Patrick Wright is regisseur en acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Hourglass

1995 | Misdaad

Verenigde Staten 1995. Misdaad van C. Thomas Howell. Met o.a. C. Thomas Howell, Sofia Shinas, Ed Begley jr, Terry Kaiser en Timothy Bottoms.

Het lichaam van een vrouw wordt gevonden op het strand in de buurt van het luxueuze verblijf van de bekende mode-ontwerper Michael Jardine (Howell). Het slachtoffer blijkt diens ex-vrouw te zijn. Michael wordt echter helemaal in beslag genomen door de presentatie van zijn nieuwste collectie die diezelfde avond doorgaat. Financi[KA3]eel staat hij niet erg sterk en samen met zijn broer Jimmy (Clark) ziet hij enkel heil in het tekenen van een contract. Bovendien voelt Michael zich erg aangetrokken tot de mooie Dara Jensen (Shinas) en dit alles doet bij inspecteur Dish (Begley) meer dan vermoedens rijzen over de identiteit van de moordenaar. Routinethriller die weinig verrassingen in petto heeft. De doorwinterde liefhebber kan alles binnen de kortste tijd voorspellen. Acteur Howell had wel een beter debuut kunnen maken als regisseur. Hij schreef nochtans zelf het scenario samen met Darren Dalton, naar een verhaal van Steven Paul. John Lambert stond achter de camera. Praktisch overal onmiddellijk naar videoland verwezen. Ultra Stereo.

Fate

1989 | Romantiek, Komedie, Horror

Verenigde Staten 1989. Romantiek van Stuart Paul. Met o.a. Stuart Paul, Cheryl M. Lynn, Kaye Ballard, Yuda Barkan en Susannah York.

Acteur, schrijver en producent Stuart Paul vervaardigde met zijn gezin deze te lange nepfilm over een enigszins lachwekkende romance tussen een scenarioschrijver (Paul) en een model (Lynn), die in de problemen zit. De film propageert hevig, maar zonder te overtuigen, de trendy metafysische New Age-beweging in Hollywood; er wordt aanzienlijk hoog opgegeven van astrologie, ESP (buitenzintuigelijke waarneming) en spiritualiteit. Dat laatste middels een oude, heilige Indiaan, die de verschillende dwaze personages aan het slot geneest.

Emanon

1986 | Drama, Fantasy

Verenigde Staten 1986. Drama van Stuart Paul. Met o.a. Stuart Paul, Jeremy Miller, Cheryl M. Lynn, Patrick Wright en William F. Collard.

De titel verwijst naar een op Christus lijkende zwerver uit Manhattan, die wonderen kan verrichten en bevriend raakt met de jonge zoon van een zakenvrouw. Acteur/schrijver/regisseur Paul heeft zeker goede bedoelingen, maar hij heeft ook een script met een afschuwelijke dialoog en onnozele situaties. Wie had kunnen denken dat New York zo veel slechte acteurs kon leveren?

Cat in the Cage

1978 | Thriller

Verenigde Staten 1978. Thriller van Tony Zarindast. Met o.a. Behrooz Vossoughi, Sybil Danning, Colleen Camp, Ursaline Bryant-King en Mel Novak.

De zoon (Vossoughi) van een schatrijke magnaat ontdekt een complot tegen zijn vader en neemt koel en berekend wraak op de daders. Deze prachtig gefotografeerde thriller is te afstandelijk en te klinisch opgebouwd om de aandacht over de hele linie vast te houden, maar er zijn sterke rollen van de Turkse acteur Vossoughi (op de titelrol als Bruce Vaughn) en Danning als de onbetrouwbare, aalgladde maƮtresse. De film wordt ietwat ondermijnd door een zeer zwakke subplot rond de doodgewaande, krankzinnige tweelingbroer.

Hollywood High

1977 | Erotiek

Verenigde Staten 1977. Erotiek van Patrick Wright. Met o.a. Marcy Albrecht, Sherry Hardin, Rae Sperling, Susanne en Kevin Mead.

Een zachte-seks wegwerpprodukt, uitsluitend voor pubers, compleet met macaroni-gevechten, gesmijt met pizza's en een onappetijtelijke bezitterige Californische moeder die zo nodig met iedereen 'moet'. Deze verschrikkelijke prul kreeg nog een vervolg ook: HOLLYWOOD HIGH II.

Can I Do It...Till I Need Glasses?

1977 | Komedie, Erotiek

Verenigde Staten 1977. Komedie van I. Robert Levy. Met o.a. Roger Behr, Deborah Klose, Noose Carlson, Walter Olkewicz en Jeff Doucette.

Aaneenschakeling van min of meer scrabreuze sketches, die geen van alle echt leuk zijn. Weinig spiritueel vervolg op Levy's amorfe sekskomedie IF YOU DON'T STOP IT...YOU'LL GO BLIND!!!

Track of the Moon Beast

1976 | Horror

Verenigde Staten 1976. Horror van Richard Ashe. Met o.a. Chase Cordell, Donna Leigh Drake, Gregorio Sala en Patrick Wright.

Een jonge man verandert in een afzichtelijk monster nadat er een stukje meteoriet in zijn lichaam terechtkwam. Goede griezel- make-up maar een nare film.

Bare Knuckles

1975 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Don Edmonds. Met o.a. Robert Viharo, Sherry Jackson, Michael Heit, Gloria Hendry en John Daniels.

Een moderne premiejager duikt onder in de zelfkant van Los Angeles om door de politie gezochte misdadigers op te sporen en aan hen uit te leveren. Deze keiharde film rond de zwijgzame, eenzelvige hoofdrol (Viharo) geeft een schrijnend beeld van de getto's in Los Angeles. De regisseur schreef zelf het scenario.

The Abductors

1971 | Erotiek, Thriller

Verenigde Staten 1971. Erotiek van Don Schain. Met o.a. Cheri Caffaro, William Grannell, Richard Smedley, Patrick Wright en Jennifer Brooks.

Jonge meisjes worden ontvoerd en als ma[KA4]itresse aan rijke zakenlieden verkocht - ontoelaatbare praktijken die door vrouwelijke detective (Caffaro) in de kiem worden gesmoord. Sexexploiterend melodrama zonder weerga.