Fjodor Ozep

Regisseur

Fjodor Ozep is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

La forteresse

1948 | Misdaad, Mysterie

Canada 1948. Misdaad van Fjodor Ozep. Met o.a. Paul Dupuis, Nicole Germain, Jacques Auger, Armande Le Brun en Henri Letondal.

De advocaat Fr[KA1]ed[KA1]eric pleegde uit eigenbelang een moord. Hij merkt dat een journaliste hem verdenkt. Door de musicus Lacoste te chanteren probeert hij de verdenking van zich af te schudden. Maar Lacoste wordt verliefd op de journaliste en ze ontmaskeren de advocaat. Een klassiek opgebouwde film, de laatste van Ozep (1895-1949), een zeer kosmopolitisch cineast, alhoewel nu eens niet uit vrije wil. Hij moest Frankrijk verlaten vanwege de nazi's. Zeker niet zijn beste film.

L' Oncle du Canada

1943 | Komedie

Canada 1943. Komedie van Fjodor Ozep. Met o.a. Madeleine Ozeray, Marcel Chabrier, Pierre Durand en François Rozet.

Een vertelling over een van oorsprong Franse familie die zich in Canada heeft gevestigd en daar heel eenvoudig leeft. Een rijke oom wil hen, tegen hun wil, iets toesteken en komt er tenslotte achter dat 'geld niet gelukkig maakt...' Rond dit simpele, zo niet simplistische gegeven, heeft de van origine Russische globetrotter Ozep een van zijn mindere films gemaakt. Maar door de echtheid van de beelden en het gedrag, terwijl het melodrama vermeden wordt, toch boeiend. Ook bekend als LE PERE CHOPIN.

Zjivoi troep

1929 | Drama

Duitsland/SU 1929. Drama van Fjodor Ozep. Met o.a. Vsevolod Pudovkin, Maria Jacobini, Gustav Diessl, Nata Vachnadze en Vera Maretskaja.

In deze verfilming van Tolstoi's gelijknamige toneelstuk, waarin de held een zelfmoord in scène zet om aan de alom heersende huichelarij te ontkomen en als outcast een nieuw leven te kunnen beginnen. De hoofdrol van acteur-regisseur Poedovkin is een van zijn beste acteerprestaties. Ozep verliet na deze film de Sovjetunie om in Duitsland, Frankrijk en Amerika te gaan werken. Eerdere versies werden gemaakt in 1911 en 1918, latere in 1953 en 1969.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fjodor Ozep op televisie komt.

Reageer