Sumiko Sakamoto

Acteur

Sumiko Sakamoto is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Genki no kamisama

1998 | Drama, Fantasy

Japan 1998. Drama van Genji Nakamura. Met o.a. Miyuki Matsuda, Masato Furuoya, Masato Uchiyama, Kyusaka Shimada en Sumiko Sakamoto.

Sinds ze drie jaar geleden haar man verloor begraaft Mayumi (Matsuda) zich in haar werk in het schoonheidssalon van haar seniele schoonmoeder (Sakamoto). Ze beseft niet dat haar tienjarig zoontje, van wie ze vervreemd is, gepest wordt op school. De enige die haar kan troosten is Kida (Furuoya), de beste vriend van haar overleden man. Maar de laatste tijd gedraagt deze zich erg vreemd. Soms ziet Mayumi hem praten met iemand die er niet is. Het lijkt wel alsof hij een onzichtbare vriend heeft. Een Japanse variante op GHOST, even sentimenteel en aantrekkelijk. De film heeft echter biografische elementen van de hoofdactrice, wiens echtgenoot (Yusaka Matsuda, de diabolische Yakuza uit BLACK RAIN) enkele jaren voordien stierf aan kanker. De film wordt nergens overdreven emotioneel, maar mist toch de spirituele Whoopi Goldberg om de zaak wat op te vrolijken. Het scenario is van de hand van Akiko Kawase. De camera werd bediend door J. Tozawa. Dolby Stereo.

Narayama bushiko

1983 | Historische film, Drama

Japan 1983. Historische film van Shohei Imamura. Met o.a. Mitsuko Baisho, Keishi Takamine, Taiji Tonoyama, Junko Takada en Seiji Kurasaki.

In een Japans bergdorpje rond 1883 vormt eten het grootste probleem. Kinderen zijn eigenlijk ongewenst, voedseldieven worden levend begraven en wie de leeftijd van zeventig jaar bereikt, wordt geacht zich naar de berg Narayama te begeven om daar te sterven. De film concentreert zich op Orin (Sakamoto), een vrouw van 69, die voorbereidingen treft voor haar vertrek. Een ontroerend beeld van een gemeenschap die zich onder mens- onwaardige omstandigheden staande moet zien te houden. Winnaar van de Gouden Palm van Cannes 1983. Het scenario is van regisseur Imamura naar twee novelles van Schichirô Fukazawa. Het camerawerk is van Maso Tochizawa.

Jinruigaku nyumon

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Shoichi Ozawa, Sumiko Sakamoto, Masafumi Kondo en Keiko Sagawa.

Het drama van het alledaagse leven van een man bijgenaamd Subu, die de kost verdient met het verschaffen van allerlei zaken die te maken hebben met pornografie (variërend van films tot meisjes) en die een verhouding heeft met een weduwe. Een film die de moeite waard is, vol zit met momenten van galgehumor en gekarakteriseerd wordt door een bijzondere tederheid.

Jotai

1965 | Drama, Erotiek

Japan 1965. Drama van Hideo Onchi. Met o.a. Reiko Dan, Yuko Kusunoki, Koji Nanbara en Sumiko Sakamoto.

Twee al wat oudere ex-prostituées komen elkaar toevallig tegen en halen herinneringen op aan vervlogen tijden, aan hun onzedelijke levensomstandigheden na WO II. Menselijk drama dat zeer de moeite waard is, vol met romantische, kritische en erotische elementen. Het scenario is van de filmmaker zelf en de produktie is afkomstig van Toho, indertijd één van de meest belangrijke filmmaatschappijen in Japan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sumiko Sakamoto op televisie komt.

Reageer