Clément Virgo

1966 Regisseur, Scenarist, Producer

Clément Virgo (1966) is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Lie With Me

2005 | Romantisch drama

Canada 2005. Romantisch drama van Clément Virgo. Met o.a. Eric Balfour, Don Francks, Polly Shannon, Kristin Lehman en Ron White.

Het liefdesleven van de jonge Leila bestaat uit één lange reeks avontuurtjes. Als ze op een avond de aantrekkelijke David ontmoet, wil ze meer van hem dan een nacht plezier. Maar als hij zijn vriendin voor haar verlaat, schrikt ze omdat er dan plotseling gevoelens in het spel zijn. Hiermee moet ze leren omgaan.

One Heart Broken into Song

1999 | Romantiek, Drama

Canada 1999. Romantiek van Clément Virgo. Met o.a. Linette Robinson, Rainbow Francks, Djanet Sears, Ardon Bess en Christian Maguire.

Lyla Cromwell (Robinson) uit het Canadese mijnwerkersstadje in Nova Scotia ontmoet gladprater Hank Johnson (Francks), die het smoorverliefde meisje meetroont naar de grote stad om er het grote fortuin te vinden. Niets blijkt minder waar te zijn... Ongebruikelijk melodrama over de zwarte arbeidersbevolking van Canada dat heel goed gedaan is en door het hele gezin bekeken kan worden. Wie het interesseert, leert dat deze bevolkingsgroep heel verschillend van de Amerikaanse zwarten is. Het scenario is van George Elliott Clarke.

The Planet of Junior Brown

1997 | Muziek, Familiefilm, Drama

Canada 1997. Muziek van Clément Virgo en Lynn. Met o.a. Whitfield, Martin Villafana, Rainbow Sun Francks, Clark Johnson en Sarah Polley.

VV.

Rude

1996 | Drama

Canada 1996. Drama van Clément Virgo. Met o.a. Maurice Dean Wint, Rachael Crawford, Clark Johnson en Richard Chevolleau.

Tijdens het paasweekend bevinden zich drie personen in het gestileerde voorstadsgetto van Toronto, waar presentatrice Rude, via de lokale radio, haar kleurling-broers aanspreekt als `Zulus in het land van de Mohawks`. Maxine (Crawford), een jonge etalagiste, is erg depressief sinds haar abortus. Bovendien heeft haar vriend haar laten zitten. Jordan (Chevolleau) is een beloftevolle bokser die zijn grootste kamp levert tegen zijn homoseksuele geaardheid. De Generaal (Wint) werd juist uit de gevangenis ontslagen en is vastbesloten op het rechte pad te blijven. Hij zoekt contact met zijn vrouw en zoontje. Via deze personages brengt Virgo een portret van drie mensen die op een keerpunt in hun leven staan. Gelijktijdig maakt hij een balans op van een gemeenschap van zwarte mensen met hun eigen identiteits- en relatieproblemen. Hij schetst een beeld dat zeker niet overeenkomt met datgene dat we kennen uit andere Noordamerikaanse films, maar door de versnipperde vertelstijl wordt de film iets te chaotisch om blijvend te boeien. Virgo schreef zelf het scenario en achter de camera stond Barry Stone. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Clément Virgo op televisie komt.

Reageer