Louise Fazenda: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

The Old Maid

1939 | Drama

Verenigde Staten 1939. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Bette Davis, Miriam Hopkins, George Brent, Jane Bryan en Donald Crisp.

Een melodrama bij uitstek, gebaseerd op Zoe Akins` toneelstuk over een ongehuwde moeder Charlotte Lovell (Davis) wier niets vermoedende dochter Tina (Bryan) opgroeit en haar negeert, maar wel gesteld is op Bette`s konkelende nicht Delia Lovell Ralston (Hopkins). De twee vrouwelijke sterren veroorzaken vuurwerk bij het verbeelden van deze haat-liefde-geschiedenis, die omstreeks 1865 speelt. Het scenario is van Casey Robinson. Het camerawerk is van Tony Gaudio.

Swing Your Lady

1938 | Komedie

Verenigde Staten 1938. Komedie van Ray Enright. Met o.a. Humphrey Bogart, Frank McHugh, Louise Fazenda, Nat Pendleton en Penny Singleton.

Bogart is de promotor van worstelaar Pendleton. In deze zeer slechte komedie zijn zijn acteerprestaties verre van briljant. Reagan verschijnt nog even als sportjournalist.

Willing And Able Ready

1937 |

1937. Ray Enright. Met o.a. Lee Dixon, Carol Hughes, Ross Alexander, Winifred Shaw en Louise Fazenda.

Bogart is de promotor van worstelaar Pendleton. In deze zeer slechte komedie zijn zijn acteerprestaties verre van briljant. Reagan verschijnt nog even als sportjournalist.

The Road Back

1937 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1937. Oorlogsfilm van James Whale. Met o.a. Richard Cromwell, John King, Slim Summerville, Andy Devine en Barbara Read.

De Duitse soldaten uit ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT vinden het na-oorlogse leven thuis maar wat frustrerend. Een log vervolg op de verfilming uit 1930 van de klassieker van Erich Maria Remarque; interessant maar onbevredigend kijkvoer. Summerville speelt dezelfde rol als in het origineel van 1930.

Ready, Willing and Able

1937 | Musical

Verenigde Staten 1937. Musical van Ray Enright. Met o.a. Ruby Keeler, Lee Dixon, Allen Jenkins, Louise Fazenda en Carol Hughes.

Weinig spectaculaire Warner Bros-vertolking van een musical over een studente die een Engelse ster imiteert om een rol op Broadway te krijgen. Alleen opmerkelijk vanwege de introductie van het liedje 'Too Marvellous for Words', waarbij een reusachtige typemachine figureert.

Merry Go Round of 1938

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van Irving Cummings. Met o.a. Bert Lahr, Jimmy Savo, Billy House, Mischa Auer en Alice Brady.

Teleurstellend kleedkamerverhaal vol sentiment waarin een viertal komedianten een klein meisje adopteert. Goede solonummers en uitstekende acteurs maken lusteloos verhaal acceptabel.

Ever Since Eve

1937 | Komedie

Verenigde Staten 1937. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. Marion Davies, Robert Montgomery, Frank McHugh, Patsy Kelly en Allen Jenkins.

Davies maakt het zichzelf duidelijk gemakkelijk om te voorkomen dat ze moe wordt van deze klus. Een saaie komedie die de proef op de som neemt, wat betreft de acteurs die Warner Bros achter de hand hadden. Dit was Marions laatste film.

Colleen

1936 | Musical

Verenigde Staten 1936. Musical van Alfred E. Green. Met o.a. Dick Powell, Ruby Keeler, Joan Blondell, Hugh Herbert en Jack Oakie.

Onderschatte Warner Bros.-musical is behoorlijk goed, met het gebruikelijke jongen-ontmoet-meisje-verhaal, omlijst met smakelijke muzikale nummers: het titel liedje, 'An Evening With You.', 'Boulevardier from the Bronx.' Inclusief het waarschijnlijk beste optreden van Hugh Herbert.

Broadway Gondolier

1935 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1935. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. Dick Powell, Joan Blondell, Adolphe Menjou, Louise Fazenda en William Gargan.

Powell reist de wereld af, opdat hij door een bekende producer ontdekt wordt. Liedjes o.a. 'Lulu's Back in Town'.

Wonder Bar

1934 | Musical, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1934. Musical van Busby Berkeley en Lloyd Bacon. Met o.a. Al Jolson, Kay Francis, Dolores Del Rio, Dick Powell en Ricardo Cortez.

