Lois Chiles: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Bliss

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Lance Young. Met o.a. Craig Sheffer, Sheryl Lee, Terence Stamp, Casey Siemaszko en Spalding Gray.

Een beginnende regisseur met een film over seks, twee acteurs die rond 1990 langzaam afgleden (Lee na Twin Peaks, Sheffer na A river runs through it): hun samenwerkingsproject lijkt niet serieus te nemen. Bliss begint ook nog eens banaal over een mooie vrouw (Lee) die geen orgasme krijgt bij haar mooie man (Sheffer). Maar dan komt Stamp in beeld, als de alternatieve sekstherapeut Baltazar en wordt Bliss een meer psychologische en eerlijke kant opgeduwd. Bliss flopte door al die mensen die niet door de Cosmopolitan-laag heen wilden kijken, maar de geduldige kijker wordt beloond.

Wish Upon a Star

1996 | Komedie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1996. Komedie van Blair Treu. Met o.a. Katherine Heigl, Danielle Harris, Don Jeffcoat, Scott Wilkinson en Mary Parker Williams.

Alexia en Hayley Wheaton zijn zussen die elkaar niet zo mogen. Op een avond wenst Hayley dat ze haar zus kan zijn.

Curdled

1996 | Thriller

Verenigde Staten 1996. Thriller van Red Braddock en Reb Braddock. Met o.a. William Baldwin, Angela Jones, Bruce Ramsay, Barry Corbin en Kelly Preston.

Een door misdaad gefascineerde vrouw heeft een onverwachte ontmoeting met een beruchte seriemoordenaar.

The Babysitter

1995 | Komedie, Familiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1995. Komedie van Guy Ferland. Met o.a. Alicia Silverstone, Jeremy London, J.T. Walsh, Lee Garlington en Nicky Katt.

Het korte verhaal van Robert Goover is een interessant psychologisch portret van een aantrekkelijke babysitter, haar vriendje en zijn kameraad die hem uitdaagt, en hun rivaal, de vader van de kinderen voor wie zij oppast. Ze vallen alledrie op haar en ieder heeft er zo zijn eigen seksfantasie over haar.

Lush Life

1994 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1994. Drama van Michael Elias. Met o.a. Jeff Goldblum, Forest Whitaker, Kathy Baker, Tracey Needham en Lois Chiles.

Al (Goldblum) en Buddy (Whitaker) zijn twee van de meest gevraagde sessie-muzikanten in New York. Al is saxofonist en Buddy trompettist. `s Avonds stropen de twee vrienden de jazzclubs af, waar ze spelen tot de zon opkomt. Al`s gerommel met andere vrouwen begint zijn geduldige vrouw (Baker) de keel uit te hangen. En dan krijgt Buddy te horen dat hij een ongeneeslijke hersentumor heeft. De twee vrienden besluiten nog één keer het circuit af te schuimen, hoewel ze het publiek daarover in het ongewisse laten. Het goede acteren en de mooie jazzy soundtrack vormen de hoogtepunten in deze voor kabel-tv gemaakte film over muziek, vriendschap en verdriet. De prachtige score van Lenny Niehaus completeert de sfeervolle beelden van Nancy Schreiber. Regisseur-scenarist Elias geeft zijn eigen, goed geschreven verhaal een warme tint. Goldblum en Whitaker zijn perfect.

Veronica Clare: Affairs With Death

1992 | Mysterie, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1992. Mysterie van Frederick King Keller en Jeffrey Bloom. Met o.a. Laura Robinson, Tony Plana, Christina Pickles, Robert Ruth en Robert Sutton.

Weer twee afleveringen uit de serie samengevoegd tot een avondvullende tv-film, de vierde over private eye Veronica Clare (Robinson). Veronica`s oom Edwin is overleden. Tot haar grote verbazing hoort ze dat hij de boeken bijhield van Louis Bonatto (Stricklyn), een beruchte gangster die af en toe even doorzakt in Veronica`s jazz-club. Na zijn dood bleek er een groot kastekort bij Bonatto te zijn. Hij wil dit geld terug van weduwe tante Clara (Chiles), die Veronica vraagt te bemiddelen om een minnelijke schikking te treffen. Gelijktijdig doet Barclay Duvall (Hedaya), de sodapop-koning, een beroep op haar om zijn veel jongere echtgenote Lesley op te sporen. Ze zijn twee maanden geleden getrouwd en ze is reeds een maand verdwenen. Hij is ervan overtuigd dat ze zich in L.A. ophoudt. Barclay's dochter vreest echter dat zij en haar kinderen de erfenis zullen mislopen en wil verhinderen dat Veronica de vrouw terugvindt. Een film noir die voortkabbelt op de klanken van jazz en blues. Je hebt alles al wel eens eerder gezien en het is dan ook zeer voorspelbaar, maar de aanwezigheid van een uitbundige Hedaya maakt veel goed. Jeffrey Bloom en Gaile Atkins schreven het scenario. Het camerawerk is van Edward Pei.

Obsessed

1992 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1992. Drama van Jonathan Sanger. Met o.a. William Devane, Shannen Doherty, Clare Carey, James Handy en Lois Chiles.

