Jan Ciecierski

Acteur

Jan Ciecierski is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Dyrygent

1980 | Drama

Polen 1980. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. John Gielgud, Krystyna Janda, Andrzej Seweryn, Jan Ciecierski en Tadeusz Czechowski.

Een jonge violiste raakt onder de indruk van een beroemde Amerikaanse dirigent van Poolse afkomst die besluit zijn jubileumconcert in zijn geboorteland te laten plaatsvinden. De band die tussen beiden ontstaat heeft grote invloed op haar relatie met haar man. Dè grote ster is John Gielgud, die een overtuigende rol neerzet. Wellicht interessant voor liefhebbers van klassieke muziek; Wajda's fans zullen echter teleurgesteld worden.

Aktorzy prowincjonalni

1979 | Drama

Polen 1979. Drama van Agnieszka Holland. Met o.a. Tadeusz Huk, Halina Łabonarska, Jan Ciecierski, Sława Kwasniewska en Kazimiera Nogajówna.

Agnieszka Holland is één van de meest op de voorgrond tredende filmregisseuses in Polen. Deze film heeft daar sterk toe bijgedragen. Hij geeft een beeld van het dagelijks leven van een theatergroep, met alle beslommeringen, onvervulde ambities, huwelijksconflicten enzovoort. Holland blijkt een scherp oog te hebben voor situaties die zich binnen zo'n groep afspelen, en ze is ook in staat deze op overtuigende wijze op het doek te brengen.

Samson

1961 | Drama, Oorlogsfilm

Polen 1961. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Serge Merlin, Alina Janowska, Jan Ciecierski, Tadeusz Bartosik en El[KA9]zbieta K[KA10]epi[KA1]nska.

De film verhaalt over de ervaringen van een jonge jood, van z'n vervolging in de vooroorlogse jaren en tijdens W.O. II. Hij wenst zich te verzetten tegen zijn noodlot: hij wil niet sterven alleen om het feit dat hij als jood is geboren. Hij sterft dan ook als held die zijn leven voor dat van een ander opoffert. Eén van Wajda's minst geslaagde films. Goed gemaakt maar de film mist de emoties die zijn vorige films kenmerkten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Ciecierski op televisie komt.

Reageer