Mihalesco: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Les cinq sous de Lavarède

1939 | Komedie

Frankrijk 1939. Komedie van Maurice Cammage. Met o.a. Fernandel, Josette Day, Jean Dax, Marcel Vallée en Andrex.

Armand Lavar[KA2]ede (Fernandel) schept graag op met fictieve avonturen om indruk te maken op de vrouwen. Zijn oom, die ook op de hoogte is van de 'ervaringen' van zijn neef, sterft. Hij laat hem een fortuin na, maar er is een voorwaarde: om de erfenis te kunnen opstrijken moet hij binnen de honderd dagen een reis rond de wereld hebben gemaakt, met op zak niet meer dan vijf stuivers. Twee vrienden van de overledenen moeten hem controleren. Slaagt hij niet erin dan krijgen zij de erfenis. Materie genoeg om met Fernandel een geslaagde komedie te maken, die op zijn beurt een echte one-man show ervan heeft gemaakt. De film heeft veel vaart en de climax - de tocht naar Parijs - is knap gefilmd. Een van de betere resultaten van de samenwerking Fernandel-Cammage. Jean- Louis Bouquet, René Wheeler, Jean Rioux en Claude Legentil baseerden hun scenario op een werk van Paul d'Ivoi en Henri Chabrillat. Fotografie van Géoges Clerc, Jean-P. Goreaud en Edouard Meyer. Al eerder verfilmd in 1928 met dezelfde titel door Maurice Champreux.

Les secrets de la Mer Rouge

1937 | Biografie, Avonturenfilm

Frankrijk 1937. Biografie van Richard Pottier. Met o.a. Harry Baur, Henry de Monfreid, Mihalesco en R. Segard.

Een bewerking door Joseph Kessel van de avonturenverhalen en zeereizen van de Franse schrijver Henry de Monfreid (zie de tv- film met dezelfde titel). Tevens een autobiografie, want de romancier doet zelf in deze film mee, wat ook nu nog het meest interessante ervan is, want hoewel redelijk, stelt het regiewerk van deze filmer over het algemeen (met uitzondering van PICPUS, maar dat is voor een groot deel te danken aan de acteurs) weinig voor.

La Petite Lise

1930 | Drama

Frankrijk 1930. Drama van Jean Grémillon. Met o.a. Nadia Sibirskaia, Pierre Alcover, Julien Bertheau en Mihalesco.

Als papa Berthier wegens goed gedrag eerder ontslagen wordt uit de strafkolonie, ontdekt hij bij thuiskomst tot zijn grote schrik dat zijn dochter thuis heren ontvangt. Het drama is compleet als zij een moord pleegt, haar verloofde daarvan de schuld krijgt en haar vader de schuld op zich neemt. De voor die tijd experimentele camerastanden doen nu wat overdreven artistiek aan.