Hiroshi Inagaki: regie en productie.
Er zijn 8 films gevonden.

Street Fighter II: The Animated Movie

1995 | Animatie, Familiefilm, Actiefilm

Japan​/​​Verenigde Staten 1995. Animatie van Gisaburo Sugii.

Misdaadorganisatie Shadowlaw heeft een legertje straatvechters samengesteld. Het zijn onvervalste spierbundels die door hen gehersenspoeld worden. Chan Li van Interpol moet Shadowlaws leider Bison uitschakelen. Ze doet beroep op Kapitein Guile, die echter liever op z'n eentje werkt. Ondertussen is Bison in het bezit van onverslaanbare cyborgs die rechtstreeks met de computer in verbinding staan. Deze stuurt hij uit om Ryu te liquideren daar deze de oersterke Sagat heeft lamgelegd, iets dat menselijk onmogelijk leek. Dan duikt ook Ken Masters op, een straatvechter die dezelfde opleiding heeft gehad als Ryu en die ook aan de goede kant van de wet staat. Bison besluit persoonlijk jacht te maken op het tweetal. Onsamenhangend manga-vervolg op het computerspelletje dat de J.C. Van Damme-film inspireerde. Donkere, onduidelijke tekeningen van vechtende figuren is alles wat in je herinnering achterblijft bij dit actie-vehikel dat nog minder kwaliteiten bevat dan de speelfilm. Een afgang in de manga-reeks. Sugii en Kenichi Imai schreven het scenario. Fotografie is van Hiroaki Edamitsu. In de Japanse versie horen we de stemmen van Kenji Haga, Chisa Yokoyama en Banjô Ginga. In de Amerikaanse versie die van Hank Smith, Ted Richards, Mary Briscoe, Phil Matthews, Donald Lee, William Johnson, John Hammond, Patrick Gilbert, Steve Davis, David Conrad, S.J. Charvin, George Celik, Tom Carlton, Don Carey, Richard Cardona, Joe Michaels, Toni Burke, Phil Williams, Leo Gray, Roger Canfield, Michael Porter, Susan Sheffer, Scott Ponsor, Stephen Platt, Ben Parks, Murray Williams, Donald Salin en Peter Brooks. Dolby Digital.

Sasaki Kojiro

1968 | Avonturenfilm

Japan 1968. Avonturenfilm van Hiroshi Inagaki. Met o.a. Kikinosuke Onoe, Yuriko Hoshi, Yoku Tsukasa, Tatsuya Nakadai en Keiko Sawai.

Kojiro is een wees en hij is vastbesloten samoerai te worden, ondanks zijn armoede. Een van de meest consistente samoerai-films uit de jaren 1960-1970, hoewel het jammer is dat hij te lang duurt.

Dai Tatsumaki

1964 | Avonturenfilm, Historische film

Japan 1964. Avonturenfilm van Hiroshi Inagaki. Met o.a. Somegoro Ichikawa, Makoto Sato, Toshirô Mifune en Yosuke Natsuki.

In 1615, na een bloedige oorlog tussen feodale clans, zijn verschillende avonturiers met elkaar verwikkeld in een strijd om een schat die ligt verborgen in de restanten van het kasteel van Osaka. Aangenaam legendarische avonturenfilm, in technisch- artistiek opzicht een bekwaam werk temidden van de vele films in dit genre uit die tijd.

Doburoku no Tatsu

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Hiroshi Inagaki. Met o.a. Toshirô Mifune, Tatsuya Mihashi, Chikage Awashima en Junko Ikeuchi.

In een groep bandeloze en vechtlustige arbeiders onderscheidt zich Tatsu, een vrij domme, maar dood-goede man die analfabeet is. Hij wordt verliefd op een jong barmeisje, wier man in de gevangenis zit. Hoewel de film aan de lange kant is, heeft hij een goed verhaal en is betekenisvol. In de hoofdrol Toshiro Mifune, die steeds populairder werd.

Chusingura

1962 | Avonturenfilm, Actiefilm

Japan 1962. Avonturenfilm van Hiroshi Inagaki. Met o.a. Koshiro Matsumoto, Yuzo Kayama, Chusha Ichikawa, Toshirô Mifune en Yoko Tsukasa.

Een jonge edelman (Kayama) wordt door een corrupte leenheer (Ichikawa) gedwongen harakiri te plegen, waarna zijn 47 samoerai- vazallen (ronin genoemd) op wraak zinnen. Dit is de meest bekende versie van een waar gebeurd verhaal, dat vaak verfilmd is. Hoewel het tempo een beetje traag is, betreft het een fijnvertakte, episodische film van een delicate schoonheid, waarnaar soms verwezen wordt als de Japanse GONE WITH THE WIND. Deze 204m lange rolprent werd in Japan oorspronkelijk in twee delen vertoond.

Chushingura

1962 | Drama, Experimenteel

Japan 1962. Drama van Hiroshi Inagaki. Met o.a. Chusha Ichikawa, Yuzo Kayama, Koshiro Matsumoto en Toshirô Mifune.

Een jonge edelman (Kayama) wordt door een corrupte leenheer (Ichikawa) gedwongen harakiri te plegen, waarna zijn 47 samoerai- vazallen (ronin genoemd) op wraak zinnen. Dit is de meest bekende versie van een waar gebeurd verhaal, dat vaak verfilmd is. Hoewel het tempo een beetje traag is, betreft het een fijnvertakte, episodische film van een delicate schoonheid, waarnaar soms verwezen wordt als de Japanse GONE WITH THE WIND. Deze 204m lange rolprent werd in Japan oorspronkelijk in twee delen vertoond.

Muhomatsu no issho

1958 | Drama

Japan 1958. Drama van Hiroshi Inagaki. Met o.a. Toshirô Mifune, Hideko Takamine, Hiroshi Akutagawa en Kenji Kasahara.

Tijdens de Meiji-periode ontmoet een man op straat een invalide kind. Een film die de moeite waard is, maar die er niet in slaagt op de juiste wijze de problematiek te doorgronden en die verloren gaat in sentimentele intermezzo's. Vóór de film spreken echter de opvallende kleurenopnamen en de sfeer die wordt geschapen met in overvloed aanwezige schilderachtige details.

Horo zanmai

1928 | Drama

Japan 1928. Drama van Hiroshi Inagaki. Met o.a. Chiezo Kataoka, Ryuzo Takei, Hisao Nakamura, Kobunji Ichikawa en Shoroku Onoe.

Een geforceerd psychologisch drama over een samoerai die onder de invloed komt van een andere samoerai en dan zijn gezin verwaarloost. Zowel de ouderdom als de vrij ontoegankelijke cultureel-filosofische context maakt deze vroege Japanse film uitsluitend interessant voor liefhebbers van de Japanse cinema. Ook bekend als THE WANDERING GAMBLER.