André Robert

Acteur

André Robert is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Merlusse

1935 | Drama

Frankrijk 1935. Drama van Marcel Pagnol. Met o.a. Henri Poupon, André Pollack, André Robert, Thommeray en Rellys.

In een somber lyceumpensionaat tijdens de Derde Republiek verbergt de gepeste impopulaire docent Merlusse een hart van goud onder een door de oorlog geschonden uiterlijk. Het masker valt als hij zich tijdens de kerstvakantie ontfermt over enkele pupillen die niet naar huis kunnen of mogen. Mild drama, met soms scherpe observaties over de mores op kostscholen in die tijd. Een vroege film van Pagnol (Jean de Florette/Manon des sources) die in z'n jonge jaren leraar Engels was, en dat is te zien. Een sterke hoofdrol voor Poupon.

L' Article 330

1934 | Komedie

Frankrijk 1934. Komedie van Marcel Pagnol. Met o.a. Robert Le Vigan, Jean d' Yd, Henry Darbrey en André Robert.

Geroutineerde verfilming van het stuk van Georges Courteline. Pagnol maakt weer een deel van zijn serie en registreert hier simpel en alleen een nummertje acteren. Dankzij de innemende Le Vigan is deze vluchtige schets nog om aan te zien.

Jofroi

1933 | Komedie

Frankrijk 1933. Komedie van Marcel Pagnol. Met o.a. Vincent Scotto, Annie Toinon, Henri Poupon, Odette Roger en André Robert.

Omdat zijn werk voor moeilijk doorgaat is deze film een van de minst bekende van Marcel Pagnol, maar wel een van de beste. Naar een korte novelle van Jean Giono [KL]Jofroi de la Mausson[KLE] (uit de bundel [KL]Solitude de la piti[KA1]e[KLE]) heeft de cineast een milieufilm gemaakt met een geweldige durf voor die tijd (de camera neer te durven zetten in Aubagne!). De film heeft een natuurlijke achtergrond en wordt gespeeld door Pagnols vrienden. Pas bij het Italiaanse neo- realisme wordt deze methode opnieuw gebruikt. Vervolgens heeft dit verhaal de eeuwige jeugd, een zeer moderne ontspanning zowel als een constant geluksgevoel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer André Robert op televisie komt.

Reageer