Mino Guerrini

Regisseur, Acteur

Mino Guerrini is regisseur en acteur.
Er zijn 15 films gevonden.

Cuando calienta el sol...vamos alla playa

1983 | Romantiek, Komedie

Italië 1983. Romantiek van Mino Guerrini. Met o.a. Claudia Vegliante, Mario Carotenuto en Carmen Russo.

Een onzinnige romantische komedie. Het verhaal is zo belachelijk dat het bijna weer leuk is. Een monteur wordt verliefd op een rijk meisje. Hij wil haar trouwen en zij ziet zich gedwongen naar Londen te vluchten. Wat die Spaanse filmtitel nou moet is ons een raadsel.

Von Buttiglione Sturmtruppenführer

1977 | Komedie

Italië/Frankrijk 1977. Komedie van Mino Guerrini. Met o.a. Jacques Dufilho, Isabel Marchal, John Steiner en Mario Marenco.

Een ongecontroleerde Hitler-parodie die z'n schaarse geestige momenten dankt aan de waanzinnige vertolking van Dufilho, een onderschat acteur die ook hier weer met de moed der wanhoop de strijd aanvat tegen een plat scenario, een ongeïnspireerde regie en de welbekende algehele luidruchtigheid van de doorsnee Italiaanse komedie. Hij verliest. Ook bekend als: YA YA MON COLONEL.

Vinella e Don Pezzotta

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Mino Guerrini. Met o.a. Giorgio Bracardi, West Buchanan en Marcello di Falco.

Bracardi speelt Don Pezzotta, de predikant van de Santa Zitta parochie en Di Falco speelt zijn multifunctionele secretaris, Vinella. Buchanan speelt hun buurman, de rijke Amerikaan 'Father Splendid' waarop de predikant en zijn secretaris tevergeefs trachten te vertrouwen om de parochie te redden. De rijke Amerikaan wil de kerk echter afbreken om zijn grond uit te breiden. De strijd wordt hard en bitter. Film zit vol met ironische humor en satire.

Buttiglione diventa capo del servizio segreto

1975 | Komedie, Drama

Italië 1975. Komedie van Mino Guerrini. Met o.a. Jacques Dufilho en Gianni Gavina.

Vervolg op de rampspoeden die de stumperende generaal Buttiglione overkomen. Deze keer heeft de belachelijke en onhandige generaal als hoofd van de geheime dienst het bevel over een belangrijke contra-spionage operatie, tot groot verdriet van agenten aan beide kanten. Met een beter script was dit nog een leuke persiflage geweest op spionagefilms. Vervelende onzin.

Professors venga accompagnato dai suoi genitori

1974 | Komedie

Italië 1974. Komedie van Mino Guerrini. Met o.a. Jacques Dufhilo, Aldo Maccione, Didi Perego, Enzo Cannavale en Piero Mazzarella.

In Italië werd er tussen 1970 en 1980 heel wat gedemonstreerd door studenten die vroegen om onderwijshervorming en studentenrechten. Het verhaal gaat over een Romeinse universiteit die geteisterd wordt door demonstrerende studenten en andersdenkende leraren, die elkaar niet begrijpen en niet met elkaar kunnen communiceren, en door intolerantie en politie- optreden, dat ontwrichtend inplaats van stabiliserend werkt. Helaas is het een slappe klucht geworden, slecht gespeeld en nog slechter geregisseerd. Een flop.

Il colonnello Buttiglione diventa generale

1974 | Drama, Komedie

Italië 1974. Drama van Mino Guerrini. Met o.a. Aldo Maccione en Jacques Dufilho.

Een militaire situatie-komedie met in de hoofdrol kolonel Buttiglione, die bevorderd is tot generaal na een miraculeus herstel van een operatie. Boven zijn verwachting wordt hij aangesteld als commandant van een militair gekkenhuis in Zanzibar. Nogal wat malle situaties waar de kijkers om kunnen lachen, maar eigenlijk niet meer dan een middelmatige komedie.

Un ufficiale non si arrende mai...Col. Buttiglione

1973 | Drama, Komedie

Italië 1973. Drama van Mino Guerrini. Met o.a. Aldo Maccione, Jacques Dufilho en Michele Gammino.

Een militaire klucht, gesitueerd in een kazerne in Zanzibar, die onder bevel staat van kolonel Buttiglione. Er komt een groep recruten aan voor de eerste training. De kolonel zweert bij strakke discipline, maar in werkelijkheid is hij ijdel en incompetent, zodat alles wat hij aanpakt op een grandioze manier de mist ingaat. Een hoop overdreven gedoe onder slechte regie.

Gli altri racconti di Canterbury

1973 | Erotiek

Italië 1973. Erotiek van Mino Guerrini. Met o.a. Enza Sbordone, Toni Di Leo, Leonora Vivaldi en Mirella Rossi.

Guerrini, die eerder een goedkope DECAMERONE-film draaide (LE ALTRE NOVELLE DEL BOCCACCIO) wendde zich tot de Canterbury Tales met zes 'andere' verhalen, erotische en schelmse kronieken met een waaier aan mogelijkheden en leuk voor wie van triviale toestanden houdt.

