Frank Thomas is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Frank and Ollie

1995 | Documentaire, Animatie

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Theodore Thomas. Met o.a. Frank Thomas, Ollie Johnston, Marie E. Johston en Jeanette A. Thomas.

Dit sympathieke inside-verhaal over de geschiedenis van Walt Disney`s tekenfilmstudio`s kent een persoonlijke noot: schrijver/regisseur Theodore Thomas is de zoon van Frank Thomas, een van Disney`s invloedrijkste (zij het tamelijk onbekende) cartoonisten. De film gaat vooral over de oudere Thomas en zijn levenslange vriend Ollie Johnston, die herinneringen ophalen aan de minitueuze zorg die ze aan PINOCCHIO (1940) van Hamilton Luske en Ben Sharpsteen, BAMBI (1942) van David Hand, THE JUNGLE BOOK (1967) van Wolfgang Reitherman en andere kassuccessen hebben besteed. Kijkers die niet geïnteresseerd zijn in Disney- films, zullen dit allemaal heel saai vinden - maar dankzij Frank Thomas en Ollie Johnston is bijna iedereen geïnteresseerd in Disney-films. Het camerawerk is van Erik Daarstad.

Entziehung

1973 | Drama

Duitsland 1973. Drama van Ludwig Cremer. Met o.a. Gabriele Wohmann, Heinz Bennent, Herbert Fleischmann, Maria Guttenbrunner en Blandine Ebinger.

De grote plaag uit de jaren 1960, begin 1970: afhankelijkheid van kalmerings- en slaapmiddelen die doktoren op grote schaal voorschreven om van het gezeur van hun pati[KA3]enten af te zijn, in de dikwijls veel te grote praktijken. Laura (Wohmann) gaat vrijwillig naar een sanatorium (afkickcentra waren toen nog niet wijd en zijd verbreid) om van haar verslavende gewoonte af te komen. Daarbij bespiegelt ze hoe het zover kwam met haar; de oorzaken liggen als `gebruikelijk` in een (meestal) ongelukkige jeugd, weinig begripvolle ouders, een huwelijk dat fout liep en mislukte relaties; kortom een typisch welvaartsverschijnsel, dat volgde op de opbouwperiode na de puinhopen van WO II (1939-45) en het Wirtschaftswunder (dat op zijn beurt na de Duitse eenwording in de jaren 1990 de grond in liep). Een behoorlijk gespeeld tijdsdocument en voer voor psychologen en periode-sociologen. Het praterige, autobiografische scenario is van hoofdrol Wohmann. Het camerawerk is van Jost Vacano.

Breakfast for Two

1937 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1937. Drama van Alfred Santell. Met o.a. Barbara Stanwyck, Herbert Marshall, Glenda Farrell, Eric Blore en Frank Thomas.

Energieke Stanwyck helpt de zakencarrière van Marshall en wordt op hem verliefd; leuk.