Ginette Jacquinot

Acteur

Ginette Jacquinot is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Du côte des tennis

1976 | Drama

Frankrijk 1976. Drama van Madeleine Hartmann-Clausset. Met o.a. Marie-Christine Barrault, Claude Lemaire, Bernadette Clauzel, Madeleine Monteil en Joelle Rault.

De titel doet natuurlijk denken aan Marcel Proust en is niet voor niets zo gekozen. Er gebeurt helemaal niets in deze film. Het gaat in de eerste plaats om de beschrijving van de verveling, zwaarmoedigheid en het almaar hopen op iets, wat dan ook, van tegelijkertijd drie ongehuwde, onbemiddelde vrouwen in Parijs en drie andere vrouwen uit de hogere burgerij, met niets om handen in hun mooie woningen in Montargis. Ze slagen er slechts in hun verveling al snel op de kijker over te brengen. Een te gemaakte film, die neerkomt op een slechte Antonioni. Zelden duurden negentig minuten zó lang.

Villa les dunes

1975 | Komedie

Frankrijk 1975. Komedie van Madelaine Hartmann-Clausset. Met o.a. Christiane Bouchet, Charles Berge, Jean-Claude Hartmann, Jean-Pierre Hartmann en Benjamin Talleux.

Enkele gegoede burgers tijdens hun vakantie in de Charente. Er gebeurt werkelijk niets tijdens het spelevaren, alleen wat treurig, ongepassioneerd overspel. De vaststelling is dat er sprake is van een enorme verveling in zinloze levens. Het een en ander wordt vertolkt door niet-beroepsacteurs en is gefilmd met een zo klein mogelijke ploegje op 16 mm. Het gebruik van zwart- wit accentueert nog eens de droefgeestige en drukkende sfeer, maar het geheel bevindt zich merendeels op het niveau van de goede bedoelingen en niet-geslaagde stijl. Uiteindelijk zou het voor een zeer mindere Antonioni kunnen doorgaan. Ook bekend als VILLA DES DUNES.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ginette Jacquinot op televisie komt.

Reageer