Decamerone N. 2...Le altre novelle del Boccaccio

1972 | Erotiek

Italië 1972. Erotiek van Mino Guerrini. Met o.a. Enzo Pulcrano, Claudia Bianchi en Salvatore Giocondo.

Pasolini had voor zijn verfilming van de IL DECAMERONE slechts acht van de honderd verhalen van Boccaccio gebezigd. Er zat in de Decamerone beslist nog aardig wat materiaal dat niet meteen voor kostschoolmeisjes was bestemd. Pasolini had bovendien het gewaagde uit de toen florissante nudie-theatertjes gehaald en in elitebioscopen geïntroduceerd. Men kon rustig doorgaan. In deze film van Guerrini gaat het er heel wat minder poëtisch aan toe, even erotisch en zichtbaar met beperkter middelen gedraaid. De vrijwel onbekende acteurs laten een overtuigende indruk na. Het enige anachronisme zit in de te modern aandoende grime van de dames en de amateuristische muziek van Elsio Mancuso en Burt Rexon.

Scusi, ma lei le paga le tasse?

1971 | Komedie

Italië 1971. Komedie van Mino Guerrini. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Lino Banfi en Karin Schubert.

Niet zo'n erg leuke komedie over een belastingambtenaar die achter belastingontduikers aanzit. Hij kent geen genade, want hij wil carrière maken. Het wordt alleen een beetje gecompliceerd als zijn neefje uit Sicilië wordt aangesteld als zijn assistent.

Colpo di sola

1968 |

Italië 1968. Mino Guerrini. Met o.a. Alberto Lionello en Antonella Steni.

Wat gebeurt er zoal op het strand van Rome in een snikhete zomer, als alle toeristen duizelig zijn van de zon? Er trekt een bonte schakering van scharrelaars en mooie vrouwen in bikini aan ons voorbij. Aan seks en romances geen gebrek in deze platvloerse film.

Omicidio per appuntamento

1967 | Mysterie

Italië 1967. Mysterie van Mino Guerrini. Met o.a. George Ardisson en Ella Karin.

Een Amerikaanse detective zoekt in Italië een verdwenen vriend en probeert tegelijkertijd een levenslustige, wilde meid in de gaten te houden. Als hij bij zijn onderzoek op moorden stuit komt hij erachter dat de zaak ingewikkelder en gevaarlijker is dan hij dacht.

Sicario 77, vivo o morto

1966 |

Italië 1966. Mino Guerrini. Met o.a. Robert Mark, Alicia Brandet, John Stacy, José Bódalo en Mónica Randall.

Een film om met een boog omheen te lopen. Armzalig van het begin tot het eind - regie, spel, verhaal, produktie, niks deugt. Lester (Mark), een huurmoordenaar, werkt voornamelijk voor de Engelse geheime dienst. In Barcelona werkt hij samen met CIA- agente Margaret (Brandet) uit New York. De wereld wordt bedreigd door de geheime organisatie V3 en zij moeten de mensheid redden. Heeft Henry Vaughn nu zo'n slecht boek geschreven of hebben de filmmakers zijn verhaal verpest met hun bewerking?

Amore in quattro dimensioni

1963 | Komedie, Erotiek

Italië/Frankrijk 1963. Komedie van Massimo Mida, Jacques Romain, Gianni Puccini en Mino Guerrini. Met o.a. Carlo Bagno, Alberto Bonucci, Fabrizio Cappucci, Carlo Giuffré en Sylva Koscina.

Vierluik. Een plattelandsbewoner kan zich in zijn dialect niet aan de vrouwen verstaanbaar maken, wat een tolk benut om hem aan zijn dochter te koppelen. Een rijke vrouw fabriceert bewijzen tegen haar man om echtscheiding te verkrijgen. De scenarioschrijver probeert én werk én echtgenote alle aandacht te geven. De zogenaamde treurende weduwe vindt haar minnaars tenslotte op het kerkhof. Film in vier afzonderlijke verhalen van onbekende regisseurs met een tweede garnituur- rolbezetting heeft bij vlagen méér humor en satire dan de beroemdere films in dit genre, al zijn enkele delen helaas uitermate flauw en lamlendig.

La Rimpatria

1962 | Drama, Komedie

Italië 1962. Drama van Damiano Damiani. Met o.a. Walter Chiari, Francisco Ra, Guers, Riccardo Garrono en Mino Guerrini.

Een reünie van op één na welgesteld geworden schoolvrienden verloopt teleurstellend, tot ze de nog altijd vrolijke pechvogel omkopen om hen - net als vroeger - een dolle avond met vrouwen te bezorgen. Ook dat wordt een flop en ze beseffen dat van de vriendschap van destijds niets over is en dat deze misschien altijd al een illusie was. Deze melancholieke tragikomedie legt een verbinding tussen 'mid-life crisis' en het bedenkelijk optimisme van de economische opleving. Een verrassend goede rol van komiek Chiari als de schijnbaar nog wel vitale underdog

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mino Guerrini op televisie komt.

Reageer