Ricardo Merino is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

Ya no va más

1988 | Komedie

Spanje 1988. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Ricardo Merino, Fedra Llorente en Tomás Zori.

Twee arme arbeiders besluiten met elkaar in zee te gaan en proberen rijk te worden door met hun spaargeld roulette te gaan spelen. Een zeer slechte komedie met het onbetrouwbare stempel van de familie Ozores.

No hija, no!

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Ricardo Merino en Emma Ozores.

De dag voorafgaand aan de verkiezingen raakt een conservatieve kandidaat voor het burgemeesterschap van Madrid betrokken bij de moord op een masseuse die hem bepaalde diensten verleende. Een belabberde komedie van de onuitstaanbare Ozores, die, zoals altijd, kan rekenen op zijn familie. Een ode aan de subcultuur. Verder zijn onder meer te zien Florinda Chico en Emilio Laguna.

El violador violado

1983 |

Spanje 1983. Juan Jose Porto. Met o.a. Ricardo Merino, Maria Mateo en Nadiuska.

De dag voorafgaand aan de verkiezingen raakt een conservatieve kandidaat voor het burgemeesterschap van Madrid betrokken bij de moord op een masseuse die hem bepaalde diensten verleende. Een belabberde komedie van de onuitstaanbare Ozores, die, zoals altijd, kan rekenen op zijn familie. Een ode aan de subcultuur. Verder zijn onder meer te zien Florinda Chico en Emilio Laguna.

Las Locuras de parchís

1982 | Familiefilm

Spanje 1982. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Parchís, Rodrigo Valdecantos, Ricardo Merino en Manuel Alexandre.

De hoofdpersonen keren terug naar de kostschool. Het vervolg op LA GUERRA DE LOS NIÑOS en net zo afschuwelijk als die film zelf.

Caray con el divorcio

1982 | Komedie, Erotiek

Spanje 1982. Komedie van Juan Bochs. Met o.a. Fernando Esteso, María Salerno, Ricardo Merino en Rafael Alonso.

Een getrouwde man met twee minnaressen verbreekt de betrekkingen bij goedkeuring van de echtscheidingswet. Beledigende en conjuctureel zeer slechte komedie.

Queremos un hijo tuyo

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Silvia Aguilar, Florinda Chico en Ricardo Merino.

Een vergrijsde miljonair heeft iemand nodig die zijn vrouw zwanger maakt. Dat is het geijkte recept van het duo Ozores/Esteso.

La Segunda guerra de los niños

1981 | Familiefilm, Muziek

Spanje 1981. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Parchís, Rodrigo Valdecantos, Manuel Alexandre en Ricardo Merino.

De directeur van een internaat kan niet goed opschieten met een groep kinderen die erg veel van zingen houdt. Het vervolg op de eveneens onuitstaanbare LA GUERRA DE LOS NIÑOS.

La Guerra de los niños

1980 | Familiefilm, Musical

Spanje 1980. Familiefilm van Javier Aguirre. Met o.a. Rodrigo Valdecantos, Manuel Alexander, Ricardo Merino, Paloma Hurtado en Fernanda Hurtado.

De school van de geliefde oude schoolmeester Don Matias dreigt afgebroken te worden. Enkele ondernemende kinderen gaan daarom tot actie over. Vlotte en onderhoudende film tegen een toepasselijk muzikaal decor. De film is op video verschenen onder de titel: THE CHILDREN'S WAR.

Las Eróticas vacaciones de Stella

1978 | Erotiek

Spanje 1978. Erotiek van Zacarías Urbiola. Met o.a. Azucena Hernández, Teresa Gimpera, Ricardo Merino en Carla Félix.

Een knap schoolmeisje brengt haar vakantie door in een chalet van vrienden van de familie. Een onuitstaanbare film.

Trauma

1977 | Horror, Misdaad

Spanje 1977. Horror van Leon Klimowsky. Met o.a. Agata Lys, Ricardo Merino, Isabel Pisano, Sandra Alberti en Antonio Mayans.

Een geestelijk gestoord meisje vermoordt de klanten van haar armzalige hotel. Een goedkope versie van de onsterfelijke PSYCHO.

