Don Orlando

Acteur

Don Orlando is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Park Row

1952 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1952. Biografie van Samuel Fuller. Met o.a. Gene Evans, Mary Welch, Herbert Heyes, Tina Rome en Forrest Taylor.

New York rond 1880. Journalist Evans kan de hypocrisie en de massa-manipulatie van zijn krant The Star niet langer aan. Hij zegt de uitgeefster Welch, ongezouten de waarheid en staat op straat, samen met enkele collega's die achter hem staan. Een kleine drukker geeft hem de kans een eigen krant te starten, waar alleen hij het voor het zeggen heeft. The Globe verschijnt de volgende dag en tussen beide kranten start een ongenadige oorlog. Een betoverende hulde aan de vrije pers, gemaakt op de individuele en eigenzinnige manier van Fuller, die tevens het originele scenario schreef. Snelle actie en bijtende dialogen zijn het kenmerk van deze film, waarin haat en liefde in elkaar overvloeien. Fuller op zijn best, met een aantal minder bekende B-acteurs die hij tot opvallende prestaties aanzet.

Fixed Bayonets

1951 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1951. Oorlogsfilm van Samuel Fuller. Met o.a. Richard Basehart, Gene Evans, Michael O'Shea, Richard Hylton en Craig Hill.

Tijdens de oorlog in Korea wordt een peloton afgesneden van de rest van het regiment. Verschanst in een besneeuwde grot trachten ze een vijandelijke aanval af te slaan. Koele oorlogsfilm, die weinig eerbied toont voor het menselijk leven. Basehart is schitterend als de twijfelende korporaal, die leeft met de angst het bevel te moeten overnemen. Hard en gewelddadig, zoals de oorlog zelf, dixit Fuller, die ook het scenario schreef, dat volgens sommigen is gebaseerd op de roman The Immortal Sergeant van John Brophy, waarvan volgens Fuller echter alleen de titel werd gekocht. Knappe fotografie van Lucien Ballard. James Dean is even te zien als een van de soldaten.

Romance of the Rockies

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Robert North Bradbury. Met o.a. Tom Keene, Beryl Wallace, Don Orlando, Bill Cody Jr en Franklyn Farnum.

Robert Tansey schreef het scenario (rond een gevecht om waterrechten) voor deze goede western. Keene moet het opnemen tegen Farnum en Dwire. Cody Jr. zette zijn carri[KA2]ere als jongensster nog enkele jaren voort (tot 1942) nadat een jaar eerder zijn vaders laatste westernserie was afgelopen.

Trail of the Hawk

1935 | Western

Verenigde Staten 1935. Western van Edward Dmytryck. Met o.a. Yancie Lane, Dickie Jones, Betty Jordan, Lafe McKee en Don Orlando.

Dit is het regiedebuut van Dmytrick, die voordien montageman was en die pas vanaf 1939 full-time als regisseur bezig was. Dit is zijn enige film, een western, van v[KA1]o[KA1]or die tijd. Producent Herman Wohl gooide er 10.000 dollar tegen aan. Het boek [KL]Pride of the Triple S[KLE] werd verfilmd met een rodeoster in de hoofdrol, en met naast hem een jongen (Jones) hetgeen heel populair was in die tijd (denk aan Bobby Nelson, Andy Shuford, Bill Cody Jr enz.). Natuurlijk was er ook een hond, Zandra, die meteen maar King of the Dogs genoemd werd. Het resultaat, ondanks Dmytrick, is povertjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Don Orlando op televisie komt.

Reageer