Andor Lukáts

Acteur

Andor Lukáts is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Nature morte

1994 | Film noir

Hongarije/Frankrijk/Italië 1994. Film noir van Peter Gárdos. Met o.a. Catherine Wilkening, Andor Lukáts, Attila Kaszás, Lóránd Lohenszky en Attila Hankó.

Lukáts is een veertig-jarige huurmoordenaar. Zijn nieuwste opdracht is in Boedapest Kaszás te liquideren. Deze taak brengt hem twintig jaar terug in de tijd. Toen schoot hij tijdens een betoging de politieman neer die verantwoordelijk was voor de dood van zijn vader. Destijds kon hij onderduiken bij zijn leraar filosofie, de vader van de man die hij nu moet doden. Om de oude schuld af te lossen wil hij Kaszás redden, ook al betekent dit dat hij dan zelf opgejaagd wordt. Goed opgebouwde th riller over een huurmoordenaar met een geweten, zeer gevoelig vertolkt door Lukáts. Het scenario van Patrick Mosconi en Joseph Périgot is gebaseerd op een roman van Mosconi. De sfeer van het Boedapest rond 1990 wordt uitstekend weergegeven. De beelden zijn van János Kende. Ook bekend als TUEUR À GAGES.

Eskimó asszony fázik

1983 | Drama

Hongarije 1983. Drama van János Xantus. Met o.a. Marietta Méhes, Boguslaw Linda en Andor Lukáts.

De cynische debuutfilm van Xantus is een verbluffende geschiedenis en een intens gespeeld drama over een driehoeksverhouding, waarbij de geile uitdaagster (M[KA1]ehes) haar verblinde slachtoffer (Linda) gebruikt door diens muzikale talent uit te buiten ten bate van haar eigen carri[KA2]ere, terwijl de op het oog sullige en tolerante, doofstomme echtgenoot (Luk[KA1]ats) tenslotte haar vuile werk opknapt door haar verleider (althans zo ziet deze zichzelf) neer te steken. Linda is een acteur die door Kie[KA1]slowski`s PRZYPADEK (1981) bekend werd.

Majd holnap

1979 | Drama

Hongarije 1979. Drama van Judit Elek. Met o.a. Judit Meszléry, Andor Lukáts, István Szöke, Eszter Szakács en István Novák.

Een teleurstellende film van de in ons land zeer gewaardeerde Elek. Eszter en István zijn beiden getrouwd en hartstochtelijk verliefd op elkaar. Ze hebben een eigen honk en de relatie is een publiek geheim. Als de mogelijkheid zich voordoet samen iets op te bouwen, blijkt dat toch niet zo eenvoudig. Een middelmatige film over een afgezaagd thema.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andor Lukáts op televisie komt.

Reageer