La Querida

1976 | Musical

Spanje 1976. Musical van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Rocío Jurado, Fernando Fernán-Gómez, Ricardo Merino, Teresa Gimpera en Antonio Mayans.

De weg naar de top van een veelbelovende zangeres is te zien in deze alledaagse, achterhaalde film, duidelijk een commerciële concessie van de grote regisseur Fernando Fernán-Gómez.

La Otra alcoba

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Amparo Muñoz, Patxi Andion, Ricardo Merino en Simón Andreu.

Een getrouwde vrouw, van wie de man geen kinderen kan verwekken, verleidt een pompbediende. De film is mislukt omdat er getracht is tè veel filmische teksten samen te voegen, van louter melodramatische tot sociologisch-politieke.

La Nueva Marilyn

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van José Antonio de la Loma. Met o.a. Agata Lys, José María Castellví, Celia Torres en Ricardo Merino.

Een fotograaf probeert van zijn model een nieuwe Marilyn Monroe te maken. Een in alle opzichten rampzalige film.

Un Largo retorna

1975 | Drama, Sciencefiction

Spanje 1975. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Mark Burns, Lynne Frederick, Charo López, Ricardo Merino en Juan Diego.

Een jonge Amerikaanse wordt tijdens haar vakantie in Spanje verliefd op een landgenoot. Tijdens hun huwelijksreis krijgt zij een ongeneeslijke virusinfectie. Zij wordt ingevroren tot er een remedie is gevonden, maar als die er na veertig jaar is, is haar toegewijde echtgenoot een ziekelijke grijsaard geworden. Een weinig verrassende en nogal smartlap-achtige uitwerking van een niet langer denkbeeldig gegeven, waarin goed wordt geacteerd.

La Diosa salvaje

1974 | Avonturenfilm

Spanje 1974. Avonturenfilm van Miguel Iglesias. Met o.a. Eva Miller, Ricardo Merino, Maria Perschy, Paul Naschy en Luis Induni.

In het woud stuiten een paar blanke jagers op een mooie wilde vrouw. Een zeer grove variatie op de mythe van Luana, die van haar kant niets anders dan een vrouwelijke versie van Tarzan is. Een waardeloze rolvertolking met uitzondering van de uitstekende Perschy.

Qué noche de bodas, chicas!

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Mónica Randall, Ricardo Merino, Antonio Ferrandis en Pedro Osinaga.

Een pasgetrouwde vrouw ontdekt tussen cadeaus een brief van een minnares van haar man in deze werkelijk domme, veaudeville-achtige komedie.

La Casa de las chivas

1971 | Drama, Romantiek

Spanje 1971. Drama van Leon Klimowsky. Met o.a. Simón Andreu, Charo Soriano, Ricardo Merino, María Kosti en Rafael Hernández.

De liefde die tijdens de Spaanse Burgeroorlog opbloeit tussen een jonge eenvoudige vrouw en een soldaat die graag priester wil worden. Het is een middelmatige filmversie van een in die tijd in Spanje zeer beroemd geworden theaterstuk.

Déle color al difunto

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Rossana Yanni, Fernando Delgado en Ricardo Merino.

Een lijken-grimeur smeedt samen met twee vrienden een plan. Een zeer vreemd voorbeeld van zwarte humor, tot op zekere hoogte typerend voor de verbijsterende films van Delgado.

Mariquilla terremoto

1938 | Komedie, Musical

Spanje/Duitsland 1938. Komedie van Benito Perojo. Met o.a. Estrellita Castro, Antonio Vico, Ricardo Merino en Vicente Soler.

De opkomst van de beroemde zangeres Mariquilla Terremoto. Een van de drie films die Benito Perojo tijdens de Spaanse burgeroorlog realiseerde als co-produktie met Nazi-Duitsland.

La Canción de Aixa

1938 | Romantiek

Duitsland/Spanje 1938. Romantiek van Florián Rey. Met o.a. Imperio Argentina, Manuel Luna en Ricardo Merino.

Twee Moslems, zonen uit rivaliserende families, wordenverliefd op dezelfde vrouw, de mooie kleurlinge Aixa. De tweede film die Florián Rey tijdens de Spaanse Burgeroorlog in de Berlijnse Studio's van nazi-Duitsland heeft opgenomen.