Amelie Kiefer

Acteur

Amelie Kiefer is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Die Drachen besiegen

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Franziska Buch. Met o.a. Gabriela Maria Schmeide, Amelie Kiefer en Michael Fitz.

Sabine en Martin willen het leven van hun 17-jarige aan leukemie lijdende dochter redden, maar daarvoor moet Sabine op kunstmatige wijze zwanger worden van een baby met dezelfde genetische kenmerken als het zieke meisje. En dat is in Duitsland verboden.

Leben wäre schön

2003 | Drama, Romantiek

Duitsland 2003. Drama van Kai Wessel. Met o.a. Dagmar Manzel, Gabriela Maria Schmeide, Filip Peeters, Amelie Kiefer en Hans Korte.

De 42-jarige, alleenstaande Manja Gr[KA3]uneberg (Manzel) is bouwkundig ingenieur. Ze zorgt voor haar puberende dochter Miriam (Kiefer) en haar bejaarde vader Albert (Korte). Ze is hard aan vakantie toe en grijpt de kans met beide handen aan als ze wordt uitgenodigd om haar getrouwde vriendin van vroeger Uta Even (Schmiece) in IJsland te bezoeken. Daar ontmoet ze Uta`s zwager Ragnar (Peeters) en het tweetal beleeft een mooie, onvergetelijke romance. Dan ontdekt Manja een paar knobbeltjes op haar borst en een borstafzetting dreigt. Thuis kan ze er niet over spreken, want Miriam en Albert hebben hun eigen 'grote' problemen, die al haar aandacht opeisen, terwijl ze verwachten dat Manja voor hen klaar staat. Als Ragnar lucht krijgt van het geheel, reageert hij afwijzend. Zou het zo blijven en zou Manja's wereld definitief instorten? Pure damessoap, maar toch wel enige graden beter dan de eenheidswordt van Rosamunde Pilcher. Redelijke spelprestaties en opnames op locatie verheffen dit tranendal met aanvaardbare afloop tot een zeker niveau. Het scenario is van Beate Langmaack, een genrespecialiste. Het camerawerk is van Holly Fink.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amelie Kiefer op televisie komt.

Reageer