Yuli Raizman

Regisseur

Yuli Raizman is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mashenka

1942 | Oorlogsfilm, Romantiek

SU 1942. Oorlogsfilm van Yuli Raizman. Met o.a. Valentina Karavayeva, Mikhail Kuznetsov en Vera Altaiskaya.

Dit liefdesdrama handelt over een verpleegster en een soldaat van het Rode Leger. Karavayeva stal destijds de harten van het Russische publiek met haar vertolking van Mashenka. Het oorspronkelijke scenario uit de jaren dertig werd onder invloed van de gebeurtenissen gewijzigd. Aanvankelijk werd alleen de Russisch-Finse oorlog erin verwerkt, later ook de `Grote Patriottische Oorlog` (WO II). Deze schrijnende en tegelijkertijd hartverwarmende film wordt nog steeds als een van de betere Russische films uit de oorlogstijd beschouwd.

Rasskaz ob Umare Khaptsoko

1932 | Documentaire

SU 1932. Documentaire van Yuli Raizman.

Etnografische documentaire over de bestrijding van het analfabetisme in het dorpje Adygei, dat verscholen ligt tussen de bergen van de Kaukasus. De 78-jarige boer Umar Khaptsoko is de held van het verhaal. Hij wordt een van de voornaamste voorstanders van het alfabetisme temidden van zijn dorpsgenoten, die het geen probleem vinden het zonder schrift en elektriciteit te moeten stellen en die met de kippen opstaan en naar bed gaan.

Katorga

1928 | Drama

SU 1928. Drama van Yuli Raizman. Met o.a. A. Zhilinski, P. Tamm, Vladimir Popov en V. Taskin.

Film naar een ware gebeurtenis, die zich afspeelde in een Russische gevangenis, vlak voor de revolutie van 1917. Uit protest tegen de wreedheid van de bewakers beginnen de gevangenen een hongerstaking, maar de directie antwoordt daarop slechts met nog meer geweld. De gevangenen komen tot de conclusie dat ze maar een middel hebben om hun situatie onder de aandacht van de buitenwereld te brengen: een van hen moet zelfmoord plegen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yuli Raizman op televisie komt.

Reageer