Ananda Everingham

Acteur

Ananda Everingham is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ploy

2007 | Thriller, Drama

Thailand/Nederland 2007. Thriller van Pen-Ek Ratanaruang. Met o.a. Pornwut Sarasin, Lalita Panyopas, Apinya Sakuljaroensuk en Ananda Everingham.

Een man van middelbare leeftijd die in een Aziatisch hotel een platonische vriendschap aangaat met een jongvolwassen vrouw; een dromerige, melancholieke sfeer, onderkoelde humor en een loom tempo: de Thaise film Ploy heeft nogal wat overeenkomsten met Sofia Coppola's Lost in Translation. Maar Ratanaruang (6ixtynin9) voegt voldoende eigens toe, waaronder een dosis surrealisme, thrillerelementen en een aantal erotische scènes die in eigen land niet langs de keuring kwamen. Het resultaat is bij vlagen hypnotiserend. Deels geproduceerd door het Amsterdamse Fortissimo Films.

Shutter

2004 | Fantasy, Horror

Thailand 2004. Fantasy van Banjong Pisanthanakun en Parkpoom Wongpoom. Met o.a. Ananda Everingham en Natthaweeranuch Thongmee.

Deze horrorfilm gaat over geesten in foto's en lokte als zodanig geestige kritiek in recensies uit als 'Say cheese!'. Shutter is echter knap gemaakt. Het begin is conventioneel voor het genre, zeker voor wie wat Aziatische horrorfilms kent, halverwege wordt het steeds enger. De laatste beelden zullen op uw netvlies gebrand blijven. De regisseurs zeggen hun inspiratie te hebben gehaald uit een opstand in Bangkok in 1973, waar 77 studenten gedood werden door het regime. Foto's daarvan bevatten vreemde vlekken. De foto's van fotograaf Tun (Everingham) beginnen ook omineuze vlekken te vertonen nadat hij en zijn vriendin (Thongmee) iemand per ongeluk aanreden en doorkarden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ananda Everingham op televisie komt.

Reageer