Devane is de knappe en vooral rijke weduwnaar waarop de jonge brunette Doherty verliefd wordt. De obsessie van de titel heeft te maken met de jonge vrouw die de zelfstandige man helemaal voor zich opeist, bij hem intrekt en meteen wil trouwen. Dat gaat te snel en te ver voor Devane, die al zijn vrienden verliest en het jonge mokkel de deur wijst. Doherty heeft dan nog slechts een wens: zich revancheren op Devane. En daar slaagt zij ook nog in. Doherty, met roem en reputatie van bad girl door de hit-tv-serie Beverly Hills 90210 overladen, is de gedroomde jonge feeks voor dit melodrama met thrillerkantjes, geschreven door David Peckinpah. Camerawerk van Steven McNutt.

Diary of a Hitman

1992 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1992. Thriller van Roy London. Met o.a. Forest Whitaker, Sherilyn Fenn, James Belushi, Seymour Cassel en Lewis Smith.

Whitaker is een professionele killer die aan metaalmoeheid begint te lijden en die nog een laatste klus wil klaren. Zijn doelwit is Fenn met haar baby. Stone, de revelatie in 1992 van Paul Verhoevens film BASIC INSTINCT, is onherkenbaar als Fenns zuster. Belushi overtuigt als een dreigende klabak. Debuterend regisseur London (de acteerleraar van o.m. Fenn en Stone) draaide met een beperkt budget (van 2,5 miljoen dollar) een knap, klein filmpje, een echte acteursprent met knappe vertolkingen, dat niet van diepgang gespeend is. Het scenario van Kenneth Pressman is gebaseerd op zijn toneelstuk Insider's Price.

In The Eye of the Snake

1991 | Familiefilm, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Max Reid. Met o.a. Malcolm McDowell, Jason Cairns, Sydney Penny, Howard Vernon en Lois Chiles.

Humoristische film over de rivaliteit tussen een jongen, die verzot is op slangen, en een professor, die een bekend deskundige is op het gebied van deze gevaarlijke en giftige reptielen. Gesitueerd in Zwitserland. Spannend en af en toe behoorlijk eng.

Twister

1990 | Komedie

Verenigde Staten 1990. Komedie van Michael Almereyda. Met o.a. Suzy Amis, Dylan McDermott, Harry Dean Stanton, Crispin Glover en Lindsay Christman.

In deze onverschillige zwarte komedie zien we het zinloze leven van een miljonair (Stanton) en zijn groteske familie in hun wanordelijke verblijf in Kansas. TWISTER werd een cultfilm, hoewel hij niet in alle bioscopen te zien was wegens het bankroet van de filmmaatschappij. Producent Wieland Schulz-Keil verfilmde eveneens de literaire werken UNDER THE VOLCANO en THE DEAD. De film TWISTER is gebaseerd op de roman Oh! van Mary Robison. Acteur Tim Robbins en schrijver William Burroughs zijn heel even te zien in deze film.

Burning Bridges

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Sheldon Larry. Met o.a. Meredith Baxter, Nick Mancuso, Derek de Lint, Lois Chiles en Elizabeth Wilson.

Een vrouw en moeder weigert haar verhouding met haar (getrouwde) dokter op te geven, waardoor haar gezin wordt ontwricht. Ze krijgt een inzinking. Routinewerkje. Scenario van Judith Paige Mitchell.

Creepshow 2

1987 | Horror

Verenigde Staten 1987. Horror van Michael Gornick. Met o.a. Lois Chiles, George Kennedy, Dorothy Lamour, Tom Savini en Domenick John.

Script van George A. Romero naar drie verhalen van Stephen King: een stel tieners op een vlot worden verzwolgen door een geheimzinnig watermonster, een houten Indiaan komt tot leven, een lifter die wordt overreden leeft voort om de dader te terroriseren. Deze vervolgfilm is geen hoogstandje, maar het is onderhoudend en ontspannend op het niveau van een willekeurige aflevering uit een aardige tv-serie. In het laatste deel zien we King even als vrachtwagenchauffeur.

Sweet Liberty

1986 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1986. Komedie van Alan Alda. Met o.a. Alan Alda, Michael Caine, Michelle Pfeiffer, Bob Hoskins en Lise Hilboldt.

Alda, die ook het scenario voor deze komisch bedoelde film geschreven heeft, speelt een professor in de geschiedenis wiens boek over de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1771) gaat en verfilmd wordt. Tijdens de opnamen wordt hij verliefd op Pfeiffer, terwijl hoofdrolspeler Caine verliefd wordt op zijn vrouw. Echt leuk wordt het niet. De dialogen zijn zo lang dat de film maar niet op gang komt. Alda laat veel kansen liggen.

Dark Mansions

1986 | Thriller

Verenigde Staten 1986. Thriller van Jerry London. Met o.a. Joan Fontaine, Michael York, Paul Shenar, Melissa Sue Anderson en Linda Purl.

Oninteressante griezelfilm over een scheepsbouw-familie in Seattle en een jonge vrouw (Purl) die zich geconfronteerd ziet met bovennatuurlijke krachten als ze in de familiepapieren duikt om de geschiedenis van de werf te schrijven. Proefaflevering voor wat een serie moet worden.

