Yulia Solntseva

Regisseur, Acteur

Yulia Solntseva is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Michurin

1947 | Biografie

SU 1947. Biografie van Aleksandr Dovzhenko en Yulia Solntseva. Met o.a. G. Belov, A. Vasilieva en F. Grigoriev.

Een biografische film over de natuuronderzoeker Ivan Michurin naar een toneelstuk van Dovzjenko. Zijn laatste film leverde hem grote problemen op vanwege de veranderingen in de officiƫle politiek ten aanzien van het leven en het werk van de wetenschapper. De opnamen begonnen in 1946, de eerste versie moest worden overgemaakt en pas in 1949 werd de hergemonteerde versie - zonder medewerking van Dovzjenko - uitgebracht. Deze onevenwichtige film met lyrische, bijna poƫtische momenten, was Dovzjenko's enige en Ruslands eerste kleurenfilm.

Aelita

1924 | Familiefilm, Horror, Avonturenfilm, Fantasy, Sciencefiction, Zwijgende film, Drama

SU 1924. Familiefilm van Jakov Protazanow en Iakov Protazanov. Met o.a. Valentina Kuinzhi, Nikolai Tseretelli, Konstantin Eggert, Yulia Solntseva en Yuri Zavadsky.

Het verhaal naar een roman van Tolstoi, gaat over drie Sovjets die naar Mars vliegen. Er ontwikkelt zich een liefdesrelatie tussen de koningin van Mars, Aelita, en een van de mannen, terwijl op de planeet een revolutie plaatsvindt. De kostuums van Aleksandra Ekster en decors van Sergei Kozlovski werden gemaakt in de stijl van het constructivisme, dat destijds populair was in de Sovjetunie. Deze voorloper van de SF-films had veel succes bij het publiek. De critici waren echter minder enthousiast. Scenario van Fedor Ocep en Alexis Fajko. Camerawerk van Yuri Zeliabuzski. Wordt op de tv soms vertoond met een duur van 90m.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yulia Solntseva op televisie komt.

Reageer