Marianne Stjernqvist

Acteur

Marianne Stjernqvist is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Frihetens murar

1978 | Drama

Zweden 1978. Drama van Marianne Ahrne. Met o.a. Renzo Casali, Annicka Kronberg, Marianne Stjernqvist, Christina Kronberg en Lilga Kovanka.

Een Argentijnse acteur komt als politieke banneling in Zweden aan vol optimistische verwachtingen over democratie. Letterlijke en mentale kilte plus de taalbarrière maken zijn isolement echter steeds groter. Dit wordt ook door de in eigen problemen verstrikte vrouwen met wie hij een relatie heeft niet doorbroken. In zijn tweede film maakt Ahrne opnieuw een amateur tot poëtisch symbool en zet neuroses van haar heldinnen al te snel overduidelijk aan, waardoor de interessante thematiek en soms frappante vormgeving ondermijnd worden door voorspelbaarheid.

Mannen som slutade röka

1972 | Komedie

Zweden 1972. Komedie van Tage Danielson. Met o.a. Gösta Ekman jr, Molvig, Olga Georges-Picot, Holger Löwenddler en Raymond Bussières.

Een kettingroker zal een worstfabriek erven, op voorwaarde dat hij stopt met roken. Hij huurt privé-detectives om hem er vanaf te houden, maar de oom die bij zijn falen de fabriek krijgt brengt hem steeds in verleiding met sigaren en sigaretten en koopt ook de detectives om. Deze achtervolgingskomedie die zich door half Europa verplaatst, is opgebouwd naar voorbeeld van Dantes Divina Commedia, met de Hel in Parijs, het Vagevuur op Corsica en een nicotinevrij Paradijs in Zweden. Het geheel is een bizar en kansrijk idee dat echter niet werkt, net zoals de animo van Ekman en Bussières leuker is dan hun grappen. De fleurige vormgeving compenseert het gebrek aan echte humor maar ten dele.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marianne Stjernqvist op televisie komt.

Reageer