Alberto Isaac

Regisseur

Alberto Isaac is regisseur.
Er zijn 6 films gevonden.

Matan a Chinto

1989 | Komedie

Mexico 1989. Komedie van Alberto Isaac. Met o.a. Pedro Armendáriz jr, Gerardo Quiroz, Héctor Ortega en Eduardo López Rojas.

Een directeur van een hotel wordt gek en besluit om de hele stad, een havenplaatsje dat Colima heet, angst aan te jagen met zijn wapens. Gebaseerd op een waar gebeurde voorval dat zich in 1944 rond kerstmis voordeed. Deze film vol zwarte humor die slecht is gedoseerd met een dito resultaaten kan maar beter vergeten worden. De regisseur schreef het script.

Mariana, Mariana

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Alberto Isaac. Met o.a. Pedro Armendáriz jr, Luis Mario Quiroz en Elizabeth Aguilar.

Een jongen voelt een verwarrende liefde voor de onbetrouwbare moeder van zijn beste vriend. Dit interessante drama is goed gespeeld; flashbacks vertellen het verhaal.

Tiempo de lobos

1981 | Drama

Mexico 1981. Drama van Alberto Isaac. Met o.a. Ernesto Gómez Cruz, Gonzalo Vega, Jaime Garza en Patricia Rivera.

Het verhaal over een familie die uiteenvalt ten gevolge van de sociaal-economische omstandigheden op het Mexicaanse platteland. Een irrelevante film die aan verschillende klassiekers van John Ford doet denken.

El Rincón de las virgines

1972 | Drama

Mexico 1972. Drama van Alberto Isaac. Met o.a. Alfonso Arau, Emilio Fernandez, Rosalba Brambila, Carmen Salinas en Lilia Prado.

Enkele kwezels hebben zich verenigd om de heiligverklaring van het 'Heilige Kind Anacleto' te bewerkstelligen. Zij wenden zich tot de plaatselijke bisschop, Arau, die hen ervan tracht te overtuigen dat Anacleto geen heilige was maar een charlatan. Hij geeft hen zijn visie waarin seksuele frustraties, bijgeloof en heiligenverering rond Anacleto vlijmscherp geanalyseerd worden. Met als uitgangspunt twee verhalen van Juan Rulfo onderzoekt regisseur/scenarist Isaac de realiteit van de Mexicaanse cultuur. Hij gebruikt een volkse taal en stijl zonder een folkloristisch schouwspel op te voeren. Zijn benadering van het geloof is sterk geïnspireerd op Bunuel. Aan de camera werd plaatsgenomen door Raul Martinez Solares en Daniel Lopez.

Los Días del amor

1971 | Drama, Oorlogsfilm

Mexico 1971. Drama van Alberto Isaac. Met o.a. Jorge Martinez de Hoyos, Anita Blanch, Marcelo Lopez-Rey, Arturo Beristain en Hector Orte.

Tegen de achtergrond van een opstand van fanatieke katholieken tegen de regering in het Mexicaanse binnenland van de jaren twintig, volgen we de ontluikende liefde van de jonge Gabriel voor de vrouw van de plaatselijke militaire bevelhebber. Regisseur Isaac neemt bepaald veel hooi op zijn vork maar slaagt er wonderwel in de verschillende thema`s (oorlog, het dagelijkse leven in een provinciestadje, politiek, liefde, de verwarring van een adolescent) met elkaar te verzoenen en min of meer samen te smelten tot een coherent, boeiend geheel.

En este pueblo no hay ladrones

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Alberto Isaac. Met o.a. Julian Pastor, Rocio Sagaon, Graciela Henriquez, Luis Buñuel en Luis Vicens.

De debuutfilm van Isaac gaat over een ellendige nietsnut in een arm en verlaten Mexicaans dorpje, die niet tevreden is met wat hij krijgt van een oudere vrouw, die hem mainteneert. Hij zet een kraak, die niet oplevert wat hij verwachtte, maar juist ongekende gevolgen heeft waardoor hij een volgende inbraak moet plegen om de zaak recht te zetten. Buñuel in de rol van dorpspastoor is gedenkwaardig met zijn indrukwekkende monoloog, waarin hij verkondigt dat diefstal in hun dorp niet voorkomt. Een rake milieuschildering naar een verhaal van Gabriel Garcia Marquez.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alberto Isaac op televisie komt.

Reageer