Alexandre Lazarev is acteur.
Er zijn 2 films en 1 serie gevonden.

Brussel

2017 | Drama

2017. Drama van Met o.a. Carolien Spoor, Hans Dagelet, Steef de Bot, Johanna ter Steege en Alexandre Lazarev.

Priatiel pakoinika

1997 | Komedie

Oekraïne/Frankrijk 1997. Komedie van Viatcheslav Krichtofovitch. Met o.a. Alexandre Lazarev, Tatiana Krivitskaïa, Evgueni Pachin, Elena Korikova en Angelika Nevolina.

Anatoli (Lazarev) uit Kiev is vertaler Russisch-Frans en Russisch-Engels, maar in de post-communistische Oekra[KA3]ine is er geen behoefte meer aan dergelijke mensen. Anatoli verdient dus het zout in de pap niet (meer). Zijn vrouw Katia (Nevolina) werkt op een reclamebureau en geniet een aardig salaris. Ze stopt Anatoli af en toe geld toe en heeft een minnaar. Anatoli voelt zich diep vernederd en raakt zeer gedeprimeerd. Tijdens een drinkgelag stelt zijn kameraad Dima (Pachin) voor, dat hij een huurmoordenaar loslaat op Katia`s minnaar. Dima brengt hem razendsnel in contact met Kostia (Kostychin), een hitman, die hij telefonisch engageert. De terneergeslagen Anatoli krijgt spijt en stuurt in plaats van een foto van Katia`s vriend de foto van zichzelf aan Kostia om zich op die manier van het leven te beroven. Dan ontmoet Anatoli Lena (Krivitska[KA3]ia), een jonge prostitu[KA1]ee, die zo door de melancholieke Anatoli vertederd raakt, dat hij haar niets hoeft te betalen. Anatoli leeft na een heel gelukkige nacht volledig op en wil niet meer dood. Het geluk lacht hem toe, want een klus levert hem veel geld op. Hij huurt een andere moordenaar om Kostia uit de weg te laten ruimen. Als Kostia eenmaal dood is, ontvangt diens weduwe, Marina (Korikova) hem met open armen en het kleine kind noemt hem algauw papa. In de voormalige Sovjetunie kenden mensen nog hechte vriendschap, maar tegenwoordig is het motto: zaken zijn zaken. De film kent trage momenten, hetgeen voor Russisch werk niet ongebruikelijk is, maar al met al voltrekt de handeling zich in dit absurde verhaal heel vlot. De spelprestaties zijn goed en de fotografie van Vilen Kolouta geeft een indrukwekkend beeld van Kiev, waar de tegenstelling tussen arm en rijk heel groot is en waar corrupte communistische bonzen geruisloos zijn overgegaan in de georganiseerde misdaad, de zwarte markt, enz. Het scenario in westerse stijl is van Andre Kourkov, die scenarioschrijven doceert aan de universiteit van Cambridge.

Praitel pakoïnika

1997 |

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1997. Viatsjeslav Krisjtofovitsj. Met o.a. Evgueni Pachin, Tatiana Krivitskaïa en Alexandre Lazarev.

De intellectueel Anatoli kan zich niet aanpassen aan het nieuwe kapitalistische leven in Kiev. Als zijn vrouw ook nog vreemdgaat en hem verlaat, besluit Anatoli om zelfmoord te plegen. Dan biedt zich plotseling de gelegenheid aan om de zelfmoord door een ander uit te laten voeren, want aan huurmoordenaars is in Kiev geen gebrek! Dat plan mislukt echter, maar betekent wel het begin van een aantal bizarre ontmoetingen en gebeurtenissen in een wild milieu