Jüri Järvet

Acteur

Jüri Järvet is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tallinn pimeduses

1993 | Thriller, Film noir, Komedie

Estland/Verenigde Staten/Finland/Zweden 1993. Thriller van Ilkka Jarvilaturi en Ilkka Jarvilaturi. Met o.a. Ivo Uukkivi, Milenna Gulbe, Jüri Järvet, Peter Oja en Enn Klooren.

De Estlandse goudreserves bevonden zich in 1940 in de kluizen van een Parijse bank, waardoor de Sovjets die het land annexeerden, ze nooit konden bemachtigen. Na de onafhankelijkheid gaat dit goud eindelijk - vijftig jaar later - weer terug en de Russische mafia besluit tijdens het onafhankelijkheidsfeest zijn slag te slaan.

Candles in the Dark

1993 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1993. Thriller van Maximilian Schell. Met o.a. Maximilian Schell, Alyssa Milano, Chad Lowe, Günther Maria Halmer en Natasha Andreichenko.

Hoofdrol-regisseur Schell heeft een film gemaakt over wat er gebeurd zou kunnen zijn op de vooravond van de bevrijding van het communistische juk in de Baltische landen, die sedert het uitbrken van WO II (1939-40) door de communisten geannnexeerd waren. Hij heeft dat gedaan aan de hand van een avontuurlijke en spannende film over een onhandelbaar Amerikaans meisje, Sylvia Velliste (Milano), die voor vakantie naar Estland gaat en bij het verzet tegen de Russen betrokken raakt en ontdekt dat haar vader een oud verzetsstrijder is. Zoals bekend hebben de communisten onder leiding van Michael Gorbatsjov de Baltische landen niet zonder slag of stoot hun vrijheid laten nemen - verbazingwekkend vergeleken met Oosteuropa, de DDR, Polen, Tsjecho-Slowakije en Hongarije. Het scenario van Nicholas Niciphor gaat van tamelijk onwaarschijnlijke situaties uit, en dat is jammer, want Schell is een vaardige man en Milano lang niet slecht.

Peace Street

1991 |

Estland 1991. Roman Baskin. Met o.a. Mikk Mikiver, Katrin Karisma, Jüri Järvet, Kaljo Kiisk en Maria Avdyuhko.

Parabel over de annexatie der Sovjets van Estland en de laatste poging van Gorbatsjov om het voor de Sovjetunie te behouden. De film speelt omstreeks 1939 vlak voor het uitbreken van WO II. Iedere burger in het vreemdzame piepkleine (toen nog onafhankelijke) Baltische staatje krijgt een soldaat voor zijn huis geposteerd. Een duistere macht schrijft de argeloze burger de wet voor en een grijze bureaucratie maakt zich meester van zijn ziel. Traag maar sfeervol drama. Het scenario is van Toomas Kall en de fotografie is van Ago Ruus.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jüri Järvet op televisie komt.

Reageer