Jeffrey Katzenberg is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Sinbad: Legend of the Seven Seas

2003 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 2003. Animatie van Tim Johnson en Patrick Gilmore. Met o.a. Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones, Michelle Pfeiffer en Joseph Fiennes.

Het zijn de mythologische landschappen, monsters en goden die de show stelen. Bedacht met grenzeloze fantasie door John Logan (Gladiator) en bewonderenswaardig gecreëerd door de tekenaars van DreamWorks. In deze explosie van kleur, beweging en perspectief verdrinken de karakters. Sinbad, Proteus en diens verloofde Marina kregen de stemmen mee van respectievelijke sterren Pitt, Fiennes en Zeta-Jones, maar ze worden niet driedimensionaal. Logan's versie van Sinbad is een ontaarde zeeman die zijn vriend prins Proteus kan redden als hij het Boek Van Vrede kan terughalen van chaos-godin Eris (Pfeiffer). Aan de kassa's legde Sinbad het af tegen andere zee-animatie Finding Nemo.

Spirit: Stallion of the Cimarron

2002 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 2002. Animatie van Kelly Asbury en Lorna Cook. Met o.a. Matt Damon, James Cromwell, Daniel Studi en Chopper Bernet.

De hoofdrol in deze avonturenanimatiefilm is een paard. De makers beseften dat wanneer je een paard laat spreken, je een komedie hebt. Dus spreekt de hengst Spirit niet. Helaas wel per voice-over. Spirit is vrij filosofisch ingesteld: 'Ze zeggen dat de geschiedenis van het Wilde Westen geschreven is vanaf het zadel van een paard, maar het is nooit vanuit het hart van een paard verteld.' Nu dus wel. Spirit: Stallion of the Cimarron ziet er mooi uit, maar raakt geen snaar en de muziek van rocker Bryan Adams is spiritloos. In de originele, Engels gesproken versie met de stemmen van oa Matt Damon, James Cromwell en Daniel Studi.

Shrek

2001 | Animatie, Komedie, Fantasy, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 2001. Animatie van Andrew Adamson en Vicky Jenson. Met o.a. Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, John Lithgow en Vincent Cassel.

Omdat de mensen het groene monster Shrek eng en lelijk vinden, heeft hij liever niemand om zich heen, daarom woont hij in een afgelegen moeras. Maar op een dag wordt hij wakker met honderden sprookjesfiguren in zijn voortuin. Het is het begin van een avontuur. Een sprookje over een monster met een onaangenaam karakter, geregisseerd door twee debutanten, met op de soundtrack onder andere liedjes van Eels, Joan Jett en John Cale; de DreamWorks-studio schuwde het experiment niet. De beloning was commercieel succes, waarna er, minder gedurfde, vervolgfilms kwamen.

The Road to El Dorado

2000 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Animatie van Bibo Bergeron, Will Finn, Don Paul, David Silverman en Jeffrey Katzenberg. Met o.a. Kevin Kline, Kenneth Branagh, Edward James Olmos, Rosie Perez en Armand Assante.

Gepolijste animatiefilm over twee kruimeldiefjes die meeliften met de legendarische conquistador Cortez op diens zoektocht naar de Gouden Stad. Na de nodige onvoorziene omzwervingen spoelen ze aan op de kust van El Dorado waar ze verdacht vriendelijk worden ontvangen. Het gebrek aan een doordacht verhaal, een intelligente moraal of op z'n minst meeslepende techniek (inmiddels was computeranimatie in opkomst, een jaar later had productiemaatschappij DreamWorks veel succes met Shrek) werd de film fataal aan de kassa. Maar de liedjes van Elton John en Tim Rice (Aladdin, The Lion King) liggen goed in het gehoor.

Joseph: King of Dreams

2000 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Animatie van Robert Ramirez en Rob LaDuca.

Rachel, de vrouw van de derde aartsvader Jakob, schenkt hem zijn elfde zoon als zij beiden al een hoge leeftijd bereikt hebben. Jakob is heel gelukkig en noemt het kind Jozef. Zijn broers zien hem opgroeien en zijn jaloers op het feit dat Jozef niet hoeft mee te helpen. Als Jakob hem een kleurige mantel schenkt, is voor hen de maat vol en werpen zij hem in een put. Hij wordt verkocht aan Midianitische kooplui, die hem meenemen naar Egypte, waar Jozef in dienst komt van een overste van de farao, Potifar. Jozef ontpopt zich als een intelligente, ijverige jongeman, die de aandacht trekt van Potifars vrouw Zuleika, maar Jozef wijst haar af. Daarop beschuldigt de vernederde Zuleika hem van een poging tot aanranding en wordt hij in een kerker geworpen. Ondertussen heeft de farao al dagen lang dezelfde droom. Hij hoort dat Jozef de droom kan uitleggen: Egypte zal zeven vette jaren kennen die gevolgd worden door zeven magere jaren. Als hij tijdig maatregelen neemt dan kan de farao zijn volk behoeden voor hongersnood in de magere jaren. Uit dankbaarheid wordt Jozef onderkoning van Egypte. Een waardig vervolg op THE PRINCE OF EGYPT dat direct op video uitkwam. De animatie is mooi, de liedjes zijn plezierig en de toon is vrij zodat de film door alle gezindten genoten kan worden. In het subplotje maakt Jozef kennis met Asenath, zijn ware liefde die hij, als hij eenmaal onderkoning is, zal trouwen. De dromen zijn in fantasievolle tableaux gepresenteerd, die geïnspireerd lijken te zijn op het werk van Vincent van Gogh. In de originele versie met de stemmen van: Ben Affleck als Jozef, Mark Hamill als Judah, Steven Weber als Simeon, Jodi Benson als Asenath, Maureen McGovern als Rachel, James Eckhouse als Potifar, Judith Light als Zuleika, Richard Herd als Jakob, David Campbell als zanger van Jozef. Het scenario is van Eugenia Bostwick-Singer, Raymond Singer, Joe Stillman en Marshall Goldberg. Het camerawerk is van Luc Chamberland.

Musik, der unsichtbare Schauspieler

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1998. Documentaire van Henning Lohner. Met o.a. Hans Zimmer, Jeffrey Katzenberg, James L. Brooks, Ridley Scott en Nicolas Roeg.

Een lang interview met filmcomponist Hans Zimmer (1958) in de muziekstudio die hij bij hem thuis in Hollywood ingericht heeft. Hij praat over zijn jeugd in Duitsland, zijn optredens met de popband The Buggles en zijn samenwerkingen met de Britse componist Stanley Myers. Het was deze laatste die hem naar Hollywood haalde om met hem samen te werken aan de score voor EUREKA van Nicolas Roeg, van wie hij trouwens zowat de huiscomponist zou worden. Succes kwam toen Barry Levinson hem vroeg voor de score van RAIN MAN, welke hem een Oscarnominatie opleverde. We zien fragmenten uit A WORLD APART, RAIN MAN, BLACK RAIN, THE LION KING (waarvoor hij de Oscar kreeg) en AS GOOD AS IT GETS en zijn aanwezig op een sessie voor de opname van zijn score van TWO DEATHS van Nic Roeg. Verder praten enkele topregisseurs over hun samenwerking met Zimmer. Een documentaire die een goed inzicht geeft op het werk van een filmcomponist. Lohner schreef het scenario en leidde de interviews. Montage is van Sven Fleck. De fotografie is van Van Theodore Carlson.