Adám Rajhona

Acteur

Adám Rajhona is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Offenbachs Geheimnis

1996 | Muziek

Hongarije/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Duitsland 1996. Muziek van István Szabó. Met o.a. Graham Clark, Laurence Dale, Tamás Jordán, János J. Kulka en Marcella Kertész.

Wereldtentoonstelling van Parijs in 1855. De Parijse toneelminnende wereld zit vol spanning. Componist, dirigent en theaterdirecteur Jacques Offenbach (Jordán) pakt uit met twee nieuwe stukken in zijn Théâtre Bouffe Parisien en volgens de geruchten zijn het scherpe satires op de hoogwaardigheidsbekleders, die het belangrijkste publiek vormen tijdens de premièrevoorstelling. Dan volgt een recreatie van de eerste opvoering van de stukken Les deux aveugles en Croquefer, met de reacties van het publiek. Het geheel is nogal afstandelijk, zodat de gemiddelde kijker eigenlijk bitter weinig heeft aan deze film. Geniaal is de vondst om alles wat op het toneel gebeurt in zwart/wit te filmen, terwijl de rest in kleuren is, zelfs wanneer toneel en zaal gelijktijdig in beeld zijn. Een must voor de liefhebbers van Offenbach, maar de andere kijkers zullen vlug afknappen. Szabó schreef het scenario samen met Holm Keller. De choreografie is van György Geszler en de muziek wordt uitgevoerd door het Rundfunk-Sinfonieorchester o.l.v. Jia Lü. Originele fotografie van Lajos Koltai.

Der große Postraub

1992 | Misdaad, Komedie

Polen/Hongarije/Duitsland 1992. Misdaad van Sándor S[KA11]oth. Met o.a. Chick Ortega, Adám Rajhona, Jan Nowitzki, Luke Mullaney en Dorottya Udvaros.

Kluchtige, rommelige caperfilm over een stel handige boeven dat een nieuw postkantoor één week voor de officiële opening in een nieuwbouwwijk in bedrijf stelt, maar een wantrouwige diender krijgt het vlak voordat ze er met de grote buit vandoor willen gaan in de smiezen. Scenario van regisseur S[KA11]oth, Géza Beremenyi en Putyi Horváth. Camerawerk van Piotr Sobotinski en Gábor Szabc.

Az Er[KA11]od

1978 | Sciencefiction

Hongarije 1978. Sciencefiction van Miklós Szinetár. Met o.a. Bella Tanai, Sándor Oszter, István Kovács, József Madaras en Adám Rajhona.

Een saaie verfilming van de gelijknamige roman van Jancs[KA1]o`s vaste scenarioschrijver Gyula Hern[KA1]adi. Hij gaat over een avontuurlijk gezelschap dat tegen betaling door een merkwaardig genootschap in de gelegenheid wordt gesteld oorlogje te spelen met een groepje brute huurlingen. Voorwaarde is, dat tot het bittere einde wordt doorgegaan. Het thema (de voortdurende machtswisseling van overwinnaars en overwonnenen) is eerder Jancsó op het lijf geschreven en het is daarom jammer dat niet hij, maar toneel- en tv-regisseur Szinetár deze film heeft gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adám Rajhona op televisie komt.

Reageer