëta zette het op film, met op de soundtrack uitsluitend klassieke muziek. Enkel voor de ongeneeslijke liefhebbers.

De wereld van Ludovic

1991 | Drama

België​/​​Nederland​/​​Frankrijk 1991. Drama van Jean-Pierre De Decker. Met o.a. Mathias Coppens, Bella Van Meel, Didier Bezace, Annick Christiaens en Peter Tuinman.

Coppens speelt een twaalf-jarig jongetje dat houdt van videospelletjes, horror- en SF-strips, waardoor hij zich een verkeerd beeld heeft gevormd van de werkelijkheid. Hij krijgt een vriendinnetje, Van Meel, en als hij bij haar thuiskomt, ontdekt hij traditie, warmte en genegenheid, die voor hem onbekend zijn omdat hij gewend is aan zijn kille fantasiewereld. De volwassenen dragen echter maskers om de schijn op te houden en als die vallen, raakt hij zo in de war dat hij in een psychiatrische inrichting verpleegd moet worden. Ook zijn vriendinnetje is ontredderd, maar met de hulp van het broertje van zijn vriendinnetje - Bezace - en begrijpende fotografe Van Kralingen komt alles uiteindelijk op z'n pootjes terecht. Scenario van Ger Beukenkamp.

Erika mon amour

1990 | Komedie, Misdaad, Mysterie

Frankrijk 1990. Komedie van Maurice Frydland. Met o.a. Sophie Desmarets, Robert Rimbaud, Henri Labussière, Bertrand Lacy en Sylvie Ferro.

Grappige avonturen van twee verre verwanten. De betreffende man en vrouw leiden een priv[KA1]e-detectivebureau. Een ongeloofwaardige cocktail van onder anderen computergegevens, vervormde stemmen, diefstal van (valse) sieraden, geheime diensten, punkrock en Rode leger-acties. De vraag is of de tv-kijker zich erin kan verplaatsen! Met op de koop toe de verbitterdheid van Desmarets.

Anna-Marie

1986 | Romantiek, Drama

België 1986. Romantiek van Kris Betz. Met o.a. Claude de Mets, Nolle Versyp, Lisbeth D'hondt, Frans Maas en Jo De Backer.

Klein, romantisch drama van liefde en ontgoocheling in een dommelend Vlaams provinciestadje, naar het gelijknamig verhaal van Felix Timmermans. Een knappe jonge vrouw komt uit Italië naar Lier om er een erfenis van haar overleden vader op te strijken. Drie lokale boezemvrienden van de notaris worden hals over kop verliefd op de knappe meid.

Wildschut

1985 | Thriller, Actiefilm, Misdaad

Nederland​/​​België 1985. Thriller van Bobby Eerhart. Met o.a. Josse De Pauw, Hidde Maas, Jack Monkau, Annick Christiaens en Chris Lomme.

Destijds maakte deze Belgisch-Nederlandse thriller naar het boek van Felix Thijssen wel wat los. Het gezin van Deleye wordt op hun afgelegen boerderij Wildschut in België gegijzeld door twee gewetenloze rotzakken. Ondertussen is de plaatselijke politieman op zoek naar twee ontsnapte overvallers van een casino net over de grens met Nederland. Filmkijkers van de Lage Landen schrokken nogal van het 'Amerikaans' aandoende harde geweld, tegelijkertijd is het acteerwerk over de hele linie bovengemiddeld. Vooral De Pauw als boerenvader en Maas als gangster zijn aan elkaar gewaagd. Gemaakt met een budget van 300 duizend gulden.