Neil Sedaka: cast en muziek.
Er zijn 4 films gevonden.

Le nouveau monde

1995 | Muziek, Familiefilm

Frankrijk 1995. Muziek van Alain Corneau. Met o.a. Nicolas Chatel, Sarah Grappin, James Gandolfini, Alicia Silverstone en Guy Marchand.

Na D-Day in 1944 zijn de Amerikanen nog lang in Frankrijk gebleven, omdat ze vreesden dat het land dat door WO II verdeeld was geraakt, door de communisten omvergeworpen zou worden en in de schoot van Stalin zou belanden. Pas rond 1960 verdwenen hun bases uit het landschap. Regisseur Corneau groeide op in Orleans, zo`n 125 km ten Zuiden van Parijs, waar 14.000 GI`s gestationeerd waren. De film is een min of meer autobiografisch verhaal (waarvoor Corneau samen met Pascal Quignard het scenario schreef naar diens roman [KL]L`occupation am[KA1]ericaine[KLE]) dat in 1952 begint. De Amerikanen met hun Coca-Cola cultuur maken indruk op de jonge Patrick Carrion en zijn vriendinnetje Marie-Jos[KA1]e Vire; ze zijn beiden rond de tien en beginnen te dromen van de V.S. Vooral de muziek raakt hen sterk, door de glitter en glans van de rijke soldaten. Tegen 1960 zijn Marie-Jos[KA1]e en Patrick op weg naar de volwassenheid: Patrick interesseert zich te weinig voor zijn studie op school en valt voor een blonde Amerikaanse stoot, Trudy Wadd (Silverstone). Hij sluit vriendschap met een sergeant Will Caberra (Gandolfini) van de US Army, die hem de liefde voor de jazz bijbrengt. Marie-Jos[KA1]e duikt uiteindelijk met Will tussen de lakens. Het camerawerk van Williams Lubtchansky is uiterst doeltreffend: hij werkte met drie camera`s; de muziek is heel goed - gouwe ouwe uit die tijd van Buddy Holly, Bill Haley, Paul Anka, Neil Sedaka, Jimmy Reeves, Bill Monroe, Brenda Lee en Miles Davis zijn op de geluidsband te horen, terwijl er live-optredens te horen (en te zien zijn) van Trotignon, Benny Golson, Thelonius Monk, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Bobby Timons en James Henckis. De rekwisieten die voor de sfeer en het tijdsbeeld moeten zorgen inclusief kostuums, haarstijlen en classic cars, zijn dik voor mekaar. Wie een muzikale jazz-show op het witte doek wil zien krijgt waar voor zijn geld en neemt het soms buiten Frankrijk moeilijk te bevatten verhaaltje, dat stijf staat van de clichés op de koop toe. De cast laat te wensen over en dat komt omdat ze meer ervaring hebben met het spelen op muziekinstrumenten dan het afleveren van drama voor de camera. De 52-jarige regisseur Corneau, die een behoorlijk oeuvre op zijn naam heeft staan, heeft sterkere films afgeleverd.

Breaking Up Is Hard to Do

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Lou Antonio. Met o.a. Robert Conrad, Ted Bessell, Jeff Conaway, Billy Crystal en Tony Musante.

Ingehouden maar te lang drama dat gaat over uit elkaar gaan en scheiden, vanuit het standpunt van de man. De titel is ontleend aan het liedje van Neil Sedaka en Howard Greenfield dat een hit werd door Sedaka en dat zonder veel verplichting over de titels heengaat. Later verknipt tot 150 m.

Somebody Killed Her Husband

1978 | Mysterie, Romantiek, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1978. Mysterie van Lamont Johnson. Met o.a. Jeff Bridges, John Wood, Tammy Grimes, John Glover en Patricia Elliott.

Bridges werkt in een groot warenhuis in New York, een job die hem niet erg boeit. Hij wil doorbreken als schrijver van kinderverhalen. Wanneer Fawcett-Majors binnenkomt is hij direct in haar ban. Ze is echter getrouwd, en haar man komt het avontuurtje op het spoor. Wat later blijkt hij vermoord. Om niet van de moord te worden beschuldigd, verbergt Fawcett-Majors het lijk. Smakeloze komedie met thriller-elementen, die op geen van beide fronten is gelukt. Slechte start van Fawcett-Majors' filmcarrière, na haar succes op tv met CHARLIE'S ANGELS. Het grappige spel van Bridges kan nog iets redden. Het onwaarschijnlijke scenario is van de hand van Reginald Rose. Mooie beelden van New York, geschoten door Andrew Laszlo en Ralf D. Bode. Knappe score van Alex North. Wie van dit soort zwarte humor houdt, kan beter nog eens naar TROUBLE WITH HARRY kijken.

The Playgirl Killer

1970 | Misdaad

Canada 1970. Misdaad van Erick Santamaria en Erick Santamaria. Met o.a. William Kerwin, Jean Christopher, Neil Sedaka, Andree Champagne en Mary Lou Collier.

Een praterige low budget-film over een krankzinnige schilder die ervan wordt verdacht dat hij zijn modellen vermoordt. Een vrouw wordt als lokaas gebruikt door de politie. Ook bekend als DECOY FOR TERROR.