Carl-Axel Heiknert

Acteur

Carl-Axel Heiknert is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Avskedet

1982 | Drama

Finland 1982. Drama van Tuija-Maija Niskanen. Met o.a. Carl-Axel Heiknert, Kerstin Tidelius, Pirkko Nurmi, Sanna Hultman en Lotta Larsson.

Tegen de heersende moraal in maakt Valerie zich los van haar ouderlijk huis waar haar lesbische gevoelens niet geaccepteerd worden. Terugblikken geven een idee van de huiselijke situatie en vooral Valeries relatie met haar overspelige vader.

Lämna mig inte ensam

1979 | Drama

Zweden 1979. Drama van Jan Halldoff. Met o.a. Lena Löfstrom, Anki Lidén, Nicola Janic, Pelle Lindbergh en Gunvor Pontén.

Om haar vakantie met een werkloos vriendje naar Ibiza te kunnen betalen, gaat een schoolmeisje over tot straatprostitutie. Na conflicten met haar ouders en haar vriend trekt ze in bij een pooier. Zijn slechte behandeling van een andere hoer doet haar tenslotte besluiten uit 'het leven' te stappen. Deze merkwaardige en weinig overtuigende film geeft de 15-jarige heldin geen enkele motivatie mee, noch sociaal noch psychologisch, en wekt de indruk dat ze met onverschillig doorzetttingsvermogen precies weet wat ze doet, al vanaf de eerste klant. Dat kan, maar het maakt haar belevenissen volstrekt willekeurig.

Män kan inte vȧldtas

1977 | Drama, Thriller

Zweden 1977. Drama van Jörn Donner. Met o.a. Anna Godenius, Gösta Bredeveldt, Toni Regnér, Veronika Mattson en Nils Brandt.

Een vrijgezellin wordt na een avondje uit door haar partner verkracht. Omdat een eventuele aanklacht toch niet serieus zal worden genomen, begint ze een psychologische wraakactie, die de hanigheid van de man steeds meer ondermijnt. Donner nam als producent de regie van een debutante over en maakte er een wat modieus-opportunistische in plaats van een doorvoelde film van. Bevat evenwel een paar treffende observaties van verschillen in mannelijk en vrouwelijk gedrag. Het open einde over de biologische onmogelijkheid van verkrachting door vrouwen is een te gemakkelijke flauwiteit, die afbreuk doet aan het voorgaande in de film. Ook bekend als MEN CAN'T BE RAPED.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carl-Axel Heiknert op televisie komt.

Reageer