Linda Rybová

1975 Acteur

Linda Rybová (1975) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Die verzauberte Anicka

1993 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1993. Familiefilm van Ales V. Horal. Met o.a. Linda Rybová, Kristina Jelinkova, Jan Censky, Martin Stránsky en Jana Brejchová.

Katka en Anicka zijn halfzusters. Ze zijn een jaar of zestien. Katka`s moeder is een boze heks. Ze wonen ergens heel diep in een bijna ontoegankelijk woud. Katka en Anicka zijn onafscheidelijk en houden van elkaar. Op een dag is de koning verdwaald in het bos en hij ontmoet Katka en Anicka. Hij wordt smoorverliefd op Anicka en besluit met haar te trouwen. Haar stiefmoeder, de heks, is ontzet, want de koning had haar eigen dochter, Katka, moeten uitkiezen. Ze betovert Anicka, die een blatend schaap wordt. Katka laat echter haar halfzuster niet in de steek en na veel spelingen van het lot wordt de betovering verbroken en trouwt zij met de koning. Een vaardig gemaakte film naar een grimmige Boheemse vertelling met een goede afloop. De speciale effecten (vooral de make-up) zijn behoorlijk gedaan en er werd gefilmd op een Tsjechisch slot wat heeft bijgedragen aan de juiste sfeer. Deze film die over trouw en liefde gaat, is al geschikt voor hele jonge kijkbuiskindertjes die net hebben leren lezen.

Der Froschkönig

1991 | Familiefilm, Fantasy, Jeugdfilm

Servië en Montenegro/Duitsland 1991. Familiefilm van Juraj Herz. Met o.a. Linda Rybová, Michal Dlouhý, Iris Berben, Michael Degen en Michael Matthys.

Bernd Friedler bewerkte met regisseur Herz heel vrijelijk het verhaal van De kikkerkoning van de gebroeders Grimm met Michal Matthys als de kikker. Het aloude verhaal over een verwend prinsesje dat haar gouden knikker in een diepe put laat vallen, die ze van een kikker op bepaalde voorwaarden terugkrijgt en haar vader die haar beloftes dwarsboomt, is in het kader van een reeks die voor de Europese tv is geproduceerd en in een modern jasje gestoken.

op televisie
1 uitzending

Der Froschkönig (1991) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 31 december
ZDF
12:40 - 14:05

Reageer