Lu Wei

Scenarist

Lu Wei is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Tuya's Marriage

2006 | Drama, Romantiek

China 2006. Drama van Wang Quanan. Met o.a. Yu Nan, Bater en Sen'ge.

Bater, de man van Tuya, is half invalide, dus zorgt ze alleen voor de kinderen en de schaapskudde op het platteland van Binnen-Mongolië. Hoewel ze veel van Bater houdt zoekt Tuya daarom toch een nieuwe man. Maar de zoektocht naar een fitte echtgenoot is niet eenvoudig. De huwelijkskandidaten staan voor de mooie Tuya in de rij, totdat ze horen dat Bater bij de bruidsschat hoort. De Chinese regisseur Wang Quanan maakte dit portret van een loyale en koppige vrouw als fraai eerbetoon aan zijn moeder, met een heldere vorm, milde humor en sprekende observaties. Verrassende winnaar van de Gouden Beer op het festival van Berlijn.

Huozhe

1994 | Historische film, Drama

China/Hongkong SAR van China 1994. Historische film van Zhang Yimou. Met o.a. Gong Li, Ge You, Niu Ben, Guo Tao en Jiang Wu.

Verhaal over een typisch Chinese familie, verteld aan de hand van vijftig jaar geschiedenis. Dit grootse Chinese filmepos toont het belang van geloof en traditie, het vermogen van elke generatie beproevingen te boven te komen en de onuitroeibare hoop van elke generatie. De film verklaart stapje voor stapje en wonderbaarlijk goed de ernstige vergissingen uit het verleden.

Farewell, My Concubine

1993 | Drama

Hongkong SAR van China/Taiwan/China 1993. Drama van Chen Kaige. Met o.a. Leslie Cheung, Zhang Fengyi, Gong Li, Lu Qi en Ying Da.

Lange zit, en daarom is het jammer dat de eerste helft zoveel beter is dan de tweede. Desondanks een monumentale film, waarin de geschiedenis van China in de 20ste eeuw wordt afgezet tegen de levens van operavertolker Cheung, die vooral vrouwenrollen speelt, en die verliefd is op zijn tegenspeler Fengyi, die de liefde niet beantwoordt maar is getrouwd met ex-prostituée Li. Gouden Palm op het filmfestival van Venetië, maar in China werd de film maar eenmaal vertoond. De zelfreflectie (en somtijds -kritiek) in de film ging de hoogbejaarde partijleiding te ver.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lu Wei op televisie komt.

Reageer