Jitka Smutná

Acteur

Jitka Smutná is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Návrat idiota

1999 | Komedie

Tsjechië 1999. Komedie van Sasa Gedeon en Sasa Gedeon. Met o.a. Jirí Langmajer, Jirí Machácek, Zdena Hadrbolcová, Jitka Smutná en Pavel Marek.

Nadat zijn film Indianske leto de kassa's van Tsjechische bioscopen gekraakt had, durfde scenarist-regisseur Gedeon het aan om met Dostojevski's thema's aan de haal te gaan. Gedeon verplaatste 'De Idioot' van het 19de-eeuwse Rusland naar het moderne Tsjechië; hij nam eigenlijk alleen de essentie mee en dat is bewonderenswaardig. Franticek (Liska) is de idioot die vrij komt na een leven lang in een geestelijke instelling gewoond te hebben. Hij bekijkt de wereld met een frisheid en openheid die 'gewone' mensen niet kennen. Hij houdt van iedereen evenveel, kijkt verlangend naar kleinburgerlijk leven waarin mensen handen schudden en zoenen. Eenmaal aangekomen bij familie raakt hij wel flink in de war: zijn verwanten hebben ingewikkelde dubbelrelaties. Tussen Kerst en Nieuwjaar, een tijd waarin iedereen gelukkig, barmhartig en zelfkritisch moet zijn, bekommert niemand zich werkelijk om Franticek. Maar ongewild vertrouwt men hem wel en leert men van hem. The Return of the Idiot is met een blik aanstormende topacteurs, overdachte kadrering en wat Jezus-elementen een van de betere Tsjechische films.

Dva lidi v zoo

1990 | Komedie, Familiefilm

Servië en Montenegro 1990. Komedie van Marie Poled[KA5]náková. Met o.a. Miroslav Macháček, Jan Morávkovi, Martin Morávkovi, Jiřina Jirásková en Jitka Smutná.

Tweelingen logeren bij hun grootvader, die de dierenarts is van een dierentuin. Er zijn geldproblemen, die de directie nopen tot een illegale handel in dieren. De tweelingen zetten zich energiek in om de nood te helpen lenigen. Jeugdfilm met flinke dosis humor en slapstick naar beproefd recept.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jitka Smutná op televisie komt.

Reageer