Bout-de-Zan

Acteur

Bout-de-Zan is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les Deux Gamines

1921 | Drama

Frankrijk 1921. Drama van Louis Feuillade. Met o.a. Sandra Milowanoff, Olinda Mano, Biscot, Blanche Montel en Violette Jyl.

Wekelijkse serial in twaalf afleveringen, die een heel tijdperk besloeg! Feuillade heeft hier LES DEUX ORPHELINES duidelijk tot voorbeeld genomen. In deze melodramatische films hebben twee onschuldige jonge meisjes een heleboel pech maar uiteindelijk trouwen ze gelukkig. Mede door oprechtheid en frisse aanpak van tal van scènes nog steeds de moeite waard. Knappe montage en mooie beelden van Maurice Champreux.

Judex

1916 | Drama

Frankrijk 1916. Drama van Louis Feuillade. Met o.a. René Cresté, Musidora, Yvette Andreyor, Marcel Lévesque en Bout-de-Zan.

Een uit een proloog en elf (volgens sommigen twaalf) episodes bestaande serial. De bankier Favraux (Leubas) die zich door tal van misdrijven verrijkt heeft, haalt zich de wraak van Judex (Crest[KA1]e) op de hals. Hij wordt levenslang tot het tuchthuis veroordeeld en vervolgens bevrijd door avonturiers die zich van het ge[KA3]erfde fortuin van zijn dochter Jacqueline (Andreyor) meester willen maken. Judex trouwt uiteindelijk met Jacqueline en vergeeft de berouwvolle bankier. We zullen de door de populaire scenario- en romanschrijver Arthur Bern[KA2]ede verzonnen fantastische verwikkelingen maar buiten beschouwing laten. De regie is van hetzelfde niveau als in FANTOMAS van dezelfde regisseur (1913-1914). De moralistische en melodramatische ondertoon van het geheel vormen evenwel een behoorlijk minpunt. In dit opzicht is de remake-kopie-hulde van Georges Franju veel beter geslaagd. Duur van de oorspronkelijke versie gebaseerd op wat er volgens de bestaande kopieën van over is ...

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bout-de-Zan op televisie komt.

Reageer