Een vreemd en soms erg smakeloos muzikaal drama dat zich afspeelt in een Parijse nachtclub, met moord, romantiek en een ongelooflijk muzikaal nummer: 'Goin' to Heaven on a Mule', dat bij tv-uitzending zeker wordt gecoupeerd. Het scenario is van Earl Baldwin. Het camerawerk is van Sol Polito.

Caravan

1934 | Musical

Verenigde Staten 1934. Musical van Erik Charrell en Erik Charell. Met o.a. Loretta Young, Charles Boyer, Jean Parker, Phillips Holmes en Louise Fazenda.

Ongewone musical met een majestueuze Loretta die gedwongen wordt te trouwen met vagebond Boyer; deze over het geheel genomen niet zo succesvolle film wordt voornamelijk nog bekeken vanwege zijn curiositeitswaarde.

Twice in a lifetime

1932 | Drama

1932. Drama van Russell Mack. Met o.a. Sidney Fox, Louise Fazenda, Jack Oakie, Zasu Pitts en Onslow Stevens.

Ongewone musical met een majestueuze Loretta die gedwongen wordt te trouwen met vagebond Boyer; deze over het geheel genomen niet zo succesvolle film wordt voornamelijk nog bekeken vanwege zijn curiositeitswaarde.

The Cuban Love Song

1931 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1931. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Lawrence Tibbett, Lupe Velez, Ernest Torrence, Jimmy Durante en Karen Morley.

Prettige maar trage musical met grappenmakende marinier Tibbett in de hoofdrol (hij doet het verrassend goed in deze romantische rol), die een affaire krijgt met de heetgebakerde pindaverkoopster Velez in Havana. Hetgeen aanleiding geeft tot het liedje 'The Peanut Vendor'.

Gun Smoke

1931 | Western

Verenigde Staten 1931. Western van Edward Sloman. Met o.a. Richard Arlen, Mary Brian, Eugene Pallette, Louise Fazenda en Charles Winniger.

Gangsters uit de grote stad in het wilde westen. Gevoel voor humor is de scenarioschrijvers Grover Jones en William McNutt niet te ontzeggen. Maar meer dan een doorsnee-western is het niet geworden: saaie dialogen en veel geschiet, wat het echter niet spannender maakt. Richard Arlen had in deze periode wat de western betreft blijkbaar niet veel geluk. Archie Stout deed het camerawerk.

Rain or Shine

1930 | Komedie

Verenigde Staten 1930. Komedie van Frank Capra. Met o.a. Joe Cook, Louise Fazenda, Joan Peers, Dave Chasen en William Collier jr.

Deze curieuze kleine circusfilm brengt de snaakse Broadwayclown Cook voor het voetlicht (en zijn stoethaspels Chasen en Howard) in een verhaaltje dat zo iel is dat het bijna niets is. Bezieling en Capra's vroege geluidstechniek maken deze film aantrekkelijk voor de filmgekken.

The Desert Song

1929 | Drama, Historische film, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1929. Drama van Roy Del Ruth. Met o.a. John Boles, Carlotta King, Johnny Arthur, Louise Fazenda en Edward Martindel.

Eerste verfilming van de succesvolle operette van Sigmund Romberg. John Boles biedt de helpende hand aan Afrikaanse inboorlingen in de strijd tegen de Arabieren. Andere verhalen werden in 1944 (Dennis Morgan) en 1953 (Gordon McRae) uitgebracht.

Noah's Ark

1929 |

Verenigde Staten 1929. Michael Curtiz. Met o.a. Dolores Costello, George O'Brien, Noah Beery sr, Louise Fazenda en Gwynne Williams.

Opgesmukt en niet origineel verhaal (geschreven door Darryl F. Zanuck), waarin een roekeloze O`Brien door Europa loopt te flaneren en verliefd wordt op een Duits meisje (Costello). WO I staat echter op het punt om uit te breken en ten slotte realiseert hij zich wat zijn plicht is, waarna hij dienst neemt in het Amerikaanse leger. Op de een of andere manier wordt er een parallel getrokken met de tijd van Noach, wat verbeeld wordt in een ellenlange flash-back. Deze bijbelse scène is met een verbluffende gedetailleerdheid verfilmd en zit vol met geweldige speciale effecten. De sprekende scènes in deze stomme film komen enigszins onbeholpen over. De oorspronkelijke lengte bedroeg 135m, maar na de première werd er al geknipt tot 104m. De film werd in 1989 gereconstrueerd. Let op voor de kopieën van 75m die in 1957 opnieuw werden uitgegeven.