Alex Métayer

Regisseur, Acteur

Alex Métayer is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mohamed Bertrand Duval

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Alex Métayer. Met o.a. Alex Métayer, Moussa Netti, Marie-Christine Conti, Moussa Maskry en Marie-Christine Adam.

Zigeuners en Arabieren wonen in een vervallen hotel dichtbij de meer van Berre, die zich midden in een industri[KA3]ele en petrochemische zone bevindt. Op een dag verschijnt daar de Parijzenaar Maurice Bertrand Duval (Métayer), die zich langzaam in de gemeenschap integreert totdat hij uiteindelijk Mohamed heet. We weten niet wat we van deze kale, onhandige film met haar ongewilde omgekeerde racisme moeten denken, maar hij is in ieder geval niet duidelijk, want we vragen ons af wat de regisseur-hoofdrolspeler heeft willen overbrengen. De constante wijfeling tussen fictie en sociologische studie maakt het er al niet beter op! Bovendien is het niet voldoende je eigen rol in het leven te spelen om overtuigend over te komen: er moet ook behoorlijk geregisseerd worden! De muziek is wel de moeite waard. De beelden zijn van Alain Choquart.

La santé et la beauté

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Jean Poiret en Christian Morin. Met o.a. Guy Bedos, Fernand Raynaud, Michel Leeb, Bernard Haller en Alex Métayer.

De tweede film uit de serie FOU RIRE waarvan elk een afzonderlijk thema behandelt, met sketches van de artiesten in kwestie en Poiret en Morin die ongelofelijke wartaal uitslaan. Een onevenwichtig geheel, zoals gewoonlijk bij dit soort projecten maar er is sprake van goede momenten en soms wrede satires. Met tekeningen van Cabu.

Le bonheur se porte large

1988 | Komedie, Avonturenfilm

Frankrijk 1988. Komedie van Alex Métayer. Met o.a. Alex Métayer, Laure Duthilleul, Marie Rivière, Guillemette Grobon en Muriel Kenn.

De eerste speelfilm van deze regisseur-hoofdrolspeler. Een Parijse employé leidt zo'n saai leven dat hij de personificatie van de verveling lijkt. Hij gaat op vakantie naar het zuiden en ontmoet onderweg een liftster. Hij slaagt er niet in zich van haar te ontdoen en zij sleept hem mee in verschillende avonturen. Een lievige, maar enigszins langdradige komedie met grappen van wisselende kwaliteit. Ook al haalt de maker niet het niveau van Tati of Etaix, de film is toch leuk genoeg om zelfs de grootste zuurpruim te laten lachen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alex Métayer op televisie komt.

Reageer