John Lehne: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Judge & Jury

1997 | Horror, Actiefilm

Verenigde Staten 1997. Horror van John Eyres. Met o.a. David Keith, Martin Kove, Thomas Ian Nicholas, Laura Johnson en Kelly Perine.

For Their Own Good

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Ed Kaplan. Met o.a. Elizabeth Perkins, Michael O'Neill, Charles Haid, CCH Pounder en Kelli Williams.

De chemische fabriek McCade in Texas produceert giftige afvalstoffen, die gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen. De directie stelt zijn werkneemsters voor de keuze: ontslag of verplichte sterilisatie. Hoewel de pas gescheiden Sally Wheeler (Perkins) hiertegen is, gaat ze toch akkoord omdat er nauwelijks werk is. Kort daarop besluit de directie Sally`s afdeling te sluiten. Ze komt in opstand en mobiliseert haar collega`s. Ze nemen advocate Jo Mandell (San Giacomo) in de arm en beginnen een zogenaamde class action, één proces, waarin meerdere klagers gezamelijk optreden. Werkgelegenheidstoestanden die doen denken aan de jaren 1930, maar deze gebeurtenissen spelen ruim een halve eeuw later, in 1984. Knap spel van Perkins en San Giacomo, die het sociaal getinte film een extra impuls geven geven. Nog altijd een actuele milieufilm. Het scenario van Clifford Campion en regisseur Kaplan naar diens verhaal is gebaseerd op een ware gebeurtenis. Het camerawerk is van William Wages. Dolby Stereo.

Johnnie Mae Gibson: FBI

1986 | Drama, Misdaad, Muziek

Verenigde Staten 1986. Drama van Bill Duke. Met o.a. Howard E. Rollins jr, Richard Lawson, William Allan Young, John Lehne en Lynn Whitfield.

De gedramatiseerde ervaringen van een jonge zwarte vrouw (Gibson), die vastbesloten was een FBI-agente te worden. De film, die op ware feiten is gebaseerd, verkondigt de boodschap, dat deze instelling weinig ruimte biedt voor zwart-zijn en carrière-maken maar gaat veel te veel in op de dagelijkse beslommeringen en de romantische betrekkingen van de hoofdpersoon, zodat je je afvraagt waarom zij nu zo speciaal is en of de rolprent niet zijn doel voorbij is geschoten. Ook bekend als JOHNNIE GIBSON FBI.

The Master - Part 1

1984 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Robert Clouse en Ray Austin. Met o.a. Lee Van Cleef, Timothy Van Patten, Sho Kosugi, Claude Akins en Clu Gulager.

De eerste twee afleveringen van de tv-serie The Master op één videoband. De beide delen hebben niets met elkaar te maken. Twee losse avonturen dus met Van Cleef in de titelrol en Van Patten als zijn assistent. Ze gaan op zoek naar de dochter van Van Cleef en raken daardoor in een serie avonturen verwikkeld. De serie werd na 13 afleveringen stopgezet. Aflevering 1 heet Max, aflevering 2 Out-Of-Time- Step.

Dempsey

1983 | Biografie, Sportfilm

Verenigde Staten 1983. Biografie van Gus Trikonis. Met o.a. Treat Williams, Sam Waterston, Sally Kellerman, Victoria Tennant en Peter Mark Richman.

Williams is duidelijk in zijn element als Jack Dempsey, een van de populairste boksers aller tijden. Deze geromantiseerde biografie begint in 1911. Hij is nog een jongen en hij wordt door zijn broer getraind. Na een paar rampzalige wedstrijden ontwikkelt hij echter een eigen techniek.

A Long Way Home

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Robert Markowitz. Met o.a. Timothy Hutton, Brenda Vaccaro, George Dzundza, Paul Regina en Rosanna Arquette.

Een scherp drama van Dennis Nemec over de obsessie van een jongeman zijn broer en zuster te vinden, jaren nadat ze alle drie door hun ouders bij verschillende pleeggezinnen werden ondergebracht en uit elkaar raakten. Een mooie rol van Hutton, geëvenaard door Vaccaro als een bezorgde sociaal werkster en vriendin.

Carny

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Robert Kaylor. Met o.a. Gary Busey, Jodie Foster, Robbie Robertson, Kenneth McMillan en Meg Foster.

Aangrijpende, sfeervolle film over een aan elkaar gewaagd stel kermisklanten en een weggelopen tiener die zich op hun reizen bij hen voegt. Openhartige, intieme (en soms wat voyeuristische) kijk op de minder mooie zijde van het leven aan de zelfkant, waar een onbevredigend en abrupt einde afbreuk aan doet. Rockster Robertson produceerde de film en schreef mee aan het scenario. Prachtige muziek van Alex North.

The Darker Side of Terror

1979 | Thriller, Sciencefiction

Verenigde Staten 1979. Thriller van Gus Trikonis. Met o.a. Robert Forster, Adrienne Barbeau, Ray Milland, David Sheiner en John Lehne.

Onzinnige psychologische thriller over een wetenschappelijk onderzoeker die er mee instemt, dat er een kloon van hem gemaakt wordt en dan tegen zijn dubbelganger moet vechten om de genegenheden en gunsten van zijn vrouw.