Courage

1984 | Thriller

Verenigde Staten 1984. Thriller van Robert L. Rosen en Robert Rossen. Met o.a. Ronny Cox, Lois Chiles, Art Hindle, M. Emmet Walsh en Tim Maier.

Een perfecte thriller met vele griezelmomenten over drie marathonlopers, die gevangen genomen worden door een burger-legertje in de woestijn van Nieuw-Mexico. Men blijft joggen.

Moonraker

1979 | Actiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1979. Actiefilm van Lewis Gilbert. Met o.a. Roger Moore, Lois Chiles, Michael Lonsdale, Richard Kiel en Corinne Clery.

James Bond (Moore) moet de verdwijning van een ruimtevaartuig onderzoeken. Hij komt op het spoor van de perfide industrieel Drax (Lonsdale), die een plan heeft om de wereld te vernietigen. Zijn speurtocht brengt James en de fraaie Holly Goodhead (Chiles) van de ene exotische locatie naar de andere en uiteindelijk naar de ruimte. Meer geestig dan spannend, deze Bond-film, en vooral de ruimtescènes zijn bijzonder mooi gemaakt. Ook leuk: Jaws (Kiel) is terug met zijn roestvrijstalen gebit. Moore mocht na Moonraker nog in drie films zijn snedige versie van 007 neerzetten.

Death on the Nile

1978 | Thriller, Misdaad, Mysterie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1978. Thriller van John Guillermin. Met o.a. Peter Ustinov, Bette Davis, Jane Birkin, David Niven en Mia Farrow.

Guillermin - die vier jaar eerder een enorme hit had met dé rampenfilm bij uitstek The Towering Inferno - pakt het hier wat subtieler aan. De verfilming van Agatha Christie's roman is zoals valt te verwachten nogal praterig, maar de uitstekende cast maakt veel goed. Ustinov - die deze rol nog vaak zou herhalen - speelt hier voor het eerst de arrogante maar intelligente Belgische detective Hercule Poirot. Hij is de man die tijdens een vaartochtje over de Nijl de moord op een rijke erfgename moet zien op te lossen.

Coma

1978 | Thriller, Sciencefiction

Verenigde Staten 1978. Thriller van Michael Crichton. Met o.a. Michael Douglas, Elizabeth Ashley, Rip Torn, Richard Widmark en Lois Chiles.

Susan Wheeler (Bujold) is chirurg in een ziekenhuis in Boston. Op een dag moet een vriendin van haar een abortus ondergaan, medisch gezien een kleinigheid, maar het gaat vreselijk mis, de vriendin raakt in een coma. Susan gaat spitten naar de oorzaak en ontdekt dat in het ziekenhuis verdacht veel patiënten in een coma raken. Eerste verfilming van een medische thriller van Robin Cook, door Michael Crichton. Allebei voormalig arts, beiden zouden later garant staan voor (financieel) succes, Coma is door de sterke sfeertekening en het solide spel van de prima cast zeer geslaagd.

The Great Gatsby

1974 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1974. Drama van Jack Clayton. Met o.a. Robert Redford, Mia Farrow, Bruce Dern, Karen Black en Scott Wilson.

Redford leerde de oogverblindende Farrow kennen toen hij als arme jongeman uit de Midwest bij haar ingekwartierd werd tijdens WO I. Hij moest echter terug naar het front en Farrow beloofde op hem te wachten. Ze hield die belofte niet en ze trouwde met een rijke zakenman uit Chicago, Dern. Als Redford jaren later schatrijk geworden is met illegale drankstokerij, zoekt hij weer contact met de mooie Farrow. Derde en ongetwijfeld meest luxueuze verfilming van de romantische klassieker van F. Scott Fitzgerald. De film bezorgt de kijker door de veel te rijke productie een gevoel van leegte, wat niet het geval was met de versies van 1926 en 1949. De getalenteerde acteurs leveren prachtige spelprestaties, maar kunnen het zielloze scenario van Francis Ford Coppola niet tot leven wekken. Oscars voor de kostuums van Theoni V. Aldredge en de score van Nelson Riddle. Gefotografeerd door Douglas Slocombe.

The Way We Were

1973 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1973. Romantisch drama van Sydney Pollack. Met o.a. Barbra Streisand, Robert Redford, Bradford Dillman, Murray Hamilton en Viveca Lindfors.

Kroniek over de gemankeerde relatie tussen de linkse activiste Katie (Streisand) en de getalenteerde, maar niet bijster geëngageerde schrijver Hubbell (Redford) vanaf hun studietijd in de jaren dertig tot aan McCarthy’s heksenjacht in het Hollywood van de jaren vijftig en nog wat later. Vlot romantisch drama, vooral het bekijken waard vanwege de chemie tussen de sterren Redford en Streisand. De titelsong en de score van Marvin Hamlisch waren goed voor een Oscar. Scenarist Arthur Laurents baseerde het script gedeeltelijk op zijn eigen ervaringen met het House Un-American Activities Committee.