Piero Murgia

Regisseur, Acteur

Piero Murgia is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Spielen wir Liebe

1977 | Erotiek, Romantiek

Duitsland 1977. Erotiek van Piero Murgia. Met o.a. Lara Wendel, Eva Ionesco en Martin Loeb.

Softporno over een romantische maar ook wrede driehoeksverhouding tussen 2 meisjes van twaalf en een jongen. Deze film over vroegrijpheid was zeer omstreden en werd een tijd lang wegens obsceniteit uit de bioskopen geweerd.

Mare matto

1963 | Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk/Italië 1963. Avonturenfilm van Renato Castellani. Met o.a. Gina Lollobrigida, Jean-Paul Belmondo, Tomas Milian, Eduardo Spararo en Vincenzo Mussolino.

Een gepensioneerde kapitein wordt door zijn kinderen naar een bejaardentehuis gestuurd, maar vlucht naar een vriend in een zeeliedenpension in Genua, die hem op een vrachtschip weet te plaatsen waar hij tijdens een storm zelf met de bemanning de wijnlading opdrinkt. de poging om actie en sociale kritiek te combineren met de kluchtige humor van sterke zeemansverhalen, leverde een nogal verwarrende film op met te sporadisch geslaagde momenten. De onttakelde Lollobrigida is een verrassing als pensionhoudster, waarmee niet gesteld is dat ze zich opeens als groot actrice ontpopt.

Mamma Roma

1952 | Drama, Misdaad

Italië 1952. Drama van Pier Paolo Pasolini. Met o.a. Anna Magnani, Ettore Garofolo, Franco Citti, Silvana Corsini en Luisa Loiano.

Een prostituée wordt na een huwelijk met een pooier marktverkoopster en probeert haar puberzoon een deugdelijke opvoeding te geven. De jongen verkiest de activiteiten van buurtboefjes boven werk en de invloed van de pooier op moeder en zoon leidt tot een tragische afloop. De tweede film van Pasolini is een hommage aan Magnani als symbool van veerkracht en kansloosheid van het Romeins sub-proletariaat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Piero Murgia op televisie komt.

Reageer