American Hot Wax

1978 | Drama, Musical, Muziek

Verenigde Staten 1978. Drama van Floyd Mutrux. Met o.a. Tim McIntire, Fran Drescher, Jay Leno, Laraine Newman en Jeff Altman.

Alan Freed liet midden jaren vijftig jong Amerika over de radio kennismaken met zwarte rhythm & blues. Hij maakte dat de term rock & roll in zwang kwam en de ontdekking van de economische macht van platenkopende tieners veranderde de muziekbusiness ingrijpend. Om zijn muziekvoorkeuren te pluggen moest Freed het wel opnemen tegen de gevestigde orde, die muzikale toenadering tussen zwart en wit afkeurde en sprak van 'duivelse muziek' die de geesten van de jeugd corrumpeerde. In de muziekfilm American Hot Wax organiseert Freed (McIntire) tegen de stroom in een concert van o.m. Jerry Lee Lewis en Chuck Berry. In een interview liet regisseur Mutrux weten dat zijn film gaat 'over de muziek, het ritme, de lawaaischopperij en de opwinding'. Dat is ook het plezierigste aan American Hot Wax: Mutrux zet wel wat historische feiten op een rij, maar de essentie is duidelijk het gevoel dat deze revolutionaire muziek teweegbracht in stijve tijden. American Hot Wax brengt ons naar het centrum van de bron van de nieuwe muziek. Wat hij duidelijk maakt: rock 'n' roll is here to stay, niet omdat rechtse lieden fout bezig zijn, maar omdat het vuur van deze sound niet te doven valt.

Brothers

1977 |

Verenigde Staten 1977. Arthur Brown en Arthur Barron. Met o.a. Bernie Casey, Vonetta McGee, Ron O'Neal, Renny Roker en Stu Gilliam.

Goedbedoeld verhaal, gebaseerd op de verhouding tussen militante professor Angela Davis en de literaire zwarte veroordeelde George Jackson in de jaren zestig. De betere momenten in de film komen door slordig filmmaken en een onhandig scenario niet tot hun recht.

The Disappearance of Aimee

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Anthony Harvey. Met o.a. Faye Dunaway, Bette Davis, James Sloyan, James Woods en John Lehne.

Het verhaal over de mysterieuze verdwijning van de vermaarde evangeliste Aim[KA1]ee Simple McPherson in 1926 en haar herverschijning uit een Mexicaanse woestijn beleven we aan de hand van de rechtszaak. Als ze zegt gekidnapt te zijn, gelooft niemand haar. Terwijl ze op bed ligt voor herstel wordt ze gearresteerd. Haar sceptische moeder (Davis), de wantrouwige politie en het goede spel van Dunaway maken dit tot een fascinerend, zeer sfeervol drama.

Griffin and Phoenix: A Love Story

1976 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1976. Romantiek van Daryl Duke. Met o.a. Peter Falk, Jill Clayburgh, John Lehne, Dorothy Tristan en Ben Hammer.

Smartlap van het zuiverste water over twee ten dode opgeschreven mensen die een korte maar hevige relatie aangaan. De hoofdrolspelers doen wat ze kunnen om het huilerige verhaal een beetje niveau te geven.

Charlie's Angels

1976 | Mysterie

Verenigde Staten 1976. Mysterie van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Kate Jackson, Farrah Fawcett, Jaclyn Smith, David Doyle en Diana Muldaur.

Drie aantrekkelijke vrouwelijke detectives gebruiken hun charmes om de moordenaar van een rijke wijnboer vast te spijkeren door hem te laten onthullen waar het lichaam te vinden is. Vederlichte politie-showfilm met pikant kantje dat via een sneeuwbal effect, een van de meest populaire tv-series van de jaren zeventig werd en ons het fenomeen Farrah Fawcett-Majors schonk.

Bound for Glory

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Hal Ashby. Met o.a. David Carradine, Ronny Cox, Melinda Dillon, Gail Strickland en John Lehne.

Het leven van componist en volkszanger Woody Guthrie, uitmuntend gespeeld door Carradine, met veel gevoel gemaakt voor de periode 1936-40, als Guthrie het land afreist; vechtend en zingend voor de verschoppelingen, de slachtoffers van de Grote Depressie. Camerawerk van Haskell Wexler, waarvoor hij een Oscar kreeg, is steeds eersteklas, net als de soundtrack van Leonard Rosenman (eveneens een Oscar). Er bestaat een ingekorte versie. Scenario van Robert Getchell.

Who?

1974 | Sciencefiction, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1974. Sciencefiction van Jack Gold. Met o.a. Elliott Gould, Trevor Howard, Joseph Bova, Ed Grover en James Noble.

Een fysicus die aan een geheim Amerikaans project werkt, raakt tijdens een reis in de DDR zwaar gewond bij een verkeersongeval. Zes maanden later wordt hij uitgeleverd aan het westen, opgelapt met metalen onderdelen. FBI-agent Gould vermoedt echter dat de man is vervangen door een androïde. Het scenario van John Gould, gebaseerd op een roman van Algis Budrys, brengt een cocktail van SF, drama en James Bond-achtige spionage maar bevredigt op geen van deze onderdelen helemaal. De geslaagde make-up-effecten maken de film interessant maar zeker niet geslaagd. Fotografie van Petrus Schloemp en een score van John Cameron. Ook bekend als ROBO MAN.