Kiyoshi Atsumi

Acteur

Kiyoshi Atsumi is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Dauntaun Hirozu

1988 | Drama, Romantiek

Japan 1988. Drama van Yoji Yamada. Met o.a. Hashinosuke Nakamura, Toshiro Yanagiba, Hiroko Yakushimaru, Eri Ishida en Toshinori Obi.

Prachtig, nostalgisch beeld over het zich van WO II herstellend Japan in 1948 aan de hand van de belevenissen van drie vrienden - middelbare scholieren - die verliefd zijn op het stralende sterretje van de klas Yakushimura, die op haar beurt valt voor een van hen, Nakamura. Hoewel die alles voor haar voelt, heeft hij het te druk met het verbergen van een voor gangsters gevlucht prostituéetje, Ishida. Aan het einde van het schooljaar voert de klas met succes het stuk op van Friedrich Hebbel Der Barbier Zitterlein. In het volgende jaar dwingen de Amerikanen, die het land bezetten, een schoolhervorming af en Nakamura en Yakushimura worden uit elkaar gedreven zonder dat ze elkaar de liefde hebben kunnen bekennen. Vermakelijke verfilming van de roman van Akira Hayasaka door Yoshitaka Asama en Yoji Yamada tot scenario bewerkt. De fraaie fotografie was in de vaardige handen van Tetsuo Takaba.

Shiawase no kiroi hankachi

1978 | Drama, Romantiek

Japan 1978. Drama van Yoji Yamada. Met o.a. Ken Takakura, Chieko Baisho, Tetsuya Takeda, Kaori Momoi en Kiyoshi Atsumi.

Een ex-gevangene besluit op aandringen van twee jonge mensen zijn ex-echtgenote te bezoeken. Zij worden herenigd en ook het jonge stel vormt uiteindelijk een paar. Deze film toont wel hoe na veel omzwervingen de werkelijke waarde van het leven wordt ontdekt, maar de menselijke emoties gaan schuil achter oosterse ingetogenheid.

Mushukunin-Betsucho

1964 | Avonturenfilm

Japan 1964. Avonturenfilm van Kazuo Inoue. Met o.a. Mariko Okada, Keiji Sada, Masahiko Tsugawa, Rentaro Mikuni en Kiyoshi Atsumi.

De jonge en onschuldige Yaju wordt veroordeeld tot dwangarbeid en naar het eiland Sado afgevoerd, waar hij samen met andere misdadigers in een mijn moet werken. Een merkwaardige film met een zekere spanning, die er niet in slaagt de ontsnappingsclichés van gevangenisfilms te vermijden. De natuur, die het decor van de film vormt is het enige echte pluspunt.

Haikei Tennoheika-sama

1964 | Komedie

Japan 1964. Komedie van Yoshitaro Nomura. Met o.a. Kiyoshi Atsumi, Hizuru Takachiko, Hiroyuki Nagato en Meiko Nakamura.

Een jongeman uit het dorp gaat in militaire dienst. Vol verwachting leert hij lezen en schrijven. Een eenvoudige film die het eeuwige, traditionele Japanse masochisme weerspiegelt.

Mushuku Ninbetsu-cho

1963 | Avonturenfilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Kazuo Inoue. Met o.a. Keiji Sada, Masahiko Tsugawa, Rentaro Mikuni en Kiyoshi Atsumi.

In 1802 gaat de ambtenaar Kurozaka op bevel van magistraat Shuzen naar het eiland Sado. Deugdelijke en ruige avonturenfilm waarin een perfecte sfeer wordt geschapen. Een film met meer cinematografische waarde dan gewoon voor deze periode.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kiyoshi Atsumi op televisie komt.

Reageer