Brett Morgen

1968 Regisseur, Scenarist, Producer, Editor

Brett Morgen (1968) is regisseur, scenarist, producer en editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Jane

2017 | Documentaire

Verenigde Staten 2017. Documentaire van Brett Morgen.

Documentaire over de jonge jaren van Jane Goodall. Als 26-jarige secretaresse krijgt zij van paleontoloog Leakey de kans om naar Afrika te gaan, haar grote droom. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding trekt zij de wildernis in om de allereerste onderzoeker naar apengedrag in het wild te worden.

Cobain: Montage of Heck

2015 | Documentaire

Verenigde Staten 2015. Documentaire van Brett Morgen.

Nadat Courtney Love, weduwe van Nirvana-zanger Kurt Cobain (1967-1994), de docu The Kid Stays in the Picture zag, benaderde ze regisseur Brett Morgen en gaf die exclusieve toegang tot haar privéarchief. Morgen vond daar stapels homevideo's, kunst, dagboekaantekeningen en geluidsmontages van Kurt, en bewerkte het geheel tot een hallucinante trip van een film, waarin Cobain zowel creatief genie als meelijwekkende junk is. Interviews met intimi en prachtige animaties van Nederlander Hisko Hulsing maken dit bijzondere, soms pijnlijk intieme document af.

The Kid Stays In The Picture

2002 | Documentaire

Verenigde Staten 2002. Documentaire van Nanette Burstein en Brett Morgen.

Hilarisch portret van Robert Evans, die als hoofd productie van filmstudio Paramount verantwoordelijk was voor onder meer The Odd Couple, Love Story, Rosemary's Baby en The Godfather I en II. Tegenover Evans' succes staat het diepe dal van de jaren tachtig waarin de eens gevierde man ten onder dreigt te gaan aan depressiviteit, drugs en vrouwen. The Kid Stays in the Picture is gebaseerd op Evans' gelijknamige en uiterst succesvolle autobiografie.

On the Ropes

1998 | Documentaire, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1998. Documentaire van Nanette Bursteen en Brett Morgen. Met o.a. Noel Santiago, Tyrene Manson, Randy Pile, George Walton en Mickey Marcello.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Brett Morgen op televisie komt.

Reageer