Nigel Douglas

Regisseur, Acteur

Nigel Douglas is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Inspector Lynley mysteries: The word of God

2003 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 2003. Thriller van Nigel Douglas. Met o.a. Adrian Bower, Sharon Small en Nathaniel Parker.

In een container met vers vlees afkomstig uit Denemarken wordt het lijk van een Arabisch ogende man ontdekt. De dode draagt een vervalst paspoort en een blad zeer oud perkamentpapier met Arabische tekens bij zich. Voor inspecteur Brennan is het een duidelijk geval van mensenhandel, maar inspecteur Lynley heeft zo zijn twijfels. Vooral wanneer blijkt dat het perkament van onschatbare waarde is

The Blind Date

2000 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 2000. Thriller van Nigel Douglas. Met o.a. Zara Turner, Mark Letheren, Peter Wight, Hazel Ellerby en Ben Miller.

De zus van de inmiddels ex-smeris Lucy Kennedy (Turner) werd door een psychopaat op een afschuwelijke wijze vermoord. Voor Lucy`s ex-collega`s Harry Jenkins (Wight) en Anthea Cooper (Ellerby), is het geval niet eerder afgesloten voordat de dader gepakt is. Het onderzoek zit muurvast en men besluit Lucy te vragen om als lokvogel te dienen. Het wordt een traumatische ervaring, die zij opnieuw beleeft als haar beste vriendin op een blind date ingaat. Zo langzamerhand gaan er van dit soort drama's dertien in een dozijn, al worden ze voortreffelijk en geloofwaardig gespeeld. Het wat trage scenario is van Simon Booker naar de roman van Frances Fyfield. Het camerawerk is van Sean Van Hales. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

Owen Wingrave

1971 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1971. Muziek van Brian Large en Colin Graham. Met o.a. Benjamin Luxon, Peter Pears, Janet Baker, John Shirley-Quirk en Heather Harper.

Een zoon uit een familie met een trotse militaire traditie verklaart dat hij pacifist is in deze expliciet voor tv geproduceerde uitvoering van Benjamin Brittens intelligente en ontroerende opera. Benjamin Luxon is uitstekend als de pacifist die de moed vindt om niet alleen de afkeuring van zijn familie en vrienden te trotseren, maar ook de toorn van zijn voorouders. Het libretto is van Myfanwy Piper, naar een kort verhaal van Henry James. De uitstekende cast zorgt voor prachtige vocale vertolkingen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nigel Douglas op televisie komt.

Reageer